37.tt a Covid? Zavolat dr.?

lenuli89
20. říj 2020

Holky, jsem v 37. tt (37+3), manžel je od minulého čtvrtku doma, protože se necítil OK. Včera volal obvodní lékařce co a jak, a ta ho poslala na testy (asi jako každého...), teď čekáme na výsledky. Já se dnes probudila a rýmou a trochu zastřeným hlasem. Horečku přímo nemám, jen je mi tepleji (Už nepoznám návaly od teploty 🙄), čajuju, meduju, ležím.
Zítra jdu na gyndu na kontrolu. Co myslíte, mám ji dnes zavolat co a jak , nebo to nechat až na ten zítřek??? Miminko se v brise vrtí- aspoň něco "pozitivniho" i kdyz te pozitivity tady začíná být čím dále více....

kmarie81
20. říj 2020

@lenuli89 zítra bych na gyndu určitě šla, jen bych poště dodržovali více tu hygienu, pořádnou roušku a a před vstupem do ordinace bych použila dezinfekci, a řekla doktorce ze na tebe něco leze, je půlka října, může to být jen nastydlost a ne kovid. Buď hlavně v klidu i kdyby to covid byl, k miminku by se neměl dostat. Snad nebude manžel pozitivní a když jo, tak snad na něj prcek s porodem počká než to v leží a bude moct na sál s tebou...

zuzangel
20. říj 2020

Hlavně záleží jaký má manžel výsledek. Pokud pozitivní tak určitě nikam nechodit. A určitě bych zavolala a domluvila se přímo s lékařem jestli dojít teď nebo třeba až za 10dni.

kmarie81
20. říj 2020

@zuzangel já si nevšimla, že na testech už byl a teď jen čekají na SMS, ta by rozhodně měla během dne dorazit, a když positivni, tak určitě zavolat na gyndu jestli a jak dorazit a samozřejmě i švy prakticky doktorce aby ji poslala na test., aby měla jistotu jestli je nebo není taky pozitivní, kdyby se třebas malej rozhodl že už chce ven, aby v nemocnici věděli co a jak.

mamikry
20. říj 2020

@lenuli89 Upřímně bych raději zavolala. Pokud nebudete mít do zítřka výsledek, nešla bych a odložila návštěvu, než budete mít jasno. Je možné, že jste jen nastydlá, ale kdyby ne, tak můžete ohrozit další těhotné, ať už přímo, nebo tím, že nakazíte lékaře, sestričku.

klokanka31
20. říj 2020

@lenuli89 No i kdyby to nebyl covid ale třeba chřipka, tak by bylo dobré zavolat na gyndu a domluvit se jestli to neodložit. Aby jiná těhotná taky něco nechytla.

elencze
20. říj 2020

Ahoj, na gyndu bych zavolala, ať se na tebe připraví, asi by tě pozvali, když tam nikdo nebude, vzali si respirátory apod. Pokud chceš více info o covidu a těhotných, koukni na materiál Ondřeje Šimetky, přednosty porodnické kliniky na fakultce v Ostravě. A neboj, je to spíše uklidňující čtení.

lenuli89
autor
20. říj 2020

Tak manžel je pozitivní, a já mám jít na testy až pět dní po čili v pátek... nechápu, proč musím čekat až do pátku. Na gyndu jsem volala, mám si dopočítat 10 dní a ozvat se, pokud bych neměla priznaky, tak mohu přijít, v případě problémů se obrátit na krajskou nemocnici což je u nás Zlín, a nebo volat do Uherského Hradiště, kde bych i rodila kdybych byla pozitivní... 🙁🙁🙁

klokanka31
20. říj 2020

@lenuli89 Jejda tak to ti nezávidím...🙁 snad to bude dobré a ty pozitivní nebudeš...

mamikry
20. říj 2020

@lenuli89 To mě mrzí. Na testy za 5 dní se chodí z toho důvodu, že dřív by nemusely být vypovídající. Držte se a přeji, ať máte co nejlehčí průběh a jste brzy v pořádku.

lenuli89
autor
20. říj 2020

Díky holky!!! Gynekoložka říkala, že mohu bez starosti užívat paralen, ale v tom presua zmatku, jsem se zapomněla zeptat, kolikrát za den... když jsem byla před týdnem na kontrole, tak malej byl považován již za donoseneho s porodní váhou cca 2900g.

elencze
20. říj 2020

@lenuli89 ahoj, já měla šílenou chřipku na začátku těhotenství a mohla jsme paralen 4x denně, odstup 6 hodin mezi dávkami.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru