První postel do pokojíčku. Jaký rozměr?

niheb
17. říj 2020

Pěkný podzimní den přeju 🙂
Uvažujeme, že malou (bude jí rok a čtvrt) zkusíme přesunout do pokojíčku - zatím spí s námi na posteli, je kojená, ale přijde mi, že ji už několikátý týden v noci spíš budíme. Než totiž přijdeme spát my, spí víceméně klidně celou dobu. Nebo ze mě cítí mlíko?
Rozhodně ji nechceme vyloženě "odsunout", usínala bych tam s ní, v nejhorším i spala, nebo by se vrátila zase k nám, kdyby to nebylo to pravé řešení. S kojením zatím taky přestat nehodlám, na bolavé zuby je to ta nejlepší meducína 🙂
A teď k dotazu: jaká postel se vám osvědčila pro batole? Určitě chci nízkou, se zábranou... a zvažujeme, jakou velikost. 90x200 mi přijde malá, ale zas pokojík není nafukovací... Původně jsme měli v merku IKEA Kura, ale viděla jsem ji teď naživo a přijde mi celkem malá, hlavně kdybychom tam s ní měli spát ještě my (tedy ona a jeden dospělý).
A jak jste řešili spaní v pokojíčku vy?
Ještě jednou napíšu, že nemá žádný "studený odchov" a ani to neplánujeme 🙂

fandysek_1
17. říj 2020

@niheb to, už nechte udělat velkou. Máme 90×200 z postylkov.cz i s vytahovaci spodní postelí a spíme tak občas všichni v pokojíku.

antoinet
17. říj 2020

A co takové ty postele pro hosty, v IKEA jich mají několik. Může to být přes den jednolůžko a na noc dle potřeby vysunout, dává se do toho normální matrace, není to provizorní spaní.

pipi_puncocha
17. říj 2020

My máme domečkovou, značka Benlemi, velikost 120x200cm, úplně v pohodě pro dospěláka a dítě. Zatím tam teda spí manžel sám a syn se mnou v ložnici, ale možná taky někdy dospějeme ke změně.😄

tervi
17. říj 2020

@niheb Od 2 let má dcera 120x200. Občas tam s ní spím část noci, je to tak pohodlnější. Manžel uspava s knížkou. Nedovedeme si představit mít mensi. Uvažovali jsme o 140x200, ale zabrala by moc místa. Určitě dejte sundavaci zábranu, jinak bude padat.

niheb
autor
17. říj 2020

@tervi Nepamatuješ si, kde jste ji koupili, prosím?
Já koukala i po těch, jak se vysune další jednolůžko, ale přijdou mi celkem vysoké... umí z postele normálně slézt, ale v noci se občas probudí a ještě tak polospí, tak aby v tom polospánku zábranu nepřelezla a nežuchla z výšky... 😀
@pipi_puncocha Podívám na Benlemi, děkuju 🙂

lida9
18. říj 2020

meli jsme miminkovskou postylku a pak uz rovnou dospelackou... neco mezi mi prijde zbytecne vyhazovani penez... pro maleho ma ta postel jeste i vysouvaci spodni luzko... tusim z Kika koupeno.

niheb
autor
18. říj 2020

@lida9 Taky nechceme nic mezi, určitě aspoň klasické jednolůžko... ale právě zvažuju ještě širší 🙂 Nebo jestli pořídit tu Kuru a pak se vyřádit s bunkry atd. ... no nevím

tervi
21. říj 2020

@niheb My jsme si ji nechali dělat na míru i s pokojickem. Ale matraci máme z Dřevočalu.

tervi
21. říj 2020

@tervi od truhláře...

cumaceka
4. pro 2020

@pipi_puncocha diky moc za doporuceni benlemi, neznala jsem a diky tobe mame krasne nove pelisky 😊

pipi_puncocha
4. pro 2020

@cumaceka jé, to mám radost, tak ať se vám v nich klidně spí.🌙

zelenaesmolda
4. pro 2020

@niheb
koupila bych asi letiste at se tam pohodlne vyspite s ni taky pokud to bude vyzadovat

ajuska17
4. pro 2020

Ahoj , pořídili jsme malé na 1,5 roce Ikea Brimnes a zatím si ji nemůžu vynachválit. Je to sice 80x200 ale da se přizpůsobit i na 160x200 nebo jakýkoliv jiný rozměr . Malá je prcek ale naučila se krásně slejzat.

westie
4. pro 2020

Dceri (rok a ctvrt) ted taky zarizujeme pokojicek a rozhodli jsme se pro postel z masivu 120x200. Taky pocitam s tim, ze tam budu ze zacatku s ni, minimalne uspavat, pripadne celou noc. Na devadesatce bychom se spolecne nevyspaly. A tato postel ji doufam vydrzi az do doby, nez se rozhodne odejit z domu. Taky jsme zvolili vetsi rozmer, kdyby nahodou chteli obcas prespat s brachou v jednom pokojiku, tak se pohodlne vejdou do teto jedne postele.

ejmate
5. pro 2020

@niheb my máme normálně pro velký děti 100x200 a udělali jsme dobře. Malá od roka spí sama a občas, když má blbý sen nebo leze zub, spím v pokojíčku s ní. Na menší posteli bysme se nevyspali. Je teda vysoká. Mám k ní přiřazenou komodu a na na spodní části posteli, kam komoda nedosáhne mám polštáře, aby se tam v noci nedokutalela. Zatím tam takhle spí 7 měsíců a v pohodě 🙂 Když se vzbudí, volá, abych přišla, dolů sama neleze.

pribylovapetra
5. pro 2020

My našim dětem poridily 140x200. Starší šla do pokoje v necelých 2 letech, mladší něco po roce. Postele mají v prostoru,nikdy z nich nespadli. Jsem za to ráda,v případě potřeby se s nima vyspíme i my.

vladienka
5. pro 2020

Dcera bola vo svojom pokoji od 9 mesiacov, v postielke bola do cca 2,5 roka, skor som nevidela dovod to menit. Teraz ma 80x160cm, miesta ma dost na vela rokov dopredu, my tam s nou nikdy nespime. A to tam ma mantinely a milion hraciek, nema rada volny priestor, v lete spala vo velkej posteli u deda, dve strany do prostoru a padala 3x za noc, hruza

cvachna
5. pro 2020

Dcera už má strašně dlouho tuhle a bude ji mít pak její sestřička, nebo jim koupíme patrovou se spodním lůžkem 120x200 z jysku.

marketa_1983
10. pro 2020

@niheb My jsme to vyřešili následovně ;) Zajištění proti pádu, možnost spaní s maminkou, tatínkem - pohodlné pro všechny, čtení pohádek, bratranci, sestřenice mají kde spát. Doporučuji.
@niheb

zelenaesmolda
10. pro 2020

@marketa_1983 no kdyz spadne na tu hranu tak si rozflaka hlavu

marketa_1983
10. pro 2020

@zelenaesmolda 👍🏻 a proto vysuneme více 🧐

zelenaesmolda
10. pro 2020

@marketa_1983 jo tak,ja myslela,ze tou ochranou myslis ten vysunuty kousek :D

journals
10. pro 2020

@niheb Nedávno jsem objednávala první "velkou" postýlku. Nakonec jsem vybrala 160x90 cm, nizoučkou, domečkovou. Snad to bylo dobré rozhodnutí. Vyzkoušeno ještě nemám, teprve čeká na stěhování 🙂