Resim dilema. Mame v detskem pokojicku postylku a normalni postel (90x200) a ja bych se jedne z nich, idealne te velke, potrebovala zbavit (kvuli mistu), jenze nevim jestli toho za pul roku nebudu litovat🙈 synovi je rok a pul a desne se v postylce hemzi, takze velka urcite nepripada ted v uvahu, ale zas mam strach ze z male zacne brzo vylezat (je hrozne akcni a vleze/vyleze vsude) postylku zatim neprekonal. No ale i kdyby jsme ho dali do velke a koupili zabranu, tak ta je do ctvrtky postele a on by z toho urcite padal 🙈 takze zvazuju ze nechame malou co to pujde a pak koupime novou velkou, nejakou nizkou, aby nepadal z vysky anebo nejakou specialni s dlouhou zabranou. No proste vubec nevim, jak jste to resili vy? Jakou jste meli velkou postel a od jakeho veku?
obě děti jsem stěhovala do klasické velké postele kolem roku, syn měl vedle na zemi nafukovací matraci, než přestal padat, dcera má ted velký sedací pytel.
@nikolaamiminko Většina dětí chodí do velké postele ve dvou letech, nebo tak nějak okolo.
@nikolaamiminko dcera ma velkou postel 140x200 cca od roka a ze zacatku jsem davala vedle postele perinu kdyby se zkutalela a to se snad ani.nikdy nestalo, mladsi ma ted 18m a taky uz ji chci presunout do pokojiku na velkou postel...rozhodne bych se zbavila te male postylky
Dávali jsme do velké cca ve dvou letech, to už postýlku přelezl a nebylo to bezpečné. Velkou postel máme starší, uřízli jsme nohy, aby byla nad zemí jen kousek a zábranu vyrobili skoro přes celou postel tak, aby měl jen průlez, kudy do postýlky leze. Už v ní spí čtvrt roku a ani jednou nespadl, i když jsem se také bála, protože v postýlce cestoval ze strany na stranu.
Do velké postele jsme šli asi v roce a půl, protože vylézal z postýlky. Ted má 22 měsíců,postel se dá zvednout na tu vyvýšenou asi 1m a pod ní jsme dali hračky, protože v září se nám narodí malá a potřebovala jsem tam dát postýlku a hlavně aby si zvyknul, že musí lézt nahoru a dolů. A zatím v pohodě, je to horolezec, takže se to naučil hodně rychle a v noci taky v pohodě.
@nikolaamiminko Malou/velkou jsme stehovali na cca roku a třičtvrtě. Potřebovali jsme postylku pro mimco a radeji jsme to zacali resit s predstihem. Postel mela 80x200 (ted jsme poridili palanku 140x200 spodni luzko a 90x200 horni lůžko) a mela jen malou zabranu z ikey a stacilo to a to se v postylce stěhovala jak pominuta. Jedine mínus bylo, ze pak prisla na to ze za nami muze rano/vecer chodit (z postylky nevylezla). Takze clovek uz nema tolik prostoru 😂 Jinak od 3/4 roku spala sama v pokoji a to trva 😉