Bartoliniho žlázy. Dá se to nějak podomácku řešit?

domka001
6. led 2022

Zdravím,jsem 7tt a mezi nohama na pravé straně u vstupu tam😂 se mi udělala boule,prvne byla menší ale teď má tak 3cm a bolí to dost,při sezení i při chůzi nebo utíraní na wc.. bohužel gynekolog tam zítra už není. Dá se to nějak po domácku léčit? Namazala sem si to betadine masti,aby se mi tam nedostala nějaká infekce.. děkuji za rady

aspie83
6. led 2022

@domka001 uff, tak to moc držím palce! 🍀 Nechci tě děsit, ale já s tím dvakrát skončila v nemocnici, kde mi to pod narkózou řezali 😟

zuzkasim
6. led 2022

Zánět barthloliniho žlázky je pěkně bolestivý a nepříjemný, zkusila bych kontaktovat gynekologa třeba mamky nebo kamarádky... a poprosila ho, jestli by mě akutně vyjímečně nevzal, popř. nemocnice. U mě bylo vždycky potřeba žlázku napíchnout, vypláchnout a dostávala jsem dren. Za 2-3dny jsem šla na výplach znovu. Naštěstí na těhotenství by to nemělo mít snad žádný vliv, ale je to zánět v těle a nikdy mi sám od sebe nezmizel.

domka001
autor
7. led 2022

@zuzkasim Mě to v noci prasklo :( vytekla krev a hnis.. zkusila sem vymackat co šlo jemně, a namazala zase betadine masti.. uvidím co bude dál,kdyztak pojedu na pohotovost.. uz to ale vůbec neboli,konečně si můžu sednout

miriam1989
7. led 2022

@domka001 ahoj též jsem měla, naštěstí se mi udělala až v 9m a nebyla zanícená, takže mě vůbec nebolela. Doktorka tím pádem rozhodla, že s tím dělat nic nebudeme a pořešíme po porodu, samozřejmě s dodatkem že jakmile by mě to začalo bolet, tak ihned na pohotovost a oni udělají punkci. Ptala jsem se jí jestli je nějaká šance na vstřebání následkem porodu, prý minimální. No a světe div, hned po porodu co mi odezněly jiný otoky, se zjistilo že po ní není ani památky. 👍 Ale každopádně bych s tím určitě na tu pohotovost jela, ať mi to minimálně zkontrolují a řeknou co a jak, přece jen je evidentní, že tam máš zánět a prý má tendenci se objevovat znovu.

domka001
autor
7. led 2022

@miriam1989 Achjo,to bude hrůza na te pohotovosti.. myslela jsem že se tomu vyhnu když mi to prasklo:(

zuzkasim
7. led 2022

@domka001 Uvidíš, jestli sama praskla a podařilo se vymačkat hnis, je šance, že se to zhojí. Však to poznáš sama, pokud to bude bolet, dobré to není. Zatím doufej🙂

domka001
autor
7. led 2022

@zuzkasim Ve 3 ráno jsem pul hodiny hnis mačkala,ale porad tam cítím boulicku o dost menší než včera. To jsem nemohla ani sedet a pri chůzi to bolelo. Průběžně to čistím betadine,a občas něco vyleze ven.. tak se modlím abych nemusela na vyriznuti.. stačilo mi 3x řezat jecne zrno to byla sila...🙏 každopádně v pondělí pujdu určitě na gyndu.

evaviki
8. led 2022

@domka001 zkus tea tree oil.. Jinak me s tim kdysi odmitli osetrit v SR, po ceste zpet do CR mi to prasklo. Na pohotovosti pouze zkusila docistit, ale uz nic neslo. Boulicku jsem tam mela nejakou dobu. Kdyz se mi to pak delalo znova, mazala jsem tea tree a tehdy pomohlo..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru