10. tt a bez srdeční akce

eva.85
27. led 2018

Zdravím Vás, jdu se spíše vypsat, v pátek jsem byla na běžné kontrole a dr mi oznámil, že miminko se nevyvíjí a poslal mě do nemocnice, tam mi udělali předoperační vyšetření a řekli ať přijdu na zákrok až v úterý 30.1., je to hrozné to čekání, vše se ve mně mele, myšlenky, co jsem asi udělala špatně. Je pravda, že od 6 tt jsem sem tam zašpinila, brala jsem na to nějaké léky a minulý týden bylo ještě vše v pořádku, mrňousek se ještě hezky hýbal. Bojím se zákroku a popř. dalšího snažení.

alkuska
27. led 2018

@eva.85 Neudělala jsi špatně nic. Není to tvoje chyba, miminko nebylo uplně v pořádku. Neboj, příště to půjde určitě dobře, prošla si tím tady pomalu každá druhá. Opravdu je to tak, že se to bohužel stává a relativně často.

luciebx
27. led 2018

Tohle se nedá nijak ovlivnit. Určitě to není tvoje vina. Tohle si nesmis myslet. Příroda ví co děla. Možná bylo mimi nějak nemocné. Radši teď než třeba v 25 tt. Drz se. Příště se zadari až do konce ❤️

zutinka
27. led 2018

@eva.85 nic si neudelala špatně.Bouzel se to stává.Ja si to zazila dvakrát.A ted mam doma dvě ditka(skolka,skola).Je to těžké!Preboli to a vse bude jak má!

terka555
27. led 2018

Prosla sem si tim v zari 2017..diagnostikovali mi molarni tehotenstvi..ani jsem netusila ze neco takoveho existuje..byla jsem z toho hrozne smutna,probrecela nekolik dni i noci..a nevedela co bude dal..po revizi jsme dodrzeli dve ms a zacali se snazit a ctvrta uz neprisla🙂

jituleee3
27. led 2018

Ani nevíš, jak moc ti rozumím. Před rokem jsem takhle taky přišla o mimčo. Ale jestli tě to trochu povzbudí, teď už jsem v 21. tt a brouček je od začátku úplně v pořádku a já bez jakýchkoli komplikací. Nesmutni. Máš v nebi andílka, co se za tebe přimlouvá. Mně tehdy pomohlo v duchu se s drobkem rozloučit a popřát mu pokojnou cestu na druhý břeh. Nepěstuj si v sobě pocit selhání, dopřej mír v duši sobě i drobečkovi.

petulkanono
27. led 2018

Ahoj, nic jsi spatne neudelala, priroda si poradila, nejspise miminko nebylo dost silne. Je to lepsi ted, nez pozdeji, ja sama mela zdrave miminko a v 18tt jsem ho musela pro vvv porodit a tohle bolelo strasne. Mame nahore andilky, me ten muj poslal za sebe miminko a tobe ho posle urcite taky, budou navzdy s nami broucci, drz se 🙂

laskonka85
27. led 2018

Ahoj,taky jsem si tim prosla..dvakrat..A ted mi tady beha 2.5leta a v postýlce si hraje půlroční holcicka..Hlavu vzhuru!

arevb
27. led 2018

já v listopadu přišla o miminko v 9tt, nejhorších bylo 14 dní po....teď se snažíme znovu...

eva.85
autor
27. led 2018

Všem moc děkuji, hodně mi to pomáhá. Strašně se bojím, že když se znovu pokusíme o mimi, že to dopadne stejně. Ale ještě je brzy, vím, že to chce čas.

pavca1982
27. led 2018

Taky to mám 1x za sebou😔.Jeden moudrý doktor mi tenkrát řekl, že pokud je to dobře geneticky založené nepůjde to ven ani párem volů a pokud ne musí to tak být...

eva.85
autor
27. led 2018

@petulkanono to mě moc mrzí

alkuska
27. led 2018

@eva.85 To bude dobré, neboj. Opravdu je lepší když poškozený plůdek odejde hned na začátku, než to pak muset řešit v půlce těhotentsví a muset dělat různá děsivá rozhodnutí. Teď jsi zklamaná ale to přejde a uvidíš že se taky svého štestí dočkáte 🤰

kaja2016
27. led 2018

@eva.85 Zákroku se neboj, je to úplně nic. Po 14tt bys musela miminko porodit a to je teprve průser. Jinak tě plně chápu, jsem aktuálně 9tt, v 8tt nebílo srdíčko, takže spíš jen tak pro případ zázraků čekáme, v utery jdu na kontrolu a pak také na kyretaz. Před dcerkou jsem potratila v 7tt, také kyretaz, trvá to 15 minut, po zákroku můžeš již v 99procentech případech domu a za tři menstruace hura do snazeni, hodne gynekologu se shodne na to, ze pak mas vysokou šanci otehotnet, děložní sliznici kyretaz údajně pomáhá...

kaja2016
27. led 2018

@eva.85 ale jako Teda mám taky nervy v kýblu, ono to dělají hodně i hormony, dva měsíce hcg lezlo nahoru a tělo se měnilo, teď to rychle padá dolů a tělo také reaguje. Myslím, že bez splínu se to ani obejít nemůže už jen z biologického hlediska. Každopádně se drž. Pomáhá mi se něčím zabývat. Aktuálně volby🙂

marki00
27. led 2018

Zákrok je to nejmenší, je to rychle a ani to moc neboli. Mám to za sebou dvakrát, jednou ve 20tt a podruhé v 7tt. Fyzický jsem byla hned fit. Chce to myslet pozitivně a věřit v dobrý konec. Bohužel potraty nejsou vždy "protože příroda zařídila, aby špatne embryo nepřežilo", ale může být problém i u matky. Mně zjistili krevní mutaci. Hodně si😔

verusky
27. led 2018

pises, ze se strašně bojís, že se to bude opakovat. opakem strachu je vira. tedy VĚŘ, ze priste bude vse v poradku!

vendelinka08
27. led 2018

@eva.85 Myslím, že se tady najde hodně žen, které prožily to stejné. Jednoduché to není... zákrok je v pohodě. Fyzicky jsem se cítila v pořádku hned, psychicky to bylo horší... je potřeba se z toho vyplakat. Pak už bude zase dobře a věř že příště to dopadne skvěle.. Nic se neděje jen tak....drž se...

eva.85
autor
27. led 2018

@kaja2016 máme to podobné, ty nervy jsou hrozný, mrzí mě to. Člověk už se těšil, cítil všechy ty změny a pak ze dne na den všechno pryč. Věřím, že to bude vše dobré.

veronikanel
27. led 2018

Neudělala jsi špatně nic!!!Znám to,zažila jsem to 5x...Až nyní mi byl nasazen Clexane.Zjistilo se,že mám špatnou krev - leidena a to samozřejmě od bříška.Díky tomu se mi v placentě tvořili trombózky a miminko nebylo živeno.Nyní si píchám injekce a mimi se zatím drží (12tt).Vyšetřovali ti krev?Myslím hematologie.

kaja2016
27. led 2018

@eva.85 hele mě pomáhá si i říct, že kdyby se ne poštěstílo ani příště, tak tím nic nekončí. Je to proste cesta za miminkem.... Já teda i k tomuto těhotenství tak přistupovala. První potrat byl hrozny. Neměla jsem ještě dcerku a hlavně jsem na tu variantu vůbec nebyla připravena. Dneska vím, že jsou daleko horší věci, že emoce lítají i vlivem hormonů...

kaja2016
27. led 2018

@eva.85 jinak ta kyretaz se dělá v narkóze a mě to teda vůbec nebolelo...

2hanah
27. led 2018

@eva.85 úplně to samé se mi stalo teď v červnu, byla jsem na revizi dělohy 3.července. Taky 10.týden jsem viděla na monitoru ultrazvuku jen hadrovou panenku bez života a srdíčka. Horší je spíš ta psychika než tělo. Na zákrok jste v narkóze, mě pak nic nebolelo, ani téměř žádné krvácení. Je pravda, že jsem taky špinila a krvácela od 6.týdne, ale na vině je u mě nejspíš viróza, kterou jsem dostala v 6.týdnu od dětí, bylo to brzo, pro plod nejhorší doba. Taky mě chtěli nechat čekat ještě týden, ale to čekání a mrtvé miminko uvnitř bylo nejhorší, v jiné nemocnici mě vzali druhý den a po zákroku už mi bylo líp i psychicky, navíc po potratu je to jako když pohnojíte zahrádku, jsem znovu těhotná, už 16.týden, čekáme chlapečka, ten se zatím drží, ale tady u něj jsem opět krvácela od 9. do 12.týdne a ještě víc, dokonce mě odvážela sanitka, jak jsem se vzbudila v kaluži čerstvé krve, měla jsem opět hematom, ale naštěstí mh

2hanah
27. led 2018

@2hanah vždy mimo miminko, tak se chlapeček udržel, povedlo se mi vyhnout větším nemocem a nachlazení. Takže určitě nezoufejte, ani při krvácení, bohužel se to stává, ale míváme i šťastné konce, hodně štěstí!

eva.85
autor
27. led 2018

@veronikanel krev mi zatím nevyšetřovali, doktor říkal, že při dalším těhotenství by mi udělal hned vyšetření krve na infekce, jako je toxoplasmoza a dál nevím, pak ještě něco říkal, že by nám doporučil konzultaci s genetikem.

eva.85
autor
27. led 2018

@kaja2016 stejně je to ale velký zásah do těla ta kyretáž, ne? Určitě se ještě pokusíme, jen to asi budou nervy už od začátku, no zatím není kam spěchat

eva.85
autor
27. led 2018

@2hanah To vám moc přeju, aby vše bylo v pořádku. Jak dlouho jste čekali, než jste se začali snažit? Jestli se se mohu zeptat? Mně dr řekl 3 až 6 měsíců, ale jinak já nespěchám, zatím je to čerstvé, tak vůbec nevím co bude za měsíc či dva

veronikanel
27. led 2018

@eva.85 Určitě bych poprosila o Leidena.Má to kupodivu hodně žen a opravdu to pak velice komplikuje těhotenství.
Budu moc držet palce!

hribek
27. led 2018

Mam to za sebou bohuzel 5x, bohuzel to neovlivnis. Mame zdravou dceru, chteli sme ji poridit sourozence a nevychazelo to. Ted jsem znovu tehotna diky IVF, zjistili jsme ze byl problem se spermiemi. Proto to zrejme nevyslo... Drzim pesti at to ted rychle preklenes, pomohlo mi se vybrecet a mluvit o tom. Snad se vam co nejdriv zadari!

vendelinka08
27. led 2018

@eva.85 na zakrok jsem cekala tyden...protoze jsme odjizdeli s rodinkou na dovcu..a nechtela jsem ji rusit. Nikdo nic nevedel. Jelikoz jsem nekrvacela..tak jsme jeli...bylo to narocne..byt v pohode..byt vesela a delat ze se nicnefeje..ale uvnitr mi bylo strasne. Vedet cely tyden ze v sobe mam malou bublinu ktera uz nezije. Po revizi se mi ulevilo...na chvili...

kaja2016
27. led 2018

@eva.85 Asi záleží, jak vnímáš i jiné věci v otázce těhotenství a mateřství, co je prirozene, co je zasah. Pokud bys chtěla, tak můžeš požádat o spontánní potrat, chodí se pravidelně na kontroly kvůli riziku zánětu a někdy je potřeba následně udělat stejně revize, ale v tomto týdnu to bude pravděpodobně hodně bolet. Myslim, že by to.melo trvat cca dva týdny než se tělo úplně vyprázdni. Doktor te asi bude premlouvat, abys to nedelala, nevim. Mrkni na net, najdes tam srovnani rizik u obou zpusobu. Mě osobně přijde lepší ta revize, ale tedy také zvažuju, že půjdu do nemocnice s lepší pověsti než tam, kam spadame. Asi jako se vším. Jako velký zásah to ja osobne nevidím. Na netu najdeš také popis, jak přesně se to dělá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru