Ženy, vím, že to sem nepatří, ale tady se ví vše. Máte někdo doma zatmavovací závěsy, které opravdu udělají tmu? Odkud je máte, prosím. Díky moc
Mam z Ikei a jsem spokojena.
@makovice88 taky mám z ikei a dobrý👍
Měli jsme Ikea ,zatemňují dost, ale kvalita šití hrozná. Teď máme na míru a jsou luxusně ušité.
Máme z dante ve všech spacích pokojích a spokojenost
Taky máme z IKEA - musela jsem upravit, ale fungují skvěle
@nazka mám z IKEA a jsem velmi spokojená.
Na Dante se dá přímo vybrat blackout látka, která opravdu téměř stoprocentně zatemni. A rovnou ti tam z ní můžou ušít závěsy na míru. To je super, doporučuji, nechala jsem si ušít včetně těch krouzku vevnitř látky (nebo jak to popsat), to všude nedělají. A pak mám taky takové z xxx Lutz. Tam vyjdou levněji, také s těmi krouzky. Ale musela jsem nechat zkrátit.
Hledej pod názvem blackout... fungují skvěle. Znám jen obchody s metráží, což ti asi moc nepomůže, když jsi psala, že nesijes... ale třeba pro někoho jiného - já jsem objednávala z chcilatky.cz, vím, že má i unuo
@nazka Pokud chcete 100% zatemnění, je potřeba black-out - je se zátěrem (bývají například v kinech). Pokud si ale postačíte s částečným zatemněním, tak to je dim-out - uvnitř je tkaná černá nit.. Někteří prodejci však používají název black-out, ikdyž to prostě není. Když přijel do obchodu dodavatel, tak nám říkal, že black-out je špatné označení, jelikož black-out je jen se zátěrem a ta cena je opravdu vysoká. U dim-outu je cena od cca 250,-/m látky. Jinak aby ti udělal závěs správnou službu - musí být minimálně 15cm pod parapet a to samé musí být i po bocích - pokud máš díru okna 2m, měla bys mít minimálně 3m šíře, ale lepší je 4m.
@martulka88 jee super, díky moc za vysvětlení 🙂👍
@nazka Není zač ☺️
@martulka88 a jak se máte? Vše dobrý? 🙂
@nazka Ano, zatím dobrý a snad teď už to bude, jak má být ☺️
@martulka88 moc držím pěsti. Jsem ráda za dobré zprávy ♥️🍀
Já mám zatemňovací sametové z cellbes, zatemňují dostatečně, materiál je fajn.
@nazka Ano, máme zatemnovaci závěsy ze stránky cellbes.cz. Tmavě fialové a jsme spokojeni, i když se nám díky nim začala mlzit okna. V jiném pokoji máme také zatemnovaci závěsy, ale z jiné stránky a ty takovou tmu neudělají.