Anestezie a zuby v těhotenství. Máte zkušenost?

newmama
5. lis 2020

Ahoj, chci se zeptat za jak dlouho by měla odeznít anestezie po trhání zubu?
Jsem v 18tt a pan doktor mi píchl 5 injekci aby se to vůbec umrtvilo, říkal že to nemá vliv na maličké.
Příští týden mě to čeká také, ale napsal mi antibiotika aby se zub prelecil, protože se ta bolest nedala zvládnout ani po těch injekcích, nejspíš nějaký zánět. Máte s tím někdo zkušenost prosím? Je to opravdu v pořádku a bez následků? Antibiotika se užívat v těhotenství můžou prý nejsou až tak silná. Hlavně to bez nich nedám. Předem děkuji za rady 🤞

terla
5. lis 2020

@newmama No ja teda nemela 5injekci v jeden zakrok,ale byla jsem jiz po ctvrty na anestezii a jeste oujdu,protoze mi nova zubarka predelava komplet hubu a bohuzel samej kaz pod plombou.Dokonce i na recepci me ubezpecovali,ze je to bezny a miminku to neublizi.Mam teda vetsi strach,ze me ty zuby rozboli a budu na ibalginu.Antibiotika jsou vpohode a myslim,ze bez nich byste to ani nezvladla.Snad to bude vporadku.Cekam treti a u kazdeho jsem si prosla necim od vysokych horecek v prvnim trimestru,pres antibiotika az pres anestezii pri cisteni kanalku.Obe deti vporadku,tak snad to vliv opravdu nema,kdyz to neni nic pravidelneho.

tynka9
5. lis 2020

Lokální anestézie nevadí. Jinak se zubama v tehotenstvi a i mimo si taky užívám...

@terla ibalginu se radši vyhni. V prvním a třetím trimestru úplně, ve druhém občas nevadí, ale na žádné pravidelné užívání to opravdu není... což když chytnou zuby, tak jeden je fakt málo...

vent1
5. lis 2020

Ahoj, mně trhali osmičku dneska. Také jsem se bála, hledala si všude možně info, ale lokální umrtveni opravdu nevadí, mnohem lepší než se dlouhodobě ládovat léky při bolesti zubů ..

terla
7. lis 2020

@tynka9 To se mi stalo u prvního těhotenství a chytlo mě to v deset večer, takže jiná možnost nebyla. Samozřejmě to vím, že tyhle léky v těhotenství se nesmí brát. Naštěstí obě děti zdraví a vpořádku.

sabinkanix
7. lis 2020

Ahoj, anestezie nevadí 🙂 ve 14tt mi trhali osmičku a to dokonce spíše preventivně, před těhu jsem v ní měla zánět. Dostala jsem 2 umrtvovačky, atb přímo do zubu, následně 38 teplotu, užila jsem 3 paraleny po sobě (ibáč nesmíš), ale zvládlo se to. Malá krásně roste, začínám 24tt 🙂. Jinak pokud se nechají zuby zajít daleko, může se infekce přenést na malé a vyvolat velmi předčasný porod. Vždy mě vytáčí bioekomatky, které radí hlavně netrhat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru