Ahoj, vím, že to je teď 50:50, ale asi potřebuji slyšet zkušenosti jiných.
Jsem nyní na začátku 7tt. Na kontrole jsem byla 1.3. - těhotenství potvrzeno, zatím bez srdeční akce, velikost odpovídala cca 5tt. Mudr. našla jednu dutinku s plodem a druhou prázdnou, prý možná hematom. Včera jsem začala špinit (hnědé špinění) doprovázené celodenními bolestmi podbřišku a v kříži jako při MS. Později k večeru se začala objevovat i červená krev. Jela jsem na pohotovost, kde se to s postupem času ještě zhoršilo. Na Utz doktorka viděla uz i srdeční akci a plod vyrostl, nyní cca začátek toho 7tt. Říkala, že se uvidí co se stane dál, napsala mi Gynprodyl 1x zavest na noc a ascorutin během dne a doporučila klidový režim.
Ráno jsem bohužel stále krvácela, přislo mi jak kdyby odchazely i male srazeniny, ale krev byla tmava, az hneda. Bricho uz temer neboli, zada vubec. Snazim se lezet, jestli to pomuze. Na kontrolu jdu v utery, ale rada bych slysela nejake uklidneni.
Prosím stalo se vám někomu neco takového a nakonec bylo vše v pořádku? :(
@martulka88 děkuji za zkušenost. Krvácela si hodně nebo spíš jen špinění?
@sisi97 ja mam bohuzel spatnou zkusenost, v 8+2 ko vse ok, 8+4 jsem zacala spinit postupne krvacet, v 9+1 pohotovost kvuli opravdu hodne silnemu krvaceni a uz nebylo nic, je to bud a nebo bohuzel, ja si rikala dokud jen krvacim tak snad dobry, ale jak se pridaly kusy sliznice a teklo to proudem, doslo mi,ze je po vsem...drzim palce
@meyryen No je převážně hnědá, místy až do černa mini hrudky, právě stará krev. Ale někdy i malicko cervena. A prijde mi ze nekdy odchazi i jak kousek sliznice, ale porad doufam, ze to je jen nejaky ten hematom a prejde to. Ale i tak mi to prijde docela dost, urcite to neni jen trosku spineni. Kdyz lezim tak ale dobry, jen kdyz jdu na zachod tak to jede no.
@sisi97 Měla jsem hematom a tmavá, hrudkovitá a občas sliznice. Naštěstí syna jsem donosila ☺️ Ale byly to velké nervy. Ale opravdu odpočinek, nohy nahoru (to musela ségra).
@martulka88 Ráda slyším, že to dobře dopadlo a gratuluji. Mela jsi i bolesti jak u Ms nebo bez bolesti?
Krvacela jsem v obou úspěšných těhotenstvích, v prvním od 6tt do 10tt s přestávkami,a bylo to dost, v druhém od 5tt do 9tt. V prvním ani nebyl vidět hematom,v druhém ano. Pokaždé mi dali jen utrogestan a že se uvidi. Mám syna a dceru 🙂. Nutno říct,že po obou porodech jsem musela pod narkozu,nepustila se placenta, tak asi se zavrtavali hluboko a proto to krvácení.
A mmch,před těmito těh.jsem byla těhotná 5x (většinou zamlklá těh.,jednou mimodelozni) a kromě mimodelozniho jsem nekrvacela ani jednou a konec se vždy zjistil na bežné kontrole 🤷🏻♀️
(Jo a v prvním trimestru mě bolelo hodně často bricho,víc jak při MS, a dobrý, při těch neúspěšných nebolelo a nedopadlo to.. takže prostě nikdy nevíš, uvidíš na kontrolách. Držím pěsti !!!)
@sisi97 Tyjo, toto si nepamatuji. Ale vím, že jsem měla od 8tt tvrdnutí břicha (to bylo asi tím, že jsem otěhotněla 4měsíce od 1.porodu), bolívalo mě víc v břiše v jedné části. Při CS mi zjistili přirostlou placentu, přičemž kousek mi tam zůstal - dr.ho nechtěl odebrat, jelikož jsem ztratila už tak dost krve. Ale Matýsek se narodil jako zcela zdravé miminko.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sisi97 Krvácela jsem od cca 10tt do 20tt. Ascorutin a ještě jedna tableta a tak máme doma už dvouletého duhového rošťáka ❤️ Taky jsme se báli a máme toho nejlepšího broučka, co jsme si mohli přát ❤️