25tt slabost, nízký tlak, trombóza?

swee2
7. zář 2019

Ahoj holky, cítím se poslední týden špatně. Vždy ráno po snídani se mi udělá slabo, jen ležím a mám takový divný pocit bez energie. Tlak mívám 94/64 . Někdy ležím celý den. Ještě se mi hůře dýchá. Za 14 dní jdu na odběry kůli trombóze(měl ji táta) mám trochu ztuhlá lýtka, ale říkám si, že to může být těhotenstvím- otoky nemám. Jsem z toho smutná, protože nikam nechodím a většinu dne ležím a to jsem ve druhém trim. kdy to má být nejvíc pohodové🙄( ještě jsem měla před 14 dny klíště na lýtku😕nemá někdo podobné problémy?

misakri
7. zář 2019

S ostatním ti neporadím..
Jen k té trombóze - ta se zjišťuje sonem.. Odběry jsou v případě,že jí máš a chtějí zjistit příčinu,jestli nemáš něco v krvi..

swee2
autor
7. zář 2019

Aha tak me doktor poslal jen na odbery

sobinka90
7. zář 2019

Pokud to měl někdo v rodině měl by tě dr poslat s žádankou na hematologii aby tě hlídali. Já takhle byla po prvním spont.potratu a doteď mě hlídají..

swee2
autor
7. zář 2019

@sobinka90 No zatim me poslal jen k sobe na odbery ktere bude posilat nekam do Prahy rikal

merope
8. zář 2019

Jenom poznámku k tomu, že nikam nechodíš - pokud nejsi na rizikáči a můžeš, tak nějaké ty procházky ti udělají určitě dobře. Já se dost málo hýbala, po porodu to nedohnala a v 6 měsících malého už to je fakt na organismu znát (naštěstí teď už dávám i chodit cvičit).

swee2
autor
8. zář 2019

@merope no ja jsem na neschopence ale zadne zakazy nemam... doktor mi rekl ze to muze byt tlakem.. hrozne rada bych chodila ven jenze kdyz mam stavy ze si musim hned lehnout protoze citim ze mi neni dobre tak se bojim... myslim si ze budu klidnejsi po testech na tu trombozu a pak jdu jeste na odbery kuli borelioze( jak jsem mela to kliste). Znam vice tehotnych a ty si tehotenstvi uzivaly😞

andrejicek24
8. zář 2019

@swee2 buď v klidu.. Já mám normálně nízký tlak a teď v tehu zachvili 22tt mám 140/85 a už mě hlídají.. A taky se mi zamota hlava a nebo hrozný bolesti hlavy a tlaky.. Trvá to den a pak ok. Prej má na to vliv i počasí..

andrejicek24
8. zář 2019

@swee2 a taky mám v rodině trombózu Od táty a nikam mě neposilaji že je to prej malé riziko

jitka_cv
8. zář 2019

@andrejicek24 hlavně by ti měl doktor udělat testy na trombofilní mutace, riziko je.

jitka_cv
8. zář 2019

@swee2 doktor ti bude dělat testy na trombofilní mutace, mám to za sebou taky, mám leidenskou mutaci a protrombinovou mutaci, tj. mám hustší krev, hodně se mi sráží. V těhotenství jsem byla hlídaná na hematologii, teď jezdím jednou ročně na kontrolu. Jsem po prodělané trombóze, kterou jsem měla 2 roky po porodu a doteď beru warfarin, dle doktorů doživotně kvůli těm mutacím.

swee2
autor
8. zář 2019

@jitka_cv A muzu se zeptat jake priznaky jsi mela pri te tromboze?Mam ted takovy tuhy lytka ale doufam ze je to tou zatezi a je to normalni

jitka_cv
9. zář 2019

@swee2 oteklé lýtko, rudé, horké. Zase kdyby měl doktor podezření na trombózu tak to řeší ihned.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru