Zápach nádobí z myčky. Čím to může být?

mia171717
27. srp 2020

Holky pomoc, už fakt nevím, co dělat. Máme úplně novou myčku, novou kuchyň i nové nádobí... Když vyndáme nádobí z myčky, tak smrdí jakoby rybinou... Smrdí všechno, ze skleniček se nedá pít, z talířů se nedá jíst.... Děti pořád prudí, i když tu skleničku vypláchnu, tak pořád je to cítit... Nevíte, čím to může být? Díky moc.

lv
27. srp 2020

Vycisti ji, 2l octa a dlouhy program na nejvyšší teplotu. Nebo cistic z lidlu, od madelu, somatu.. Sůl tam máš?

sigyn
27. srp 2020

Divné, nová myčka by měla smrdět max. plastem. Není problém s přívodem vody? Uhnilé těsnění, nebo tak?

mia171717
autor
27. srp 2020

@sigyn máme úplně nové i rozvody vody...

mia171717
autor
27. srp 2020

@lv sůl i leštidlo tam je... zkusíme jí teda vyčistit, jestli to pomůže, jsem si myslela, že když je nová, že to není potřeba.

zelenaesmolda
27. srp 2020

@mia171717
zkusila bych tam nasypat sodu,prodavaji se v drogerkach ve vetsim baleni,nejsou to ty male pytlicky na vareni.

zelenaesmolda
27. srp 2020

Jinak ja bych v tomhle pripade mycku zkusila asi reklamovat

martiniquest
27. srp 2020

Zkusila bych mycku vycistit cisticem na mycky nebo kyselinou citronovou. Ne octem, ten udajne nici gumove casti. Pokud nepomuze, zmen tablety. Vim,co myslis. Nenavidim to. Obcas se s tim setkam na nevsteve a v takovem pripade radsi u nich nic nepiju, protoze to se neda.

pengli
27. srp 2020

@mia171717 Zdravím, já teda myčku nemám, ale zkušenost jo. U našich taky občas smrdí talíře z myčky a musí se ještě jednou ručně umýt jarem. Já jsem na to taky hrozně háklivá a nesnesu, když smrdí nádobí, sklo nebo příbory. Znám ale i lidi, kteří tvrdí, že nic necítí 🙂 Každopádně já bych zkusila jinou značku tablet do myčky a určitě vyšší teplotu.

martiniquest
27. srp 2020

Jeste dodam, ze ja cistim doma tak jednou za pul roku cisticem z Lidlu, tablety mam all in one lidl nebo dm, myju na 60 stupnu a nadobi nesmrdi

lpch
27. srp 2020

Mne smrdelo nadobi potom, co jsem pouzila tablety od Lidlu nebo od znacky Jar. Kdyz pouzivam gel Somat je vse v pohode, nadobi je bez zapachu a krasne umyte. Pokazde pouzivam ale program s nejvyssi teplotou 70 stupnu

mar8
2. říj 2020

@mia171717 když máte vše nové, co zkusit používat ekologicky šetrné přípravky s minimum chemie, odbouratelné, s krásnou vůni, které navíc šetří myčku i pračku? Určitě bych nepoužívala ocet na čištění. V případě zájmu můžete napsat zprávu. Martina