30 j. bazálního inzulinu v 3. trimestru. Máte zkušenost?

cekypetra
22. čer 2022

Devcata,

najde se tu nekdo, kdo mel tehotenskou cukrovku a ke konci tehu si uz musel pichat pomerne velke davky bazalniho inzulinu? (Inzulin na noc)

Jsem v 36tt a momentalne picham 30j na noc. Dnes v porodnici rikali, ze uz je to dost. Samozrejme jsem hlidana, porod bude driv...ale i tak mam strach stran starnuti placenty.

Najdete se tu nektera maminka, ktera ti mela podobne a vse bylo v poradku?

Dekuji,

martulka88
23. čer 2022

@cekypetra Jsem sice diabetik, ale ke konci jsem si píchala přes 40j. Placenta byla ok. Říká se, že může rychleji stárnout, ale taky nemusí. Hlavně se nestresuj a kdyby se ti cokoliv nezdálo s miminkem, jeď do nemocnice a oni to zkontrolují. 100x zbytečně, než 1nejet a litovat.

palja
23. čer 2022

@cekypetra já jsem měla teda jenom 10j inzulínu na noc. V porodnici byla placenta vždycky v pořádku. Jednou ráno jsem měla divný pocit, strašně mi zvrdlo břicho (ale jinak než tvrdne břicho v těhotenství) bylo to jak větry, ale tak 1000x horší taková jiná bolest, pocit. Pak jsem si dala horkou sprchu a za 10 minut mi praskla voda. Byla úplně černá s příměsí stolice miminka, prostě obrovský průšvih. Od té doby jsem necítila pohyby. Byla jsem 38+2. Hned na to mi začaly kontrakce po 2 minutách, rozběhl se prekotny porod. Dcera se strašně moc chtěla narodit. V porodnici mi nikdo nebyl schopen říct, jestli ještě žije. Hned jsem šla rodit. Za zády mi někdo křičel ať hned začnu rodit nebo budu rodit mrtvé miminko. Malá se narodila živá a zdravá. Neměla ani infekci, nedali jí antibiotika, teď má 7 měsíců a vyvyji se normálně je zdravá. Já jsem měla rozsáhlý zánět dělohy.
Na vině byla placenta, předčasně zestarla a přestala vyživovat miminko a začala vylučovat odpadní látky do plodové vody. Já to beru jako obrovský zázrak, že se malá vůbec narodila. Moc tady chtěla být. Od začátku porodu byla do hodiny venku.
Takže tím nechci strašit, ale placenta prostě zestarnout může. Měla jsem "jen" tehotenskou cukrovku na noc inzulín. Takže pokud něco bude jinak, tak na nic nečekej a jeď hned do porodnice 🍀

cekypetra
autor
23. čer 2022

@martulka88 dekuju. Urcite, kdyby se mi cokoliv nezdalo, jedu. Muzu se zeptat, ulitla ti nekdy glykemie pres den/rano i pri takto vysokych davkach inzulinu? A mela jsi i metformin?

cekypetra
autor
23. čer 2022

@palja dekuji, i kdyz tohle je presne to, z ceho je mi uplne zle...samozrejme, kdyz bude neco jinak, jedu. Problem je, ze me ceka treti sekce...no uz aby to bylo.

martulka88
23. čer 2022

@cekypetra Ano, ulítla mi a né jednou a dokonce ve druhém těhotenství jsem měla několikrát denně hypoglykémie, protože jsem měla špatný glukometr (měla jsem ho již několik let) a nadhodnocoval a já díky domu píchala víc, než bylo potřeba. Já musela držet dietu hoooodně dlouho - skoro dva roky a bylo to těžké (já jsem totiž otěhotněla 05/20, porodila mrtvého syna 01/21 a znovu otěhotněla 05/21 a porodila druhého syna 02/22). Ale tím tě nechci strašit - prostě na nás padl černý petr a syn se přestal hýbat, ale placenta byla v pořádku, abych tě uklidnila. Jinak co se týče cukrovky, tak já měla inzulíny - jak dlouhodobý, tak k jídlu. Ale opravdu, jakmile se ti něco nebude zdát, radši jeď do porodnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru