Ahoj holky, prosím pomoc. V noci na dnešek mě chytil kazîcí se moudrák. O zuby se starám, opravdu dvakrát denně pucuju. Bolest je tak strašná, že z to až brečím. Paralen nezabírá. Dr. mě odbyla, že mám přijít až porodím, jsem 37tt. Ale už opravdu nevím jak si od bolesti ulevit. Leduju, na gyndě mi dovolil dva Paraleny na jednou. Ale nechci se tím cpát od rána do večera. Aspoň kdybych se v noci vyspala a nabrala energii. Musím doma lítat a starat se ještě o dva malé syny, které mimochodem jsou aktuálně taky nachlazený. Ale potřebuju fungovat a ne se hroutit kvůli zubu.
Normalne zavolej znovu, ze lezes po zdi. Ja byla v tehotenstvi se zubama porad.
@lucifux Moudrák je zub s prominutím úplně k h*vnu, akorát dělá potíže. Už vidím jak jde čerstvá maminka co má plnou hlavu péče o dítě v šestinedělí a zotavuje se z porodu hned k zubaři. Lokální anestezie se v těhotenství podává běžně a zub by se měl určitě ošetřit co nejdřív. Takže se přimlouvám k tomu nenechat se odbít.
Rozhodně se nenech odradit ošetřit (vytrhnout) tě někde musí, i kdybys měla jet někam na pohotovost - za chvíli rodíš a aby se ti v těle rozjel zánět, bych moc neriskovala. Ale prozatím to zkus umrtvit hřebíčkem (tím kořením 🙂 ) prostě ho zkousni tím bolavým zubem a nech ho nacucat slinami a pak si tím potři i dásen u toho zubu - já to cpala i do tý díry a pomohlo mi to , teda samozřejmě né napořád, zubař mě neminul. Jen nevím jestli se hřebíček v těhotenství může.
Rozhodně jdi na vytržení (nebo něco podobného) už teď, v šestinedělí budeš ráda, že jsi ráda. Já byla v prvním trimestru taky na trhání, umrtvení je v pohodě, i gynekoložka bez zaváhání říkala, že se není čeho bát. Na bolest mě napadá jako další jedině ten hřebíček a potom mix česneku a soli, ale ono to stejně bude bolet dál jako sviňa, moc s tím člověk nesvede :-/
Holky zítra tam jedu znovu, protože to nedávám. Nic nezabírá, jsem z toho strašně v háji. Brečím bolestí. Možná, že jsem sračka, ale tohle je prostě moc, zlatý porod. Prostě mi s tím bude muset něco udělat, jinak se odtamtud nehnu. Zkouším hřebíček, calgel, paralen, ataralgin, chladím zmrazenou zeleninou v utěrce. Děti, chudinky moje, potřebujou abych fungovala. A ne abych tady brečela se zeleninou na hubě. Nejsem schopná je pořádně obstarat.
Holky, tak jsem tam dnes byla, čekala jsem téměř 2 hodiny než na mě přišla řada. Zub mi otevřela, vyčistila. Trhat bude po šestinedělí, protože se ptala jak na to jsem s termínem porodu. A když jsem řekla, že jsem už na prst otevřená, tak se bojí. Nic méně, mi to otevření a vyčištění pomohlo. A kdyby přeci jen se znovu zub rozbolel tak by misel ven, bez ALE.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucifux hele ja teda nevim, ale me akutne rozlomeny zub mi vytrhnul ihned taky pred porodem stomatochirurg..