Ahojte holky....jsem 30tt a obcas me boli v podbřišku jako pri menzes. .....neni to vylozene neprijemne a je to tak na 15 vterin.....co to muze byt? Poslicci?
Může to být jenom roztahování dělohy, ale pro jistotu bych to řekla doktorovi. Já jsem měla podobné bolení kolem 25. týdne (+ tedy ještě tvrdnutí bříška) a zkracoval se mi čípek. Dostala jsem Magnosolv, po kterém se to zklidnilo, a už jsem ve 38. týdnu i bez klidového režimu. Takže i kdyby čípek, hlavně žádnou paniku. 🙂
@sisinka74 Jak moc může ležení ovlivnit předčasný porod, to bohužel netuším. Já jsem ležela všeho všudy jenom týden, pak jsme změnila doktora. Nový mi řekl, že můžu fungovat úplně normálně, jenom nesmím chodit 20 km po horách a na koncertech mám raději sedět. 🙂 Je ale pravda, že se mi čípek nezkrátil o moc a neměla jsem nálevku. Ta už může signalizovat předčasné otevírání. Myslím, že fungovat v rozumné míře se dá a miminko neudrží uvnitř ani svěcená voda, kdyby se rozhodlo vykouknout na svět dřív. Nejsem ale doktor, takže bych to raději konzultovala s někým, kdo tomu rozumí. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zaclo mi to minuly tyden taky, bolesti jak pri ms a ve ctvrtek jsem byla na kontrole a behem 2 tydnu se mi zkratil cipek pres cm. Mam tam i nejakou nalevku, to nevim, co znamena. Magnesko 3x2 denne mam stale uzivat a v pondeli jdu na kontrolu do nemocnice. Jinak narizen prisny klidovy rezim na luzku. Ale neboj, pry je to v techto tydnech normalni.