Ahoj maminky, jsem poprvé těhotná a dnes by to melo byt 5+2tt. Rano jsem začala krvacet jako pri menstruaci, i ty bolesti (ale ne nijak velké). Jela jsem hned na gyndu. Tam doktor viděl dutinku, nicméně se mu tehotenstvi nejeví příznivě, pry by tam mel byt tercik... A vypada to, jako by ta dutinka odcházela. Rekl, ze se to jeste muze udržet, ale ze tomu nedává moc sanci. :( Sla jsem normálně do prace, zadny klidový režim, nic... Asi je to uz ztracené, ze? :(
Taky si myslim, ze to tak bude. Asi to tak ma byt. Dekuji za názor. @loafeer
Kdyz jsem byla poprvé těhotná tak jsem menstruci dostala, sice maličko ale byla jasna krev a bolest velká jako kdybych to měla mít strašně silný . Pak i spineni tak snad to dopadne dobre , držím palečky
A ty jsi pak potratila? @missinka
@nejkulatoulinkatejsi problem dnešní doby je to, že jsou strašně citlivé testy....dříve by sis myslela, že máš pouze opožděnou MS. Nemá smysl se hroutit a plakat, když jsi teoreticky 5+2....a navíc ani není videt pořádne terčík. mezi náma, ono zpočátku není nic moc videt ani u těhotenství, ktere jsou zakončeny narozením miminka....
Ted jsi citlivá, těšila ses na miminko, ale nedá se asi nic moc delat. Věř tomu, že příroda si poradí. Narovinu, taky jsem si tím prošla....a pak hned otehotněla a ťuky ťuk vše vpořádku....pobrečela jsem si, ale život jde dál. Oni Ti nahoře vědí proč se co děje....já se modlím za zdravé krásné děti, at jsme zdraví všichni....já, deti i manžel i miminko a od začatku jsem říkala a prosila, že pokud by bylo mimi nemocné, my se měli trápit. at raději vše samo skončí co nejdřív....a věř, že to je to nejlepší. Pořád lepší ted než aby mělo miminko vadu a ty ses celý život trápila.....protože není nic horšího než videt nemocné svoje dítě. Vyzní to hnusně, ale až se Ti miminko narodí, budeš vědět o čem mluvím. Se mnou rodily ještě dvě ženy, jedne dvezli miminko rovnou do Prahy ani ho nevidela, že ma nějakou speciální vadu a musí ihned na operaci a neví, zda přežije a druhé řekli, že miminko má genetickou vadu na ledvině a močovodu, že bude muset taky na operaci....druhý případ není tak strašný....ale stejne, jak se jedná o tvoje dítě, ze všeho bulíš....v širší rodině máme cukrovku a další onemocnení....báječný holky, jako mámy myslím, ale víš jak jim je??? nebo spíš ze začatku bylo????vše ořvaly, že jejich budulínek má to a to....a že nebude jako jiné zdravé dítě.....
a to se nebavme o horších vecech, když miminka zemřou pozdeji atd.....
Takže hlavu vzhuru!!! Žádný smutnění, miminko když nebude ted, bude za dva měsíce....modli se at je zdrave a vy všichni vpořádku.....a bude to dobré. Vše má svuj duvod....věř že se děje vše nejlepší pro tebe/vás jako rodinu....a nemysli si, já jsem byla taky týden hotová, ořvala jsem to, ale co...jednak musíš jít dál a jednak tohle není tvoje/vaše poslední těhotenství....až se i za pár mesíců narodí zdrave mimi, udeš t brát jako stalo se stalo a dekovat za krasne zdrave miminko......
.Jo já bych se nechránila, brala bych to jako opoždenou MS a hodně žen do 3mes otehotní...je nachystané......a vše je vpořádku....hlavně si ty nic nevyčítej, tohle se stalo spouste ženám....
drž se, klidne si pobreč pár dnu, ale hlavu vzhuru 😉 bude to brzy dobré, neboj.
Jak píšou nade mnou, dřív by žena ani nezpozorovala že se něco děje.. ber to tak, že když to má být, tak se to stane, příroda ví co dělá. Pozitivní je fakt, že jste plodní a dokážeš přijít do jiného stavu a vyjde to příště. Nebo klidně i tentokrát, někdy se stane že žena zakrvácí jako při menstruaci a těhotenství pokračuje dál. Ať tak nebo tak, držím palce.
@shine2015 Dekuji za krásnou odpověď. Dnes rano me to opravdu vzalo, brecela jsem u doktora i v práci, ale rikam si, ze se to asi melo stat a postupně se smiruju s tim, ze to holt odejde a zadari se jindy. Snažím se to brát z te pozitivnějsi stránky veci a docela to jde. Spis se mi o tom nechce s nikym moc mluvit. Ale bude to dobre. Dekuji. 🙂
@nejkulatoulinkatejsi To víš že to bude dobré!!! S nikým to řešit nemusíš...me taky stresovalo, že jsme to řekli rodičům a navíc tchýně ta měla snad radost.....každopadne hned vynašela drby. ale nic jsem ji neřekla, žádné podrobnosti atd a ted ani nevedí že jsem tehotná a řekneme jim to asi až po porodu....
Heled a já bych se nechranila, myslím si, že první ted mesíc to nejspíš nedopadne, ale hned druhý by se zadařit mohlo, u nás to tak bylo.....a to jsem si řekla, že další mimi už ne... 🙂 a pak jsem myslela, že spadnu když jsem videla pozitivní test, delala jsem si ho pro ujištění, chtela jsem si koupit karnitin na cvičení a jen takový sychr že fakt tehotná nejsem....
Takže určitě se neboj, hlavně že otehotnění jsi schopna a uvidíš, vzpmeneš si na mě, až budeš držet nejrpev pozitivní test a pak i miminko v naručí.....a počkej až budeš držet třetí 😀 klidne si chvili pobreč, ale pak hlavu vzhuru a běž dál krásným novým zítřkům....
Naděje, aspoň malá, je vždycky a já ti držím palce, ať se doktor mýlí. Byla jsem na tom podobně - na úplném začátku těhotenství jsem začala silně krvácet, doktorka mi po ultrazvuku řekla, že je to probíhající potrat, není vidět srdeční akce. Okamžitě mě hospitalizovali s tím, že zítra půjdu na revizi. Nechtěla jsem se s tím s mířit, bylo to moc vytoužené miminko. Vyžádala jsem si další den kontrolní ultrazvuk, kde už srdíčko bylo vidět. Měla jsem veliký hematom, ten se ale časem vstřebal a teď mám úžasného chlapečka. Nechci ti dělat plané naděje, ale přeji ti, ať vše dobře dopadne.
Lepší teď než později.
A pokud se jedná o samovolný potrat, bez nutnosti kyretáže - tak netřeba čekat 😉
@molindule tak to je nádhera! Kez bych to take tak mela. Ale vzhledem i k těm bolestem jako MS tomu moc nevěřím. :/
Pokud nebudu muset na revizi, tak se začneme snažit zase hned... Snad to pujde.
@nejkulatoulinkatejsi nene nepotratila ted mam dvouletého kluka . 🙂
Taky jsem ted zjistila ze jsem těhotná a to dost brzy . Ms by měla přijít zítra tak doufám ze nepřijde a bude vse ok . Kdybych ale potratila tak se neda nic bohužel dělat. Lepsǐ ted nez později. Tak snad se ti miminko udrží 😘
Já z osobní zkušenosti musím říct, že lepší teď než později. Moje první těhotenství skončilo v 10 tt revizí. To už jsem šťastná, že jsem těhotná, měla jsem týden před svatbou a chtěla jsem to o tom víkendu říct našim. A začala jsem krvácet a na ultrazvuku se ukázalo, že embryu přestalo tlouct srdíčko. Hele, dneska je to fakt o tom, že už velmi brzo víme, že jsme těhotné. Ale příroda ví, proč některá těhotenství prostě nedopadnou.Poplač si, uleví se Ti. Chápu, že je to teď pro tebe špatná zpráva, ale pokud ti to teď odejde samo, tak bych to brala jako opožděnou menstruaci (protože kdyby sis test nedělala, tak bys o tom ani nevěděla) a další měsíc bych zkusila znovu štěstí 🙂 Určitě to brzo dopadne znovu a bude to v pořádku 🙂 Drž se!!!!!
Vsem moc dekuji za příspěvky! 🙂
Ahojky. Já jsem v únoru přišla o mimi. Byla jsem v osmém týdnu, kdy už to teda věděla tchyně, moji rodiče. Už jsme se těšili. Začala jsem krvácet, samo se to odloučilo a byla potřeba ještě i revize. Hned druhý měsíc už jsem ale MS nedostala. Dneska jsem 14+3tt a zatím je všechno vpořádku 😉
Porad lepsi,kdyz rozhodne priroda..je to smutne,ale je to tak..ja se musela rozhodnout sama v 18. tt,bylo to silene...a to se mi pry uz telo samo pripravovalo na potrat...😞
@nejkulatoulinkatejsi Jakpak to dopadlo? Já jsem momentálně v 7tt a když jsme byli na kontrole 2. 7. což jsme byli 5+6 tak taky byla jen dutinka, až teď terčík ve čtvrtek. Já teda věděla, že jsem těhotná ještě před MS 🙂 někdo to na sobě prostě pozná 🙂 Mám hodně dlouhý cyklus tak se ani nedivím, že jsme mírně "opoždění" ale hlavně, že tam je 🙂 Přeju ať se udrží a pokud ne, tak ať se brzy znovu zadaří a máte krásné zdravé miminko 🙂
Děkuji za optání. Dopadlo to špatně, potratila jsem. Ale odešlo všechno, takže je to bez revize a můžeme se opět pokoušet znovu. Přeji krásné těhotenství. 🙂 @pladik
@nejkulatoulinkatejsi většinou když se to takto přihodí,žena pokud se hned nechrání otěhotní do tři měsíců znovu a v se je v pořádku. Tak ať brzy najdeš dvě čárky a vše je v pořádku ;)
@nejkulatoulinkatejsi ahoj, neco podobneho se mi stalo vloni v zari, v 5.tydnu jsem zacla krvacet a mimco odeslo. Mela jsem delsi menstruaci a deset dni po zacatku krvaceni jsem zasla k doktorce,aby zkontrolovala ,jestli jsem se spravne vycistila. Pani doktorka mi rekla, ze je vse ok a ze vidi krasny folikul,se do dvou dnu budu ovulovat a at se pokusime. No tak jsme poslechli a ja za 14dni na to vedela, ze jsem zase tehotna🙂stejny syntomy.Mozna jsem trhla rekord a v jednom mesici byla dvakrat tehotna🙂No ted mam z toho doma mesicni holcicku🙂Tim ti chci rict, na nic necekej 1..2 menstruace, telo si rekne samo..manzel mi tenkrat rekl..i ve stredoveku nikdo na n7c necekal a neprepocitaval. Moje tehotenstvi bylo cely uplne ok, v 7.tydnu jsem trocuu zaspinila, ale rikala jsem si, co se ma stat at se stane. Nejlepsi je fakt se snazit byt v klidu.Vim, je to tezke.to prvni isem taky oplakala, ale posililo me. Uff.,to je roman.hodne stesti🙂
Dneska ráno jsem se vzbudila bez bolestí, ale za to s krvácením 😢 Okamžitě jsme jeli na Ambulanci. Jsem pravděpodobně v 6tt .... Dr.mě vyšetřil, v děloze viděl gestační váček prázdný. Mám bolesti jako bych měla normální MS, tak mi dal na výběr, buď mě vyčistí a nebo tomu necháme volný průběh a kdyby se stav zhoršil, tak jet do nemocnice. Zvolila jsem druhou možnost a jeli jsme z nemocnice domů. probrečela jsem celé dopoledne. každopádně v pondělí jedu k mé gynekoložce se zprávou z nemocnice. A uvidím co se mnou bude dál. Trošku jsem se uklidnila tím, že je těhotenství v děloze a ne mimoděložní. To jsem prodělala letos v Dubnu, kdy mi byl odebrán pravý vaječník. Držte se všechny a držme si palce!
Holky, všem co jste potratily přeju aby jste se brzo dočkaly a dopadlo zdárně další těhotenství. Jak už jsem psala, tak se mi podařilo do měsíce od revize znovu otěhotnět a mám z toho doma dvouměsíčního chlapečka. Takže holky určitě neházejte flintu do žita, rychle se se situací srovnejte a určitě brzo budete tak šťastné jako já 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím si bohužel to samé, co pan doktor...Naděje určitě je, ale spíš malá....Klidový režim by ničemu nepomohl, my vždycky říkaly v práci: když se to má potratit, tak se to potratí, i kdybys ležele s nohama křížem...Víš, teď ti to asi nepomůže, ale možná lepší, když to teď odejde a vyřeší se samo než se pak drbat s nějakýma revizema....a za dvě MS to zkusíte znovu a je to jak když pohnosjíš...vím, o čem mluvím, taky jsem si tím prošla...tak nebuď smutná...