Ahoj, jsem v 6tt a začalo mě trápit akné. Měla jsem s tím “problém” i před těhotenstvím, ale to byli třeba dva pupínky a dalo se toho zbavit jednoduše. Teď v těhotenství jdu večer spát, ráno se vzbudím a kolem pusy se mi udělá 5 nových, než se jich zbavím, tak se udělají další jinde.. dá se s tím něco dělat ? Jsem teprve na začátku a nedokážu si představit co bude na konci.😳 Budu ráda za nějaký rady, tipy.. Děkuji.
@kiikcaa ahoj, jsem o tyden a kus tehotna před Tebou... a akné byl jeden z příznaků těhotenství. Jeste pred terminem MS se mi delaly bolaky a nic na to nezabiralo. Teď mám pocit, ze se to uklidnuje.
Každopádně je pleť i jako každá znáš hodne individuální, takže bych navštívila dobrou kožní anebo kosmetičku.
@kiikcaa To je hormonální akné, s tím se moc dělat nedá. Pleť bývá v těhotenství i velmi citlivá, víc než jindy. Já bych se víc jak na přípravky na akné zaměřila na jemnou péči o pleť s pomocí přípravků na citlivou pleť. I když jsi je dosud třeba nepoužívala. Dále pečlivě, ale jemně pleť odličovat a čistit a pravidelně alespoň jednou týdně převlékat postel. Nečistoty na polštáři dokážou citlivou pleť v noci taky podráždit. Je velká šance, že po prvním trimestru se to srovná.
@petulkadodo Já se ani teda nelíčím a postel převlékáme jak blázni obden 😁 poradím se na kožní a budu doufat že se to alespoň trochu zlepší
je to hormonální... A Bohužel to, co ti zabare jede týden, může být za měsíc jinak. DObrá zpráva je, že se to taky může během toho měsíce "samo" zpravit (mě třeba zlobilo akné v druhé půlce prvního trimestru, ale zároveň my bylo tak blbě, že ané byl poslední problém... Pak najela "alergie" na sluníčko, ale akné zmizelo... a třetí trimestr byl pod nadvládou aft...)
@kiikcaa I nenalíčená pleť potřebuje čistit. Mně třeba v těhotenství vadilo i máchadlo, které jsme běžně používali a jakákoli parfémovaná kosmetika, tělové mléko i sprchový gel jsem snesla jen pro atopiky z lékárny.
@kiikcaa Ahoj, těhotenství s pletí někdy zamává. Mně v těhotenství pomáhal čistící gel Uriage Hyseac – šetrný, ale účinný. Známá zase používala Bione Cosmetics Antakne lokální péči s tea tree olejem. Obojí je vhodné i během těhotenství. Hlavně čistit pleť jemně a nevysušovat, to hodně pomáhá! 😊 Snad to brzo přejde! Kamarádce se zas naopak během těhotenství pleť naprosto zlěpšila, měla jsem s tím problém pořád skrz akné a teď má pleť jak mimino, občas to není fér no.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rady, tipy??? Asi nejlepší je zajít na kožní a nechat si doporučit od lékaře vhodné přípravky. Za jednu z nejkvalitnějších značek, kterou kožní lékaři doporučují, se dá považovat třeba taková Bioderma. Jejich řada na aknozní plet se nazývá Sébium. https://www.bioderma-cz.com/rady-tipy-pro-vasi-...