Akné v těhotenství. Dá se s tím něco dělat?

kiikcaa
30. lis 2024

Ahoj, jsem v 6tt a začalo mě trápit akné. Měla jsem s tím “problém” i před těhotenstvím, ale to byli třeba dva pupínky a dalo se toho zbavit jednoduše. Teď v těhotenství jdu večer spát, ráno se vzbudím a kolem pusy se mi udělá 5 nových, než se jich zbavím, tak se udělají další jinde.. dá se s tím něco dělat ? Jsem teprve na začátku a nedokážu si představit co bude na konci.😳 Budu ráda za nějaký rady, tipy.. Děkuji.

rosalindamelinda
30. lis 2024

Rady, tipy??? Asi nejlepší je zajít na kožní a nechat si doporučit od lékaře vhodné přípravky. Za jednu z nejkvalitnějších značek, kterou kožní lékaři doporučují, se dá považovat třeba taková Bioderma. Jejich řada na aknozní plet se nazývá Sébium. https://www.bioderma-cz.com/rady-tipy-pro-vasi-...

felis
30. lis 2024

@kiikcaa ahoj, jsem o tyden a kus tehotna před Tebou... a akné byl jeden z příznaků těhotenství. Jeste pred terminem MS se mi delaly bolaky a nic na to nezabiralo. Teď mám pocit, ze se to uklidnuje.
Každopádně je pleť i jako každá znáš hodne individuální, takže bych navštívila dobrou kožní anebo kosmetičku.

petulkadodo
30. lis 2024

@kiikcaa To je hormonální akné, s tím se moc dělat nedá. Pleť bývá v těhotenství i velmi citlivá, víc než jindy. Já bych se víc jak na přípravky na akné zaměřila na jemnou péči o pleť s pomocí přípravků na citlivou pleť. I když jsi je dosud třeba nepoužívala. Dále pečlivě, ale jemně pleť odličovat a čistit a pravidelně alespoň jednou týdně převlékat postel. Nečistoty na polštáři dokážou citlivou pleť v noci taky podráždit. Je velká šance, že po prvním trimestru se to srovná.

kiikcaa
autor
30. lis 2024

@petulkadodo Já se ani teda nelíčím a postel převlékáme jak blázni obden 😁 poradím se na kožní a budu doufat že se to alespoň trochu zlepší

felis
30. lis 2024

@kiikcaa no, me se to zlepšilo teď v 7tt. Tak třeba od druhého trimestru už to nebude taková naloz. Ty hormony jsou fakt peklo. Trochu mi na to zabírá gel na akné od Avonu.

cilkat
1. pro 2024

je to hormonální... A Bohužel to, co ti zabare jede týden, může být za měsíc jinak. DObrá zpráva je, že se to taky může během toho měsíce "samo" zpravit (mě třeba zlobilo akné v druhé půlce prvního trimestru, ale zároveň my bylo tak blbě, že ané byl poslední problém... Pak najela "alergie" na sluníčko, ale akné zmizelo... a třetí trimestr byl pod nadvládou aft...)

petulkadodo
1. pro 2024

@kiikcaa I nenalíčená pleť potřebuje čistit. Mně třeba v těhotenství vadilo i máchadlo, které jsme běžně používali a jakákoli parfémovaná kosmetika, tělové mléko i sprchový gel jsem snesla jen pro atopiky z lékárny.

viktorie586
5. pro 2024

@kiikcaa Ahoj, těhotenství s pletí někdy zamává. Mně v těhotenství pomáhal čistící gel Uriage Hyseac – šetrný, ale účinný. Známá zase používala Bione Cosmetics Antakne lokální péči s tea tree olejem. Obojí je vhodné i během těhotenství. Hlavně čistit pleť jemně a nevysušovat, to hodně pomáhá! 😊 Snad to brzo přejde! Kamarádce se zas naopak během těhotenství pleť naprosto zlěpšila, měla jsem s tím problém pořád skrz akné a teď má pleť jak mimino, občas to není fér no.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru