Bakteriální vaginóza. Co by mi mohlo pomoci? Lactofeel?

konaa
1. črc 2020

Zdravím, nebyla mi doléčena bakteriální vaginóza, jsem v 6tt a doktor mě objednal až za 14 dní, celkem se bojím, aby to nemohlo nějak uškodit, když čtu ty názory na internetu, celkem mě to děsí. Nevíte, co by mohlo pomoct aspoň na chvíli, než půjdu k dr.? Četla jsem o lactofeel, máte někdo zkušenost v raném stádiu těhu?

majsina
1. črc 2020

@konaa já v prvním těhotenství zaváděla nějaký globule s kyselinou boritou. To se v těhotenství mohlo...ale za boha si nevzpomenu na název... Zkus pohledat.

majsina
1. črc 2020

@konaa globulus cum natrio tetraborico....

utrikocku
1. črc 2020

Boraxova globule se to jmenuje a jsou neskodne. Pozor na jiné léky, po Macmiroru, který mi dala doktorka mi zamlklo tehotenstvi a nazory lékařu na bezpecnost v 1. Trim. se ruzni.

konaa
autor
1. črc 2020

@utrikocku po tel. domluvě mi doktor napsala právě macmiror, tak teď nevím 🤔

utrikocku
1. črc 2020

@konaa chápu, tohle je má zkušenost. Druhá doktorka se na to vůbec netvarila a tak teda, at si člověk vyberte. Vůbec mi nebylo dobře to v sobě řešit a říkala jsem si, asi lepší ATB nez infekce..Hledala jsem vše o tom leku i v zahranici a měl by byl vedený mezi bezpečnými léky. Je možné, že by tehotenstvi stejně zamlklo. Ale to te doby hodně prosperovalo...

konaa
autor
1. črc 2020

@utrikocku právě, že člověk si to potom může vyčítat, zatímco doktor může mít názor jiný. Jsem z toho taky na vážkách, ono neudělat nic a čekat do druhyho trimestru zavání zánětem v děloze a to už taky není tak úplně sranda a nebo to risknout a doufat, že to jsou jen náhody a pomůže mi to. Pořád si říkám, že by mi doktor přece nepsal něco špatnýho. Ono u všech léků (víceméně) je psáno, že v prvním trimestru vůbec neužívat. Nechám si to ještě projít hlavou a večer uvidím no. Každopádně díky za odpověď 😎

utrikocku
1. črc 2020

@konaa přesně, já také uvažovala stejným směrem, že než zánět dělohy atd. ☹ A četla jsem i diskuze, kde jsem četla o zamlklém těhotenství, tak jsem si říkala, že to stejně mohl nedopadnout a je to jen souhra okolností a že by mi lékař v nemocnici nenapsal nic nevhodného. No a pak jsem to zažila sama a myslím si, že to bylo z toho, moje doktorka, ke které chodím, se tolik nelíbilo, že mi to nasadili, ale zachovala se "kolegiálně".. Ještě bych zkusila třeba 2-3 dny ty boraxové globule, ty se jediné mohou a jsou úplně bezpečné.

konaa
autor
1. črc 2020

@utrikocku v lékárně jsem teda byla pro ty globule a ptala jsem se lékárnice na názor, říkala, že určitě zkusit prvně ty globule, potom mi dala probiotika a až posledni možnost zkusit ten macmiror. Tak snad to dobře dopadne 🤔

utrikocku
1. črc 2020

@konaa moc drzim palce 🙂 !

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru