22+2 tt a zkrácený čípek i nálevka. Máte zkušenosti, jak to řešili vaši lékaři?

carmenz
26. zář 2022

Ahoj holky, nějaké diskuze jsem četla, ale nic úplně aktuálního, tak bych se chtěla zeptat, jestli máte zkušenosti a jak případně to řešili lékaři u vás? A taky drobet uklidnění neodmítnu ☺️
Mám cervikální kanál 30 mm, hloubka nálevky 15 mm, naléhá hlava a čípek je měkký. CS 2. Jsem dnes 22+2. Břicho mi ani moc netvrdne, jen občas tlak v podbřišku a začala mě bolet kostrč.
Ale bylo mi striktně nařízeno ležet, nic absolutně nedělat a za 2 týdny kontrola. Mám Utrogestan na noc a magnesium. V pátek ještě budou výsledky kultivace, jestli není nějaká infekce nebo zánět.
Zažily jste? A spravilo se to?

Moc děkuji ❤️🍀

merope
26. zář 2022

Se mnou v porodnici ležely holky s podobným problémem - nespravilo, ale ani nezhoršilo - propouštěly je 36tt s tím, že pak už porod nevadí. Klid na lůžku, na jídlo chodily normálně do jídelny, ale jinak opravdu jen ležely. Každopádně mimčo v pohodě - jen teda fakt na bednu, jedna holka tam byla už šíleně dlouho (ale teda když jsem tam byla já, ji zrovna propustili - říkali že v pondělí, ale nakonec mě nepropustily a ji jo, tipuji, že potřebovali lůžko 🙂 ).

aktakd
27. zář 2022

@carmenz Mam zkusenost, jen ja jsem to resila "az" v 30 tt. Lezela jsem dva tydny v nemocnici. Pichli mi kortikoidy, kdyby nahodou se rozjel porod, tak at ma maly plice ok. Mela jsem az do 36 tydne prisny klidovy rezim, opravdu jsem poctive lezela a sla jen na wc, nevarila, neuklizela. Vyplatilo se to, rodila jsem az v terminu. Byl to vopruz, ale stalo to za to.

carmenz
autor
27. zář 2022

Děkuju holky. Já tedy od včerejška poctivě ležím, ale nakonec jsem podobné diskuze našla a tam se to u žen s podobným nálezem různí. Některé jsou v nemocnici, některé se omezují jen minimálně. Já tedy dodržuji klidový režim, čtrnáct dní bude v pohodě, ale ty jo, jestli mě to čeká ještě víc než 10 týdnů 🙈 Tak to bude chlapák doufám upečenej úplně ukázkově ☺️

handulkak
27. zář 2022

@carmenz já to měla třikrát. V každém těhotenství dřív a dřív. Donosila jsem všechny do 36+ 🙂
Ale měla jsem klidový režim.

carmenz
autor
27. zář 2022

@handulkak Super ❤️ A klidový režim doma? Já se budu modlit, abych se aspoň nedostala do nemocnice. Po první dceři by se mi hodně stýskalo.

handulkak
27. zář 2022

@carmenz ano, přísný klidový režim doma + léky. Jednou jsem byla v nemocnici. Jinak jsem si to obhájila na doma 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru