Přemýšlím, že bych dcerku (14m) dala spát už do vlastní velké postele, doteď spala v postýlce. Jenže ze spaní hodně cestuje. Máte prosím nějaké fígle jak zabránit pádu dolů? Děkuji 🙂
Cca 22 měsíců oba kluci. Normální postel se zábranou, že začátku jsem se bála, nespadli ani jednou
Přesunuli jsme dvouleťáka do svojí postele před vánoci.Dvakrát z ní slítnul a od té doby nepadá.Kupovali jsme postel z ikea a zábrana byla beznadějně vyprodaná.No,nějak si poradil i bez ní.Asi tři týdny měl na zemi naházené deky,polštáře aby nepadal na tvrdou zem a v poho.Zvyknul si necestovat.
OD roka a pul, kdy tu malou zacala prelejzat. DO 3 tam spala rada, ted leze k nam :D
Starší byla od 1,5r r do 3 let na polorozložené pohovce, pak na palandu nahoru, mladší v roce na palandu dolů (velká postel bez zvláštních zábran). Nikam nepadali.
Naše malá šla cca 2 roky a 2 měsíce. 😉 Spadla asi 3x s tím, že přeskočila zábranu. Též se hodně točí, hodně cestuje😉🤔 vždy hned zase usnula. Sice chvíli plakala ale dobrý. Máme radši vedle postele nějaky polštáře😉 a stolek jsem dala dál😉 naučila se po spaní vylézt a přijít což je taky fajn🙂
Mě v pěti letech běžné nacházeli pod postelí ráno. Prý jsem spadla, ani se nevzbudila 😁
Od dvou let necelých asi a spí v normální velké posteli 90x200 a dá se koupit zábrana, která se později dá sundat. 🙂
Cca od dvou let spí na matraci jen na vyvýšeném roštu a se zábranou, normální postel budeme kupovat až teď (budou jí 4), též se zábranou. Cestuje hodně, bez zábrany by byla na zemi každou noc.
Na postel jsme koupili zábranu v ikea, ale přijde mi moc nízká, potřebovala by tak 3 na sebe😂
Je mu 5 a ve svoji sice usina, ale k nam chodi kazdou noc😁
My ve 3 letech a to byla obřik
@leniczka23 Taky tak.A je někdy tak potichoučku,že se o něm dozvím až ráno 😂
cca v roce, vedle postele jse měla dlouho nafukovací matraci, padal relativně dost, ted má tři a už dávno ok
@palacinka_marmeladova a me to vubec neva..nam ted pribude dalsi prirustek a misto tlaku na jednicku at spi ve svoji porizujeme 3m postel at tam muzem spat vsichni😊 snad do 18 bude ve svoji🤣
@leniczka23 Taky čekáme druhé,a je mi jasný,že budeme chrápat všichni dohromady.Nevadí mi to,syn spal se mnou od narození.Přijde mi divný,když se vzbudím a spí u sebe 😁
U nás společné spaní nešlo. Syn se pořád budil, lezl po mě a byl v jednu ráno vyspany. v postýlce spal celou noc, občas se vzbudil na mlíko, a když jsme šli z ložnice na gauč, přestal se v noci budit.
Každému dítěti vyhovuje něco jiného
Teď ve 4,5 letech ho nevzbudí nic, ani řvoucí brácha, a ranní buzeni a vstávání do školky je peklo.
@kittyy17 No,já byla v noci líná vstávat na kojení a pak už tam nějak zůstal až doteď vlastně.Ale známá má stejnou zkušenost,dohromady se nevyspal nikdo.Doufám,že s druhým to problém nebude,postýlku jednak už do pokoje nemám kam nacpat,druhak je někde zabordelená.Nicméně tohle je téma na jinou diskuzi ;)
@palacinka_marmeladova já jen zdůrazňuji, že každé dítě je originál a má jiné potřeby. Kamarádka spí dohromady v ložnici s pětiletým a dvouletým, manžela vystehovala do pokojíku, a jsou spokojeni všichni.
Takže otázka, kdy dát dítě do velké postele, pripadne do vlastního pokojíčku, nemá jasnou odpověď. Záleží na dítěti..
Moje šéfová třeba nechápe, že s jedním dítětem nám byl byt 2+1 malý. Ona měla 3 děti v 1+1 a vyspali se všichni.
Cca v 1,5 roce jsme odendali z detske postylky predni stranu a koupili zabranu v Ikea. Ted ve 2 letech dostal "velkou" postel - ale porad se zabranou a je i nozso nez klasicla postel - kupovali jsme tady https://www.max-i.cz