30.tt, tlak na konečníku. Děje se něco?

14. led 2020

Ahoj, začala jsem dnes cítit velký tlak na konečníku, vadí mi sedět a když chodím není to o moc lepší, k tomu jsem měla výtok bílé barvy, mohla by to být hl. zátka? A mám začít plašit že se něco děje?

Mám zkrácený čípek 36mm a mimčo tlačí hlavičkou dolů, výše zmíněné pocity mám po dnešní kontrolu na gyndě, Dr. říkala že by neměl hrozit předčasný porod, ale že kdyby začali bolesti, tak hned přijít..

rebejsova
14. led 2020

Asi záleží, jak moc velký tlak. Já to poslední týden pociťuju taky, ale on mě bolí v podstatě celý spodek už delší dobu, přisuzuju to zvětšující se děloze, váze miminka atd. Jinak 36 mm mi opravdu nepřipadá jako zkrácený čípek, norma do 30 tt je 25 mm a víc, pak už se ani neměří, protože to není vypovídající. Plašit bych asi začala ve chvíli, kdy by začalo hodně tvrdnout břicho nebo bolesti (kontrakce) v břiše.

hezz17
14. led 2020

Není to hemoroid?
36mm je OK.

autor
14. led 2020

@hezz17 ne není

ebak
14. led 2020

A nemáte zácpu? I ta může udělat dojem tlaků na konečník- sama jsem to jednou zažila...

lilian2111
14. led 2020

Hlenová zátka je přímo jako (pardon) sopl, nebo sulc. Takže ne, to na zátku nevypadá, spis máš podrážděný spodek z kontroly. Hlídej se a kdyby se ti něco nezdálo, zítra by jsem doktorce zavolala a nebo tam sjela.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru