Ahoj, máte někdo zkušenost s adenomem hypofýzy, těhotenstvím a porodem? Já mám konkrétně prolaktinom a nikdo ohledně toho zatím nic neřešil. Nutno říct, že můj endokrinolog je čerstvý absolvent a kontroly byly vždycky takový spíš rutinní. Když jsem mu řekla že jsem těhotná, tak prostě ok, mám přijít po porodu a zkontrolujem to. Na gyndě je to podobný, ale rozhodil mě doktor v Podolí, kde jsem byla na 3D a který se vyptával na anamnézu a když jsem mu to řekla, tak se v tom hrozně vrtal a divil se, že nejsem nijak sledovaná. Prý by se v těchto případech mělo rodit CS, ale o tom mi nikdy nikdo neřek, tak nevím jestli bych měla někam zajít na vlastní žádost a nechat to prověřit nebo jak?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj Trachea,
až to máš asi dávno vyriešené. Ale prosím Ťa, ako Ti to dopadlo? Mám totiž ten istý problém, mám adenóm hypofýzy 3 mm a môj mladý endokrynológ povedal, že môžem rodiť normálne. Viem ale, že v zahraničí sa rodí iba cisarským rezom, pretože by to mohlo prasknúť.
Ďakujem za odpoveď,
Bea