Anémie ve 27tt, máte zkušenost?

dubnacek
15. říj 2015

Ahoj holky,dnes jsem dostala vysledky z krve,jsem dnes 26+6tt a mam zjistenou anemii,mate nekdo zkusenost nebo neco co by to vsechno mohlo obnaset?? Sice jsem neco cetla,ale je toho tolik a co se tyce tehu nic moc.Diiikyyy

jitavrtule
15. říj 2015

@dubnacek v těhotenství jsem byla anemická taky, dr. mi předepsala železo a v pohodě. mě nejvíc trápila dušnost a zvýšená únava, brala jsem Maltofer Fol a zlepšilo se to. Po porodu se to asi srovnalo, panč teď už nic neberu a je mi fajn, ale testy už mi nikdo samozřejmě nedělal.

dubnacek
autor
15. říj 2015

@jitavrtule dekuji ja mam jen B12 a to je vse.a magnezium 5 tablet denne na tvrdnuti bricha,s tim,ze pokub mi bude hur tak o vikendu na pohotovost.

jitavrtule
15. říj 2015

@dubnacek no a vysledky z krve s tebou tvuj dr. probiral? pokud zatim ne, pak by mel a pripadne predepsat zelezo, pokud by ty hodnoty byly nizke.
na druhou stranu - pokud ti je jinak dobre, da se i bez zeleza, ono zas hodne holek ho blbe snasi a navic stavi, cimz prispiva k zacpe, na kterou dost tehuli trpi i tak (tzn. zvysene riziko hemoroidu).

dubnacek
autor
15. říj 2015

No prave,ze tam ma zastup,prt.ma dovcu tak snad pristi tyden uz tam bude.Ja to zelezo prave samostatne nemuzu jak pises ma po nem zacpu kterou trpim od zacatku tehu.Jen ta dr co tam ted je za nej se moc dobre netvarila a rikala ze pokud mi prave bude zle tak mam jit na tu pohotovost.

loc
15. říj 2015

@dubnacek Jestli ti predepsal B12, tak to nebude anemie z nedostatku zeleza ( u ni jsou krvinky spis mensi), ale spise z nedostatku vitaminu B12 (u ni zase spis vetsi), ten byva bud u veganu (B12 je jen v zivocisnych produktech) nebo se nekdy v tele tvori ruzne protilatky a ten vitamin pak nejde vstrebat z traviciho traktu apod. Jinak v tehu je obecne krev zredenejsi, jak nabyva krevni objem, vic se doplnuje plazma nez krvinky, proto se hranicni nebo mirne snizene hodnoty jeste jako anemie neberou. Jinak pri stredni a tezsi anemii se clovek snaz zadycha, unavi, je vyssi tep, bleda pokozka. A resi se to podle priciny, typu anemie je strasne moc, nejcastejsi je ta z nedostatku zeleza, ta se resi prisunem zeleza, pak existuje napr. ta z nedostatku vitaminu B12 (tu mas mozna ty), ta se resi prave tou B12. Nektere anemie vznikaji u chronicky nemocnych, nekomu se zvysene rozpadaji cervene krvinky, nekomu naopak kostni dren netvori... Ale to jsou vzacnejsi pripady. Tak snad jsem aspon nektere tve dotazy zodpovedela 🙂 .

pety91
16. říj 2015

To je úplně normální, to jsem měla taky. Jde o tom jen baštit předepsané železo. Akorát to někomu dělá zácpy.

lucie777
29. lis 2015

Maminky, mám tu 2 balení 30 tablet Maltofer fol, jedno balení nenačaté, z druhého jsem vzala 2 tablety, použitelné do 5/2018, pošlu za poštovné nebo si můžete vyzvednout v centru Prahy, měl by někdo zájem?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru