Zatmavovací závěsy. Máte tip, které opravdu udělají tmu?

nazka
27. říj 2021

Ženy, vím, že to sem nepatří, ale tady se ví vše. Máte někdo doma zatmavovací závěsy, které opravdu udělají tmu? Odkud je máte, prosím. Díky moc

hanydve
27. říj 2021

@nazka Ano, máme zatemnovaci závěsy ze stránky cellbes.cz. Tmavě fialové a jsme spokojeni, i když se nám díky nim začala mlzit okna. V jiném pokoji máme také zatemnovaci závěsy, ale z jiné stránky a ty takovou tmu neudělají.

makovice88
27. říj 2021

Mam z Ikei a jsem spokojena.

camelinka
27. říj 2021

@makovice88 taky mám z ikei a dobrý👍

kvmatonka
27. říj 2021

@nazka jedny mám z ikea a pak mám z dante látku, ty jsem šila sama. Obojí velká spokojenost.

dandaa
27. říj 2021

Měli jsme Ikea ,zatemňují dost, ale kvalita šití hrozná. Teď máme na míru a jsou luxusně ušité.

dashyyy
27. říj 2021

Máme z dante ve všech spacích pokojích a spokojenost

eliska_f
27. říj 2021

Taky máme z IKEA - musela jsem upravit, ale fungují skvěle

nazka
autor
27. říj 2021

@hanydve moc díky 🙂👍

nazka
autor
27. říj 2021

@kvmatonka no já jsem na šití úplně ale úplně levá.. 🤷‍♀️

nazka
autor
27. říj 2021

@camelinka
@eliska_f
@dashyyy
@dandaa díky moc holky, omrknu to 🙂

kvmatonka
27. říj 2021

@nazka zahnout gatě či závěs je vrchol mého šicího umu 😁 Ad závěsy z ikea. I ty jsem musela zkracovat. Jsou moc dlouhé.

kvmatonka
27. říj 2021

@nazka jinak v tom dante ti je můžou přímo ušít dle potřeby. Tak jen info. V ikea tu službu mají taky.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniczka23
27. říj 2021

@nazka mám z IKEA a jsem velmi spokojená.

dandaa
27. říj 2021

@nazka jinak doporučuji Dante, ta kvalita je znát

barmil
27. říj 2021

@nazka nechávala jsem si sit na míru a tma je úplná a drží to venku i vedro

biciklissie
27. říj 2021

Na Dante se dá přímo vybrat blackout látka, která opravdu téměř stoprocentně zatemni. A rovnou ti tam z ní můžou ušít závěsy na míru. To je super, doporučuji, nechala jsem si ušít včetně těch krouzku vevnitř látky (nebo jak to popsat), to všude nedělají. A pak mám taky takové z xxx Lutz. Tam vyjdou levněji, také s těmi krouzky. Ale musela jsem nechat zkrátit.

tynka9
27. říj 2021

Hledej pod názvem blackout... fungují skvěle. Znám jen obchody s metráží, což ti asi moc nepomůže, když jsi psala, že nesijes... ale třeba pro někoho jiného - já jsem objednávala z chcilatky.cz, vím, že má i unuo

martulka88
28. říj 2021

@nazka Pokud chcete 100% zatemnění, je potřeba black-out - je se zátěrem (bývají například v kinech). Pokud si ale postačíte s částečným zatemněním, tak to je dim-out - uvnitř je tkaná černá nit.. Někteří prodejci však používají název black-out, ikdyž to prostě není. Když přijel do obchodu dodavatel, tak nám říkal, že black-out je špatné označení, jelikož black-out je jen se zátěrem a ta cena je opravdu vysoká. U dim-outu je cena od cca 250,-/m látky. Jinak aby ti udělal závěs správnou službu - musí být minimálně 15cm pod parapet a to samé musí být i po bocích - pokud máš díru okna 2m, měla bys mít minimálně 3m šíře, ale lepší je 4m.

nazka
autor
28. říj 2021

@martulka88 jee super, díky moc za vysvětlení 🙂👍

martulka88
28. říj 2021

@nazka Není zač ☺️

nazka
autor
28. říj 2021

@martulka88 a jak se máte? Vše dobrý? 🙂

martulka88
28. říj 2021

@nazka Ano, zatím dobrý a snad teď už to bude, jak má být ☺️

nazka
autor
28. říj 2021

@martulka88 moc držím pěsti. Jsem ráda za dobré zprávy ♥️🍀

jilliann
23. únor 2022

Já mám zatemňovací sametové z cellbes, zatemňují dostatečně, materiál je fajn.