Angína v 7. týdnu. Co na to?

laurass
10. srp 2022

Ahoj holky, obracím se na vás s prosbou. Mám angínu... Můj praktický doktor i gynekolog jako by se domluvili mají dovolenou. Poradíte mi prosím co na to? 🥺 Nechce se mi s tím někam na pohotovost. Všem moc děkuji za rady. 🥺

drep
11. srp 2022

@laurass tvůj praktický lékař má zástup, tedy oslovit jeho

zmrzlinka
11. srp 2022

@laurass měl by Ti někdo napsat penicilin.Nejlepe zástup Tvého praktického lékaře.

tasimia
11. srp 2022

@laurass takhle ti poradím čaj s citrónem, jelikož si těhotná. Takže rozhodně antibiotika od dr a nebo si zajít do lékárny, tam ti řeknou. Protože my ti můžeme něco doporučit, ale těžko máme v hlavě, zda se to smí nebo nesmí v těhotenství.
Pores to ze zástupem ;).

laurass
autor
11. srp 2022

Děkuji moc holky, doufala jsem že to půjde i přes nějaké přírodní antibiotika, protože mám strach z užívání léků v těhotenství. Minulé těhotenství jsem též dostala ATB a pak jsem potratila. Bojím se aby se to neopakovalo

ada22
11. srp 2022

Neléčená angína miminku spíše ublíží. Praktický doktor bude mít určitě záskok.

tasimia
11. srp 2022

@laurass neboj se, taky jsem brala atb - dokonce dvakrát. Bude to dobrý! 🍀

zmrzlinka
11. srp 2022

@laurass penicilin se v těhotenství může

zuzita15
11. srp 2022

@laurass a jak vis, ze mas anginu? Kup si domaci test CRP, kolik ti vyjde (aspon orientacne, at vis). Jinak na bolest v krku propolisovy sprej, Priessnitzuv zabal, kloktat vodu s morskou soli. Nemusi to byt angina, ja mela nedavno asi Covid s priznaky anginy (antigeny na ORL negativni, ale doktorka rikala, ze podle prubehu to vypada na nej), ale za 4 dny mi bylo dobre.
Pripadne bych zasla na ORL, ja s bolesti v krku k praktickymu nechodim a uz nekolik let jsem nemela atb.

lenatko91
11. srp 2022

Jsi těhotná, nedělej na sobě pokusy a mazej k doktorovi, který zastupuje tvého praktika..

eloana
11. srp 2022

@laurass jak pisi holky...ani treba anginu mit nemusis-zasla bych k zastupujicimu lekari - jsou antibiotika i pro tehotne....

laurass
autor
11. srp 2022

Děkuju moc za rady

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru