Anafylaktický šok ve 34. tt. Má to nějaký vliv na miminko?

hanka169
23. srp 2020

V pátek večer mě prvně v životě píchla včela, do chodidla, noha mi otekla a brněla, po asi 2 hodinách mi začalo postupně brnět celé tělo, zrychlil se mi tep na 170 za minutu, dostala jsem zimnici, horečku a křeče. Byla jsem se starším synem sama doma, už spinkal, takže jsem nikam nejela a zvládla to s pomocí obkladů, klidu a potom i sprchy. Trvalo to asi do 5 ráno, než se mi udělalo lépe, v 7 přijel manžel z noční a to už mi bylo dobře a nikam jsme nejeli. Dnes mě ale všichni děsí tím, že bude miminko postižené, protože muselo projít stejnou reakcí a určitě nemělo celou noc kyslík a odumřela mu prý určitě část mozku. A to že se hýbe normálně prý nic neznamená. Chci se zeptat, stalo se někomu, že by prodělal něco podobného a miminko bylo ok? Dá se to vůbec zjistit před porodem, jestli se mu něco stalo? Kontrolu mám až za 4 týdny, počká to do té doby? Zajímají mě hlavně zkušenosti, pokud někdo máte. Dekuji

palja
23. srp 2020

@hanka169 já nevím jak to je, jaké může mít dítě následky, ale určitě bych kontaktovala doktorku. Vždyť se dá přece zavolat záchranka a osetrili by tě i doma, podali antihistaminika. Doufám, že miminko bude v pořádku 🍀💞

andrasce
23. srp 2020

Nezlobte se, ale anafylaktický šok byste doma sama takhle v klidu nezdychala.. jak víte, že jste měla křeče? Pokud by to byl opravdu anafylaktický šok našel by vás doma.manzel mrtvou...

daisymaminka
23. srp 2020

Člověk nikdy neví, těžko se radí, ale za mě jste teda odvážná, že jste to vydržela, podle toho jak to popisujete. Já bych měla obrovský strach v tu chvíli o miminko a asi bych záchranku volala, nebo spíš manžela, ať přijede z práce (on naštěstí má vstřícného zaměstnavatele, který by ho pustil). V těhu mě Xkrát vezl do nemocnice i z nemocnice, furt nějaký vyšetření, hospitalizace, takže já jsem spíše opatrný typ. Přeji hodně štěstí a zdraví a určitě si hned v pondělí zajděte k lékaři.

amazonkajanik
23. srp 2020

@hanka169 na kontrolu ihned ,ale jinak známí straší až moc! Anafylapticky sok to nebyl,tam je problém i s dýcháním a to by sis rychlou jistě volala. Jen silnější reakce na včelí jed. Zažila jsem i alergika po pichnuti vosou a ještě jsme ho přesvědčovali,že se bude volat RZP,rty měl už jak havajsky domorodec. Ale na 112 sis zavolat měla a poradit se. Ono totiž se toto číslo nemusí volat jen v případě,že chceme někoho od IZS,ale lze s nimi konzultovat postup. Operační důstojník je pro toto školený. Sám může nabídnout,že vyšle někoho,aby zkontroloval stav...není to zneužití linky!

adenka84
23. srp 2020

@hanka169 Anafylaktický šok jsi zaručeně neprodělala. Můžeš být v klidu. Každopádně pokud ti bylo zle. Měla jsi vyhledat lékařskou pomoc, pokud jsi v pokročilém týdnu těhotenství tak obzvlášť. Zkonzultuj to po telefonu s Dr. Alespoň to pro klid duše udělej. Nic méně bohužel čas nevrátíš. Ale pevně věřím, že miminko bude v pořádku. Hodně štěstí přeji.

cinam
23. srp 2020

Jak píšou ostatní, anafylaktický šok toto není. Nicméně v případě takovéhle reakce bych se teda nechala zkontrolovat a nečekala 4 týdny. Strašení od známých je ale dle mého hodně přehnané.
Mě štípla včela v 15tt do hlavy. Nemám těžkou alergii, ale reakce mám velké (večer už jsem neviděla přes otoky) a měla jsem zvýšenou teplotu. Na pohotovosti jsem byla. Dostala jsem dithiaden a nějakou kapačku s výživou, nevím jestli to byla kalciovka nebo co.

travnulee
23. srp 2020

@hanka169 já taky myslím, že to známí trochu moc hroti, pokud jsi ty normálně dýchala a měla dost kyslíku, proč by ho nemělo mít mimi? Kamarádka měla analytický šok a ten byl strašně rychlý, do pár minut, celá otekla, plus problémy s dechem. Jinak co vím, tak prý pokud volas záchranku, a jsi sama s dětmi, tak pokud mají vést do nemocnice vezou tě i s dětmi, takhle mi to teda řekla jedna doktorka v nemocnici. Každopádně si zavolej na gynekoligii, pořad se tam.

maminkaha
23. srp 2020

Anafylakticky šok jsi určitě neměla, protože ten bez léčby skončí smrtí.

surikata131
23. srp 2020

@hanka169 pokud jsi neměla zástavu dechu a krevního oběhu (tzn. okysličovala se krev a následně proudila přes placenty k mimi), tak proč by miminko mělo být bez kyslíku? Kdyby ta zástava nastala, tak tady teď už nejsi, takže anafylaktický šok to určitě nebyl, to bys takhle sama nerozchodila. Pro klid duše si v pondělí zajdi na gyndu, ale miminko by mělo být v pořádku. Kdyby se ti něco takového stalo příště (snad ne), tak si radši ale Zavolej RZP

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru