Matrace pro dítě. Jakou doporučíte pro 2leté dítě do klasické velké postele?

georginka15
25. lis 2024

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, jakou matraci byste mi prosím doporučili pro dvouleté dítě do klasické velké postele? S manželem jsme navštívili dvě "postelové studia" a v každém nám doporučovali něco jiného. V prvním že vzít nejlépe matraci ze studené pěny a v tom druhém že z PUR pěny, prý tu studenou pěnu v žádném případě pro dítě nedoporučují... 🙉 I na internetu v různých eshopech je těch matraci na výběr tolik, že se v tom člověk ztrácí. 😅

jajur88
26. lis 2024

@georginka15 Urcite matrac zo studenej peny. PUR pena je molitan.

https://www.prospanek.cz/co-je-polyuretanova-pu...

konidana
26. lis 2024

Pro male dite bohate staci molitan. Ono na tech jejich par kilo je to totiz uplne jedno. A stejne zadnou matraci nejspis nebudou mit dyl jak 10 let. A jasne ze ti doporuci a vychvali to nejdrazsi mozne, kdyz to chteji prodat😉

ellyem
26. lis 2024

My koupili v Ikee nejakou obycejnejsi a dobre jsme udelali. Obcas se synovi stane v noci nehoda a z predstavy, ze mi pocura matraci za x tisic, jdou na me osypky 😄

martulka88
26. lis 2024

@georginka15 pro takové prcky stačí obyčejná. Stejně na cca prvním stupni budete kupovat novou. Hlavně bekupovat se zónama a s paměťovou pěnou. My máme matrace z jysku rpo malého. Až odroste, půjdeme, tak jako máme my s manželem, do Moravia comfort. Když jsem pracovala v byťáku, tak jsme tam tuto značku měli a maximální spokojenost, včetně zákazníků. Za těch pár let, co jsem tam byla, nikdy nikdo si nestěžoval. Ale pokud plánujete u prcka spát, vemte vyšší matraci, ať neležíte na roštu 😁

me_druhe_ja
26. lis 2024

@ellyem proto existují nepropustný chrániče matrace ze. 🙂 mě se děti xx krát pocurali nebo procurali skrz plinku.
Vůbec si nedovedu představit existovat bez chrániče😀

me_druhe_ja
26. lis 2024

@georginka15 Já bych vybrala nějaký zlatý střed. Ne úplně obyčejnou a ne úplně nějakou šíleně drahou super luxusní. Pokud máte už klasicky rozměr postele tak je předpoklad, že tu postel bude mít dlouho a proto bych vybrala určitě kvalitní matraci.
Já teda už nevím, jaký mají deti, ale obě mají tvrdší matraci.

ellyem
26. lis 2024

@me_druhe_ja Nerikej 😃 Mame dokonce chranice dva, ale kolikrat vyperu a dva dny schne, takze se uz parkrat stalo, ze zrovna v momente, kdy tam nebyl a dali jsme pod prosteradlo jen nepromokavou podlozku, tak se pocural… a zrovna na misto, kde ta podlozka nebyla.

me_druhe_ja
26. lis 2024

@ellyem já jich mám pro tyhle případy snad 5. 😀 prostě bez chrániče už děti nespí😀 beru je sebou i na dovolenou😀

georginka15
autor
26. lis 2024

Děkuji vám všem za příspěvky. 🙂 Chtěla bych spíš zlatý střed, ne úplně obyč matraci za 500,- z kdo ví jakého molitanu vyrobenou bůh ví kde, ale na druhou stranu dát za ní 10tis taky ne. Postel bude mít už klasickou velkou 90/200 s lamelovým roštem. Takže chci matraci kvalitní. Ono se občas nějaká nehoda určitě vyskytne, takže jak bude Dcera věští (mám představu tak první stupeň) budeme matraci pořizovat stejně asi novou. Dcera teď váží 10kg, určitě nechci zónovou, spíše tvrdší. Mám představu tak do 5tis, samozřejmě na ni chci dát chránič matrace. Jen tápu v těch materiálech matrací. Někde pro děti doporučují PUR někde studenou pěnu. Co myslíte? 🙂
A ještě se zeptám, jaký máte názor na nepropustné prostěradlo nebo chrániče matrací? Já jsem spíš za to, že se na tom dítě bude potit a bude spát jak na "igelitu". Nebo s tím máte dobré zkušenosti? 🙂

martulka88
27. lis 2024

@georginka15 Malý má od narození nepropustné prostěradlo od Brotexu. Z jedné strany zátěr a z vršku froté. A na to dávám prostěradlo. Neumím si bez toho představit mít postel. Když byl miminko, měl silný reflux. A když jsme pořídili postel, tak na jaře měl zvracecí den a ty chrániče nás zachránily od poničení matrace. Ale je potřeba myslet na to, že to chce mít doma vícero kusů.
Jinak k těm matracím, jasně, nekupovat levnou, ale zároveň drahiu. Ten střed je ok. My jsme vyčíhali slevy a nakonec nás stála jedna cca 3000,-. (museli jsme koupit dvě).

areh
27. lis 2024

Mám chránič matrace z Vesny. Mají myslím dva druhy. Z jedné strany se zátěrem, z druhé froté. Na to prostěradlo. Nikdy nic nepropustilo. Jak bylo zmíněno, schne to déle, takže mít určitě víc kusů. Občas u syna spím a víc se nepotím

prejeta_zaba
27. lis 2024

@me_druhe_ja Mně kolikrát bokem pročurali i ten chránič. Nebo teď už jsme chránič sundali, nehody tolik nebývají a syn se brutálně poblil. Takže zlatá levná matrace která brzo poletí. 😅

me_druhe_ja
27. lis 2024

@prejeta_zaba tak procurat chránič bokem je už fakt umění. 😀 to se asi ne každýmu povede. 😀
Jinak já dávám chránič od prvního dne a budou ho mít nafurt. I my máme v posteli chránič. Stačí třeba v létě se člověk víc potí, někdy rýma, co fakt teče vsude... chránič prostě vyperes a matrace jako nová.
Já teda raději kvalitnější matraci s chráničem než levnou a měnit ji často. 🙂

prejeta_zaba
27. lis 2024

@me_druhe_ja Když mně je ten chránič nepříjemnej, takže radši občas vyperu potah té matrace než spát na igelitu (vím, ze ty potahy nejsou igelitové, ale mám z toho ten pocit). Starším dětem už koupíme také kvalitní, ty levné jsme měli na období školky - věcně něco.

simkrk
27. lis 2024

@georginka15 dcerka do teďka 7,5let měla matraci z ikea - molitan a na tom chránič matrace taky z ikea, krásne látkový, nikde nic nesustilo, drzil na matraci.. 😄😊 A fakt nic nepropustil.. 😁😊 A po vyprani to bylo poměrně rychle suche.. 😊 Docetla jsem sem se ze děti maji spát spíše na tvrdsim.. 😊 Jinak nedavno jsem kupovala matrace z eco-matrace a naprosta spokojenost.. 😊👌

georginka15
autor
27. lis 2024

@prejeta_zaba přesně, taky mi ten "igelit" přijde nepříjemný. Tak uvažuji že bych koupila chránič klasický prošívaný, ne ten nepropustný s pogumovanou vrstvou, právě proto abych se vyhnula pocitu spaní na gumě a pocení. 🙂 V nejhorším případě ho kdyžtak operu i s povlakem matrace a je to. 👍