Hezký den, prosím jaké máte zkušenosti se značkou Yellow&Blue? Především se mi jedná o prášky na praní a do myčky (příp. gely). O úklidových prostředcích pochybnosti nemám. Ale u praní třeba konkrétně tmavého prádla trochu obavy mám- u nás to představuje zejména manželova trička, často se zanesenými vlákny, pak jeho ponožky, spodní prádlo apod., peru většinou velké množství najednou a zajímalo by mě zda se vám prádlo opravdu dobře vypere a nezapáchá?
@lenka421 teď zkouším prášek do myčky a zatím dobrý.
Používám levandulovy praci gel asi rok, a budu a nim končit až dopotrebuju. Nějak se mi to prádlo nezda, špinavé se nevypere, a i na omak... já nevím, pořád tam ten tak jakoby cítím. A co se týče plen, nedavno jsem tu zakládala vlákno, vypadá to, že mi zanesl vlákna a pleny začala smrdět. Takže se vracím asi k denkmitu. Gel do myčky nevím, tu nemáme a jiný výrobek od nich asi nemám.
@malinkaelinka To vlakno jsem cetla, to bylo prane v Yellow&Blue? Ja prave pleny taky peru v denkmit a je to uplne na pohodu, ale myslela jsem si ze pokud by na neco tento pripravek mohl byt dobry tak prave na pleny a ze tim bych mohla na zkousku pripadne zacit...
@lenka421 zkušenost mám - používám jejich gel na nádobí (to je super,myju tím i ovoce z obchodu - pomeranče a tak..). Prádlo - prala jsem v tom hlavně když byly děti malý,od cca 3 let jsem ale musela přejít na silnější prostředky (vypralo to,ale jen v kombinaci se žlučovým mýdlem - na to už pak nějak nebyla energie ). Na úklid používám klasický ocet a sodu,ale občas od nich i pomerančový odmašťovač a dezinfekci.. s prostředky do myčky jsem ale spokojená moc nebyla, možná teď mají něco novýho, nevím..
@lenka421 že začátku jsem pleny ptala v Lovele, to bylo ok, v yellow and blue jsem je začala prat, když uz jich bylo málo a nechtělo se mi na to už kupovat extra prostředek. Chyba no. Do té doby byly pleny úplně v pohodě.
Pred casem jsem se nadchla do bezobalu a zacala jsem s tim YB pracim gelem s vůní levandule (vzala jsem, co meli v mistnim bezobalovem obchode) a zklamal me, prostě nepral a to neslo o nic extra spinaveho, syn uz je predskolak, takze zadne prikrmy apod, muz sedave zaměstnání, ja se v praci prevlekam do uniformy, a prostě ty věci i jen trochu zapocené zůstaly pořád trochu zapocené
peru pořád stejně na 40, když se vyskytne skvrna tak ji samozřejmě vezmu předem mydlem, ale to bylo jak kdybych to jen vymachala ve vodě...
@janina228 taky jsem četla rady přidat k dávce to či ono pro zlepšení efektu, vyšší teplota...ale pro mě osobně co s práškem (teda gelem), který neplní svoji funkci za normálních podmínek? Tvrdost vody máme prumernou nebo snad i mekkou (Praha), prát na vyšší teplotu ne každé prádlo snese a je to zase vic energie spotřebované a delší doba prani :-/ tak jsem se vratila k prášku dm sensitive, co je bez parfemu plnidel atd. a vypere spolehlivě bez nějakých extra kroků. Je mi líto, že dmko v některých prodejnách instaluje plnící stanice na YB, kdyby radši plnili do bezobalu svoje značky
@ireniq to je pravda. Já k tomu ještě přidávala krom jiného máchadlo a Puer.. mě to bavilo,ale s dětmi a praním 3-4x týdně se mi to nadšení nějak vytratilo
.. neperu v chemii, ale zvolila jsem taky takový podobný kompromis, kdy přidám Puer (ten používám ráda stále) ale už to tam v pračce nemíchám jak v nějaký laboratoři
@ireniq
@janina228 Diky moc za zkusenosti. Vnimam to stejne, ze kdyz uz clovek dava penize za praci gel tak chce aby nejak fungoval, jinak si taky muzu zacit doma michat perkarbonat s taedem a nevim cim jeste, to je pak vylozene jako konicek, jenze presne s tretim ditetem na ceste, latkovymi plenami, oblecenim od blata, vecne necim poblinkanym nebo procuranym, tak k takovemu kroku jsem se teda zatim jeste nedopracovala...
@lenka421 já to sypu na všechno .. třeba utěrky když peru na 90,tak to tam dávám vždycky.. někde jsem slyšela,že to právě pomůže s odstraněním běžných skvrn,na který není potřeba žlučové mýdlo..tak to tak beru, nemyslím,že by to něčemu uškodilo
. A přesně - čím víc dětí,tím to chce občas slevit z eko nároků
..
Já sem se taky snažila jet co nejvíce eko, ale to je těžký, když to prostě nevypere objednala jsem nějaký doporučovaný německý prášek a dobrý, ale holt to eko není.
@janina228 Aha super, takze to neni jako belidlo, ze by to vysisovalo barevny obleceni?
U me prave cim vic deti tim vic nad tou ekologii premyslim, ale tim slozitejsi to taky je Delam postupne kroky, ale potrebuju aby to fungovalo, ne abych musela pul roku experimentovat nez se mi zacne darit prat pradlo tak ze je vyprany
@lenka421 já nevím,ale nemyslím že by mi to bělilo oblečení..sypu to tam spíš ze zvyku (jeden čas jsem při mých experimentech dávala mýdlové ořechy přímo do bubnu pračky a bylo divný dát prát prádlo a nic nenasypat nahoru )..ono to je taky účinnější v závislosti na teplotě - čím nižší teploty,tím menší účinek takže perkarbonát bude nejvíc účinný při praní na 90.
Hodně jsem teď používala prací gel z mýdlových ořechů a byl dobrý na plíny na vysokou teplotu, spolu s prací sodou. Ale třeba na špinavý oblečení z lesa, nebo od jídla na nějakých 40 stupňů mi to přijde k ničemu.