Holky, kupovali jsme pro dceru novou matraci, po vybalení smrad jak z chemické továrny, matrace se stěhovala do jiného pokoje a stejně stihla zasmradit ložnici 😡 Mladší si zacpaval nos místo usínání. Přes noc lehce vyčichla, ale pořád v tom pokoji, kde přenocovala, byla cítit. Je to pár dní, pěkně se vyvětrala - ale čichla jsem přímo k ní a ten jakoby chemický smrad tam je pořád. To už i moje fakt prehistorická matrace je aspoň cítit textilem a ne chemií.
Je to normální? Kupoval teď někdo matraci a je to u těch ultra moderních běžné? Mám dost citlivý čumáček a nontoxic doma nejedeme, ale připadá mi to fuj pro dítě 🤷 Chápu, že je to blbý dotaz, ale tak nějak jsem to nečekala 🤔
@mourovatakocka chvilku to trvá ...mě pomohlo sundat potah, ten vyprat a bez toho potahu i ten vnitřek lépe vyvětrá
Vyprala bych potah a zkusila použít osvěžovač na textilie. Mám z DM a na staré křeslo z půdy fungoval dobře, ale dělala jsem asi na třikrát a nechala stát venku.
Kupovali jsme letos pruzinovou/tastickovou ortopedickou matraci a nesmrdela vubec. Ale nebyla to matrace za 2 tis. Ale za 10 (velka 140x200)
A kde jste ji kupovali. Může být napuštěná kde čím. Většinou ty matrace pár dní smrdí. Ale dobrý nápad je sundat a vyprat potah a nechat vyvětrat samotnou matraci.
Nedávno jsem taky kupovala, český obchod a domácí výroba matrací. 3 dny a 2 noci venku v chladu. Vypraný potah... pak to docela šlo, ale ještě to bylo znát a teď už dobrý asi druhý měsíc... hrozně mě to překvapilo ☹ nějak jsem s tím nepočítala
@ileni Vyprat potah zkusím, taková jednoduchá rada a já se tomu vyhýbala - nevím, jak se vejde do pračky 😜 Díky!
@ada22 Kupovali jsme v Pro spánek. Psala jsem tam mail, prý to vyčichne, případně se mám obrátit na reklamace 😒 Už to vidím, jak se tam bude někdo vymlouvat, jak je to přece normální a on nic necítí.
@utrikocku Prosimtě a kde jsi kupovala? Čeká mě ještě jeden nákup a vypadá to, že můžu začít eliminovat obchody, kde nenakupovat 🤭
@mourovatakocka vejde se úplně v pohodě, peru nám je pravidelně
@konidana Za dva tisíce dneska už matraci 140x200 sotva seženeš. Za deset tisíc je to v tomhle rozměru furt low cost (nicméně ani ta nejlevnější matrace, co jsme kdy doma měli, nesmrděla).
@mourovatakocka ja mam ted matrace nove asi tri mesice a nebyly citit ani kdyz se vybalily... mam nejake 26 cm vysoke latex s pruzinama a cosi a teda zapach urcite nebyl, na to bych asi kontaktovala vyrobce-prodejce co to ma znamenat
@mourovatakocka ahoj, nekupovala jsem si matraci, která smrdela, ale kalhoty, džíny a to bylo des. Vyprala jsem je asi s litrem avivaze 😀 tím chci říct, že s matrací by šlo udělat něco podobného takovým tím průmyslovým vysavačem, co má možnost i vodního mytí. Určitě Ti poradí tam, kde je půjčují podle typu materiálu. No a pak pořádně proschnout.