Resime zrovna pokoj pro starsiho (kluk 4 roky) a musim mu vybrat jeden ze dvou pokoju a druhy nechat jeho mladsi sestre (11 mesicu).
1. pokoj: ctverec 10m^2, okno do ulice na jih (do parku), zarovno s vchodem do domu.
2. pokoj: obdelnik 11,8m^2, okno do zahrady na sever, asi patro a pul nad zemi.
Ty pokoje jsou hned vedle sebe. Jak byste to rozdelili? Vim, ze je to kravina, ale jak to jednou udelam, tak nebude cesty zpet 😀 Nebo docasne obe postele a velka skrin v jednom a v druhym "pracovna" a herna?
Zatím na sever ložnice, pokoj na jih jako herna. Časem se uvidí, teď jsou ještě malí.
Já bych dala vybrat synovi jaký se mu víc líbí 😅 když jsou vedle sebe a rozdíl ve velikosti není až takový, tak je to úplně jedno. Osobně bych společný nedělala, naši se třeba vzájemně budi a vím jaou starší, tím horší je usinani, když jsou spolu.
My jsme detem pokoje rozdelili nyni,7 a 5 let. Predtim meli spolecny a z druheho byla herna. Do doby,nez zacaly delat bordel pri usinani. Pokoje jsou rozmerove stejne,jen jeden ma balkon a jeden smer jih a druhy sever. Syn ma ten bez balkonu,aby na nej nechodil v puberte hulit 🙂 Ne,ze by to z okna neslo 🙂
Jinak u vas byla holcine dala asi pokoj s oknem do zahrady,klukovi do ulice.
No tak ted mam zamotanou hlavu jeste vic 😀 Kluk vcera rekl, ze chce ten vetsi ... Bude met po tatovi dva metry, tak mne prislo takovy logictejsi, aby byl v tom "dlouhym" pokoji ... A na spolecny nevim, jestli nejsou moc vekove od sebe, ackoliv to je "jenom" 3 roky a 3 mesice ... Tam by mohli byt hadam tak do jeho 12 let a jejich 9 let uplne maximalne.
My si taky rikali, jak budou deti v jednom spolu spat pomalu cele detstvi a v druhem si hrat... A to u nas se z jednoho jde do druheho. Takze "vzadu" spali. Ale uz loni dcera (ted 6,5) prisla sama s tim, ze chce mit holcici pokoj, uklizeno, nechce mit hracky dohromady, protoze se ji ty klucici nelibi atd. A bylo... Ani ted nevim jak probihalo finalni rozhodnuti, ale dcera ma ten predni a syn chodi pres jeji pokoj do sveho, coz je ideal. Jsou od sebe rok a pul.
@pilzzee Jestli chce byt v tom vetsim,tak ho klidne dej do vetsiho. Ono je to fuk. Ten spolecny byste meli na par let,ja myslim,ze by stejne spolu nechtely byt uz driv nez v synovych 12 let. My mame vek.rozdil necelych 2,5 let a stejne se to ted kolem te 1.tridy zlomilo.Hlavne kvuli spani,kdy vecer spolu fakt delaly blbiny. A hlavne jsme resili i stul pro skolaka a aby mel klid na ukoly.
My máme jeden spací pokoj s velkou šatní skříní a druhý herní. Přijde mi to super, děti uspávám na jednou. A největší výhoda je, že se nebojí, že jsou v pokoji samy a obě tam spolu spí rády. A zároveň je to ten uklizenější pokoj, ve kterém toho bordelu vzniká minimum a rozbordelený bývá jen ten jeden herní, ne oba. 😃
@pilzzee ja mam dva kluky a jednu holku a rozdelovat pokoje (kluci tam a holka jinde) budem az je budem zarizovat do skoly (psaci stoly a tak 🙂 Takze v 6 letech nejstarsiho, coz nebude za dlouho. Ted tam jsou jen postele obyc a skrine tam jsou starsi, bazatove a kazda jina :D Do te doby mi dava vetsi smysl je mit dohromady - na uspavani a tak 🙂 ale jak budu zarizovat psaci stoly a skrine na delsi dobu, tak je budu rovnou delit 🙂
@pilzzee Já jen zareaguju na to, že pokoje jsou "fakt malý". My máme pokojíček 13m2 a máme tam 3 holky, tj. 3 postele (dvoupatrovky), 3 skříně a 3 psací stoly. Kdybych měla pokoj navíc, nechám jim opravdu jeden na hraní a druhý na spaní. Je jim 5, 8 a 10 a pořád chtějí být spolu.
My jim dělali společný. Asi před týdnem došel (v prosinci 6 let) syn, že chce spát sám. Tak šel do pokoje, co byl pro přespání rodičů. Přijde mi menší a zatím to má provizorně, ale asi už v něm zůstane, jen časem to předělám..
@pilzzee ve společném by byli tak max než starší nastoupí do školy 🤷♀️ to vidím u našich, nejstarsi potřebuje klid na učení, zve si kamarady a chce klid od mladších sourozenců. V 9 a 12 letech už to jsou prakticky pubertaci.
@krisstina93 No prave, ze? Do skoly pujde za dva roky, tak to variantu spolecnyho pokoje zavrhnu, tak ted jen vymyslet, kterej pokoj dat komu. (On stejne, a pak nejspis i slecna, budou spat jeste dlouho se mnou v posteli 😀 )
Tak to je nelehký úkol 😄 asi bych je nechala losovat a ještě si to nahrála. Nebo jestli kluk je nyní bezproblémový, tak bych ho dala do toho pokoje do ulice.