2měsíční miminko kašle, jak mu ulevit?

leomi
11. bře 2018

Zdravim, mam 2 mesicniho chlapecka byly jsme vsichni nemocni ale on se drzrel jen ma od narozeni rymu jelikoz sme bydleli na baraku, ale pred 3 dnama to zaclo zacal kaslat dr nam rekla ze dychani ma ciste ale napsala nam stoptusin coz me zarazilo u tak maleho ditka :/ a navic zacal penovite kakat a docela dost myslite ze to je tim stoptusinem? Mam strach ze mu to sleze na prudusky nrbo plice a zkoncime v nemocnici :( nrmate nrjake rady jak mu ulevit Dekuji

lv
11. bře 2018

Babská rada - k lůžku rozkrojenou cibuli napůl, denně měnit.

leomi
autor
11. bře 2018

@lv zkusim ale to mu na kasel zabere kdyz mu tam dam cibuli?

bayt
11. bře 2018

@leomi a co zkusit eukalyptus do aromalampy? a hodně zvlhčovat a větrat

kejt29
11. bře 2018

Nam dr doporucila prospan a nemuseli jsme resit nic drastictejsiho...

leomi
autor
11. bře 2018

@kejt29 no nam prave dala stoptusi ze mu mam davat 3 kapky ale zacal mi penovite kakat celkem hodne tak nevim jestli mu to nejak nevadi

kejt29
11. bře 2018

@leomi nas maly byl par tydnu po porodu taky hned nachlazeny a pokud to byl slabsi kasel nedavala jsem nic. Az kdyz byl horsi, nebo trval dyl dala jsem prospan. Je to prirodni sirup na kasel a doporucila mi ho nase Pedra uz u prvni dcery. Tak ho zkus radsi vysadit at se zbytecne neodvodni. Kasle hodne? Mrkni na netu klidne na ten prospan...

leomi
autor
11. bře 2018

No pokuckava ale neumim presne popsat jak to zni :D..... Uvidime ja snim radsi zajdu zitra k dr, chodite treba ven dnes je celkem pekne a nrvim jestli mu to neublizi :/

evaaskalova
11. bře 2018

Tez bych vymenila stoptusin za prospan...

pavla555
11. bře 2018

Podložila bych mu u hlavičky postýlku (aby měl hlavu výš, aby mu to pěkně teklo pryč a nedostalo se např. do oušek...). Mrkni na příbal. leták na nežadoucí učinky a asi bych to vysadila a zítra ráno zašla k doktorce. Ať jste brzo fit 🙂

maii
11. bře 2018

Nevim, co cekas za rady. Nepises jaky ma kasel a jestli ma i rymu, to jsou dost zasadni informace. A babsky rady hned neodsuzuj, jako krome potlacovacu kasle s alkoholem, konzervantama, sladidlama (stoptusin - se nedivim, ze mu to dela neplechu v brise) a pripadne atb toho doktor moc nenapise. A kdyz je kasrl virovy, coz asi bude, tak s kaslem nezmuze nic. Jen ho potlacit nejakou chemkou (pak ale pocitej s nezadoucima ucinkama, sirupy jsou plny veci, co miminovo zazivani dokaze rozhodit - proto miminum radeji cipky nez sirupy atd), ale pokud se maly vylozrne nedusi, zkusila bych nekriticky cokoli jinyho. Cibule casto pomuze, ne, neni to ten samy kalibr jako antitusika, ale pomuze mnohym. Podobne muze pomoct i zvednout postylku, zvlhcovat vzduch (zvlhcovacem, mokry rucniku okolo postylky), kapnout do odparovace eukalyptus, opatrne zahrivat hrudnicek s kojeneckou verzi vapor rubu, nosit, mazlit, kojit a chovat. Jestli mu je aspon malicko lip, tak bych podruhe k dr nesla, a spis cekala, az to prejde, popr. koupila pro jistotu prospan.

priefi
11. bře 2018

@leomi na mokry prospan, na suchy drazdivy sinekod kapky

m.e.l
11. bře 2018

Mimochodem kasel take muze zpusobovat skryty reflux - miminko neblinka, ale i presto ho muze palit zaha a proto kasle. . . A ryma muze byt prineseny zlaty stafilokok z porodnice, dost casty jev - prinesl si ho z porodnice starsi syn.

leomi
autor
11. bře 2018

Uvidim pockam do utery druhy syn ma jit na kontrolu tak vemu aj mladsiho snad to bude dobry no

leomi
autor
11. bře 2018

Dekuji za rady holki 🙂

kejt29
11. bře 2018

@leomi ven muzes kdyz neni extremni pocasi nebo inverze 😉

leomi
autor
12. bře 2018

No byla jsem venku a prijde mj ze se zhorsil

kejt29
12. bře 2018

@leomi tak to by se zhorsil i tak. Ven se s detmi nesmi jen pri vyssich horeckach nebo pokud je problem s usima...

leomi
autor
12. bře 2018

Zacalo mu to chrcet na hrudniku a dost kasle dnes jsem se k dr nedostala takze jde zitra ale strach mam strasny :(

pavla555
12. bře 2018

i moje doktorka říkala, že rýma patří ven 🙂 a pokud dítě není vážně nemocná a venku neběhá a je tam pěkně, tak mu to udělá jen dobře. A pokud je to s ním horší, tak škoda, že jsi to ,,nestihla,,. Vím, že tam jdeš zítra na kontrolu s druhým, ale to bych to asi prohodila a šla s oběma dnes. Tak ať jste fit 🙂

leomi
autor
12. bře 2018

Mam desnej strach z nemocnice je fakt maličkej a chrci ale spis jak kdyby v krku kdyz prilozim ucho na hrudnik chrceni nak neslysim ale to asi neuslysim jen tak tak drzte palce :(

priefi
13. bře 2018

Myslim, ze Vas neposlou do nemocnice. Ale i kdyby, tak 100x lepsi ta nemocnice nez kvuli strachu neco zanedbat a pak litovat.

leomi
autor
13. bře 2018

Tak ma antibiotika a sprej ventolin bo to ma na pruduskach a rano se zas ukazat :( to sou nervy jak neco

michaelahorakova
9. dub 2018

@leomi urcite mu to neublizi pokud nema horecky tak ven muzete bude se mu lepe dychat

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru