Žlutá sedačka. Jak jste s barvou spokojeny?

vendulka__
1. bře 2022

Ahoj, mate někdo doma žlutou/hořčičnou sedačku?
Jak jste s barvou spokojeny? Daly byste si ji příště znovu. Odkud jste případně kupovaly.
Většina mě od ní odrazuje kvůli údržbě.

sasui1
1. bře 2022

Nemam sedacku ale zluty usak ikea. Mam ho ores rok. Na podruckach uz se objevuji fleky. A to si myslim ze jsem cistotna ale proste nejaka spina se tam vzdy dostane 😒 no a kdyz se mi neco vylije tak musim vyprat cely potah at tam nejsou fleky. Coz nevim jestli by se sedackou slo.
U sedacky bych volila nejakou neutralni barvu a doplnky zlute

hojda
1. bře 2022

Kamarádka má žlutou sedačku a čistá není, pak se to různě řeší dekama na zakrytí a to je ještě horší. Koupila bych barvu, která není tak háklivá.

fazolkazuzka
1. bře 2022

I šedá bude mít fleky. Já se nejvíc přikláním k práve kůži.

ajja87
1. bře 2022

@vendulka__ hele asi bych řekla spíš si vybrat podle materiálu, my máme černou... no už po pravdě zakryvame dekami, po dvou dětech je to samý flek... naši měli šedou... uz vyměnili, jelikož hlavně na podruckach byly Neskutečný,, mastný a černý,, fleky... prostě na rukach vždycky něco doneses, potis se,... takze za mě hlavně materiál, který se da případně dobře čistit

vendulka__
autor
1. bře 2022

@ajja87 já si to právě taky myslím, že na té barvě zase tak nezáleží. Nenechám se zlomit a půjdu do ní 🤣💪🏿

ruzova_pastelka
1. bře 2022

@vendulka__ Nezáleží ani tak na barvě, jako na typu potahu - něco ti zaflekatí hned, ale jsou potahy, co vydrží roky jako nové.

slecnami
2. bře 2022

Ahojky, my máme zářivě žlutou z Ikey a je skvělá - máme ji cca 6 let a na sedací části máme deku...já bych do ní šla nejspíš znovu, kdyby se ještě vyráběla 🙂

inssomnia
2. bře 2022

@vendulka__ my máme fialovou s takovým tím mikroplyšem, čistí se super. Mně to zase rozmlouvali, že to je strašná barva a nikam se nehodí (prodejce), ať si radši vezmu hráškově zelenou, protože je in :D
Na rozkládací části máme žlutý potah a udržet manžela, aby si na to hodil deku, když se tam jde vyvalit, je mišn impasibl, takže jsem to vzdala. :D ale ty vnitřky flekatí i tmavý, co jsem tak viděla...
Takže jo, vybírej materiál podle kvality a barvu podle sebe.

iris92
2. bře 2022

Ja mam zlute kreslo z ikey a barva sice super, ale neprakticka. To, ze je flekate ani nezminuju 🙈

martiniquest
2. bře 2022

Za me je uplne jedno, zda je sedacka zluta, modra nebo fialova. Jde o to, aby byla strukrutovana, aby ta barva nebyla jednolita. Pridavam fotku nasi. Je to latka, za kterou jsme pred 8 lety priplaceli 9 tis na sedacku (Tiffany od Jecha, celkem stala 35k), ktera ma 3 mista k sezeni. Ma specialni upravu, aby nenasakovala tak rychle tekutiny. Neni na ni videt temer nic, i kdyz je svetla. A taky existuje jeden zazracny pristroj jmenem prumyslovy cistic, ktery je dobry jednou za cas pujcit a sedacku vycistit. Je blahove myslet si, ze si koupim barvu, ktera bude krasna xy let a ja ji nebudu muset cistit.

rozitta
2. bře 2022

Pokud světlá sedačka, tak musíš investovat do opravdu kvalitní látky. Která jde očistit hadříkem. V minulém bytě jsme měli židle se světlými podsedáky z látky Alcantra, bylo nám řečeno, že ohledně čištění je to látka s vlastnostmi kůže. V současném bytě máme bílé celodřevěné židle, a to máš vidět jak jsou na sedácích za chvíli špinavé- zašlé. Jsou zářivě bílé ale po pár týdnech nic moc. Tak je drhnu nanohoubičkou. A to na nich nesedáváme ve špinavém oblečení 🙈 do světlé sedačky bych nešla, protože bych ji stejně musela zakrývat.

martiniquest
2. bře 2022

...takto vypada 8 let stara sedacka, ktera byla naposledy prumyslove vycistena pred 2,5 lety. Mame dve deti (5+2) a driv jsme meli bisonka. Sedacku nezakryvame zadnymi potahy. Jen pro ilustraci, ze za kvalitni latku se vyplati priplatit.

hojda
2. bře 2022

@martiniquest A víš název potahové látky? Uvažujeme o výměně sedačky, kupovaná v roce 2004, taky máme kvalitní potah, strukturovaný, ale ne světlý). Na údržbu je super sedačka se za celou dobu čistila 3x nebo 4x , jen už na místech, kde se sedí začíná být povrch látky vydřený ( po 18 letech už má nárok🙂). Materiál bych volila stejný, ale výrobce neděla sedačky v designu, který bych si teď představovala☹.

martiniquest
2. bře 2022

@hojda Nazev latky uz nevim. Kazdopadne Jech mel 5 cenoych trid potahu, tato byla ctvrta z peti - tedy druha nejvyssi. Ta nejvyssi byla s teflonem a nebyla mi na omak prijemna, tak jsem ji nechtela. Ale pravda je, ze tato je nachylna na zatrhavani nitek, kdyz na ni radi deti nebo div pes, ale je to jen mistne a zatahuju to jehlou a je to v poradku.

inssomnia
2. bře 2022

@hojda
Naše fialová má potah Mystic Aquaclean.
Jinak taky jde nechat sedačku přečalounit. Bude to asi stát podobně, ale pokud je korpus kvalitní a vyhovuje, tak proč ne... Mamka si na své skoro 40 let staré nechala v půlce vyměnit jen čaloun područek a podhlavníku (k šedé látce nakombinovala tmavou koženku) a byla zas roky jako nová.

inssomnia
2. bře 2022

@martiniquest vypadá skvěle. Čistič vyzkouším hned, jak nebudu mít doma učuraný děti :D

hojda
2. bře 2022

@inssomnia Já vím, už jsem si to zjišťovala, ale asi bych chtěla trošku obměnit design a velikost, i když ta současná nám hodně vyhovuje na sezení, ale děti nám nějak vyrostly a už máme problém se tam večer všichni poskládat🙂.

hojda
2. bře 2022

@inssomnia ten vypadá super, velká odolnost oděru (náš měl 35000 tisíc otáčet a tento má 40000) a strukturou připomíná ten náš současný povrch. Díky za tip!

vendulka__
autor
2. bře 2022

@inssomnia a sedačku mate odkud?

picimaus
2. bře 2022

@vendulka__ mám horcicovou sedacku kozenou. Dala bych si ji znova.

inssomnia
3. bře 2022

@vendulka__ od české firmy Fagus. Korpus je pěkný silný, zpracování kvalitní. Jediný problém byl, že jsme ji nedostali do patra po schodech (máme teda v domě docela úzké) a museli jsme sundavat zábradlí a rvát ji sem balkonem :D

evinahosta
3. bře 2022

My mame tuto co je na fotce. Material je takovy ten hruby tkany. No, musim uznat, ze sedacku mame dva roky, a museli jsme ji pred Vanocema vycistit - mame 2,5 syna, kterej to vsim moznym zakyda a zamatle a ted jeste obcas ublinkne mimino 😀
Jako urcite zalezi na materialu, mam pocit, ze i na tom hrubym se prave vsecko zazere 😀 cistili jsme to takovym tim mokrym vysavacem na koberce atd., tusim asi mesic pred Vanocema..ale zacinam mit pocit, ze by to potrebovalo zase.
Asi jak pisou vsichni - spis jde o material. Samozrejme barva jako nase - horcicova, udela taky hodne, protoze je to svetla barva no.
Ale urcite bych do te zlute sla, jestli se ti libi. Vzit jednou za rok ten mokry vysavac neni zas takova hruza a sedacka je jako nova 🙂
Zase si rikam, ze kdyz ma nekdo nejakou sedacku, na ktere nic neni videt, tak to treba pak ani necisti a to je vlastne tak trosku prasarnicka, kdyz si clovek vezme, kolik na tom travi casu a kolik tam asi bude “bakterii” a neporadku 🙂 plus kdyz prijde treba navsteva v riflich a predtim v tech riflich sedeli v mhd atd., tak ta svetla sedacka cloveka donuti to obcas vycistit, je mozny, ze kdyz nejdou videt fleky, vybodnes se na to a zijes “ve spine” 🙂

tami91
3. bře 2022

My máme horcicovou sedačku už 6 let a psa a sedačka v pohodě. Jednou za čas si ji necháme vyčistit a je jak nová. Podle mě na každé barvě půjdou vidět fleky, když se něco vylije nebo utape a nasledne čistí.. pak záleží na materiálu, jak už říkaly holky 🙂

wechytka
8. bře 2022

Mě se to hrozně líbí. snažila jsem se přemluvit manžela, ale neshodli jsme se. On odmítá žlutou a já odmítám koženou... Ale co vím tak ani tak nezáleží na barvě jak na materiálu. Ségra si koupila přes nett na ketybanu a je super!!!

kusanica
8. bře 2022

Hmm, křeslo ještě ano, ale celé velké kanape, na to jsem asi moc konzervativní 😀 Z druhé strany, když jsme bydleli ještě jako studenti na privátě, měli jsme tam super červené, ale jako fakt červené 😀 Asi už stárnu 😉 Každopádně je to podle mě taky o materiálu a ne o barvě, co se týká údržby. Měli jsme doma sedačku z Ikei a chlapík na čištění mi řekl, že si na to netroufne. Byla to klasická pevná bavlna. Jako odolná, ale nečistitelná.

2veverka
16. čer 2022

@martiniquest Zaujal mě Tvůj příspěvek s fotkou z března. Prosím Tě, tu značku Jech tedy můžeš doporučit? A jak se řeší to průmyslové čištění - někoho si na to pozvat?
Četla jsem příznivé odezvy na zn. Resa, taky česká, Brno, ale 50 tisíc stála už před několika lety.

martiniquest
17. čer 2022

@2veverka S jinou znackou zkusenost nemam a s touto sedackou jsem spokojena. Cistili jsme pomoci prumysloveho Karcheru, ktery jsme si půjčili.

2veverka
17. čer 2022

@martiniquest Děkuji moc, a kde se ten Karcher půjčuje? U profíků?