Ahoj, nevím, kam přesně zařadit toto téma...právě jdu od Mudr. Už celá natěšená, že se konečně povedlo a nakonec je nález takový, že ve velikém váčku mi jedno větší embryo odpovídající 7tt zaniká a druhé je menší 6tt a má zatím srdeční akci. Doktorka to viděla jako možnost, že jsem mohla otěhotnět týden po sobě, zatímco jedno zaniklo, druhé se chytlo. Stalo se to tady někomu z vás? A pokud ano, stalo se i to, že druhé mimi bylo zdravé a bez komplikací?
Já už podobnou zkušenost mám, moje druhé těhotenství probíhalo tak, že byly 2 váčky, jeden od počátku zanikal a vypadalo to na zdravého jedinečka, akorát byl pořád o nějaký mm menší. Nakonec z toho byl indukovaný potrat kvůli vícenásobným VV z důvodu chromozomální aberace. Tak mám strach, jestli se situace neopakuje????? Nejradši bych se dočetla, že někomu se toto stalo a vše bylo v pořádku....ale zase nebudu naivní🙂 Díky každopádně za všechny reakce🙂
bohužel ti také neporadím, já měla sice syndrom zanikajícího dvojčete, ale to zanikající bylo na UTZ asi pětitýdenní bez srdeční akce a to větší bylo 7. týden a vydrželo a budou už jí dva. Alespoň posílám povzbuzení a přeju ti, aby to se srdíčkem bylo bojovník a mohli jste se těšit na mimčo 🙂
Díky moc, taky bych si už přála, abychom měli brášku nebo sestřičku...hlavně pořád ty ztráty, nic moc na psychiku:-/ Tak já mu tam pošlu to povzbuzení, třeba si to vezme k srdci🙂
@kackaj Mám naprosto stejnou zkušenost :( Na testu jsem našla // 28.1.2009. Na UZ od počátku byl rozdíl 9 dní (menší neměl ještě srdeční akci,ale rostl). Nakonec jsem v 8 týdnu byla přijata pro krvácení a starší plod odpovídající osmému týdnu byl najednou bez srdeční akce a tělo se ho zbavovalo :( Moc jsem se bála,aby alespoň druhé bylo dostatečně silné a vydrželo. Nakonec se tělo embrya bez srdeční akce zbavilo a druhé se udrželo a dokonce se mu rozbilo krásně 3 dny po vypuzení dvojčete srdíčko 🙂 Jo a brala jsme 3x2 tablety Utrogestanu a Ascorutin na špinění. Neříkám,že těhotenství byla procházka růžovou zahradou (špinění do 12 týdne,tvrdnutí břicha od 19 týdne,hospitalizace pro kontrakce ve 29 týdnů,pak znovu ve 35 týdnu a nakonec porod ve 37 týdnu),ale vlastně i přes komplikace jsem si ho užila a dnes mám krásného a zdravého tříletého klučíka.
Moc držím palečky,aby se embryo hezky udrželo a dotáhly jste to spolu do zdárného konce 🙂
@alunka001 teeeda, tak taky jsi to neměla jednoduchý☹ No, ale naštěstí vše dobře dopadlo, tak já budu doufat, že i nám se už poštěstí. U mě to vypadá, že se to první embryo vstřebává samo, ani vlastně nebylo úplně detekovatelné, jestli je to embryo, nejdřív si dr. myslela, že je to polyp, ale bylo divné, že je v tom váčku. Nakonec to teda vyhodnotila jako embryo, které by odpovídalo 7tt, což by bylo podle menzes správně...ale kdoví jak to tam je, možná nakonec je a bylo vždy jen to jedno a to se snad povede🙂 Uvidíme, každopádně moc díky za podporu, cením si toho...hrozná je ta nejistota a čekání, takže každá pozitivní zpráva přijde vhod🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nikdo nemá podobnou zkušenost?