Zámek na lednici. Je nějaký?

lucifux
9. čer 2024

Doporučíte mi nějaký dobrý, vyzkoušený zámek na lednici a mrazák. Syn je opravdu velký jedlík. Druhý den má pak průjem. A i když mu nasadím dietu, jen co se hnu z kuchyně, třeba dát prát prádlo, nebo na WC. Tak už je vlezlý v lednici a cpe se.

patypresdevaty
9. čer 2024

Doporučila bych řešit problém komplexně. Kdxz zamknes lednici, najde si něco třeba ve spajzce/nacpe se u kamarada/najde si nějakou jinou cestu.
Chce to pracovat s tím u nějakého výživového poradce/psychologa apod, jinak budete mít zadelano na o to větší problém do budoucna

konidana
9. čer 2024

@patypresdevaty tak zalezi jak velky syn. U predskolaku a mensich bych zamykala (dvouletemu ani 4letemu to proste nevysvetlis) , se skolakem uz by to chtelo to komplexnejsi reseni.

patypresdevaty
9. čer 2024

@konidana no ale zase u dvouletého i čtyřletého to je dost o tom, co vidí doma. Dvouleté ani čtyřleté dítě Ti nepůjde samo od sebe vyzirat lednici, kdyz má doma dobrý vzor, co se stravování týká. U nás prostě o tom, co a kdy děti jedí, rozhoduji rodiče, případně dostanou vybrat/domluvime se. Neexistuje, že by si daly něco samy, tajně, ani by je to nenapadlo někde něco užírat.

lucifux
autor
9. čer 2024

@konidana syn bude mít na podzim 4r. Doma jíme jako všude jinde snídani, když má dopoledne hlad, dám mu kousek ovoce, oběd, svačina a večeře. Ale on má opravdu tak mlsný jazýček, nebo asi spíš jen potřebu mít tu pusu furt plnou a něco žvýkat. Domlouvala jsem vysvětlovala, že ho bude bolet bříško, že se mu bříško ne uzdraví, že bude pořád hodně kakat atd. Nic platné, otočím se, a už ho mám v mrazáku pro nanuka, šlehačka, dotáhne si židli na bonbóny. Milionkrát jsem mu vysvětlovala, že si sám nic vzít nemůže, když má nemocný bříško. Je mu to jedno, má to na háku. Já mu dávám dietu. Ale jakmile má příležitost, už se zase cpe. A to nejsme nijak velcí jedlíci, až na chlapa.

domza
9. čer 2024

Ještě je řešení tyto věci prostě doma nemít a pokud se bude cpát přes den mrkví a okurkou, tak to zas tak vadit nebude 🙂

suzanna123
9. čer 2024

u nás vůbec neexistuje, že by se děti krmily samy z lednice, ani teď, když jsou větší. Tak bych asi zejména u čtyřletého jela striktní zákaz, že do lednice se neleze, z lednice se dostává. Ne kvůli nemocnému bříšku, ale z principu. A pokud je jedlík, tak bych mu nechávala volně přístupné ovoce, mrkve apod.
Jinak takové ty lepicí zámky by měli mít snad i v DM.

suzanna123
9. čer 2024

@konidana u mě tohle bylo naopak - děti jako malé naprosto respektovaly, že jídlo dostávají a já rozhoduji, co jedí, teď jako větší jednak víc diskutují, druhak vědí, že se to dá různě obejít...:-/

pilzzee
10. čer 2024

A proc takovy veci vubec doma mate? My mame sladkosti uplne schovany, a v lednici maximalne nejakej termix. Na co potrebujete nanuky a slehacku? 😀

ada22
10. čer 2024

Jak píši holky, vůbec ty věci doma nemít. Nějakou drobnou sladkost můžeš mít někde zašitou. Jinak to znám, také máme doma žrouta. Nejhorší je když se nudí.

konidana
10. čer 2024

@pilzzee termix neee, hezky bilej jogurt. Jsem deti naucila na jogurt se strouhanou mrkvi nebo nakrajenym jablkem. To druhy ji furt i pubertak😁 a je fakt, ze sladkosti jsem moc nekupovala. Byly toho teda vzdy kvanta od babicek na vanoce, mikulase i velikonoce, a to jsem jim zpocatku vzdy pulku tajne sezrala. Pozdeji to uz neslo, uz moc dobre vedely, co vsechno dostaly.

ovoce a zeleninu mame doma k jidlu furt. Ale pokud ditko k normalnimu jidlu splaca denne i nekolik jablek (treba i kilo, v puberte jsem s tim ovsem nemela problem😅 ) apod.tak uz i to muze byt moc, kdyz k tomu nema treba adekvatni pohyb

ester_ka
10. čer 2024

@lucifux to je těžký, zní to už jako obsese... zaměstnat hraním, tvořivými činnostmi? Moje dítě chce stále jíst, když se nudí (při cestování, chůzi...) držím pěsti

ester_ka
10. čer 2024

@ester_ka ještě mě napadli zkusit Bachovky na míru?

malytlustyhroch
10. čer 2024

Zamky na lednice normalne existuji, osobni zkusenost nemam, takze neporadim ani kde se to kupuje ani jak se to montuje. Ale videla jsem je, byva to v hostelech, lidi si je porizuji kvuli labradorum atp. Na ctyrletaka by jeste mohla stacit i detska pojistka.
Ale jak uz tu vsichni pisou mimo tema, tak taky napisu. On muze mit obri hlad, pokud trpi na prujmy. Ja i syn mame intoleranci laktozy, kdyz udelame chybu a snime neco s ni, tak pak prijdnou zaludecni potize, ale narozdil od virozy treba hroooznej hlad, protoze to strevo v tu chvili nevstrebava ziviny tak jak ma.
On muze mit samozrejme problem s necim jinym nez my (krome mleka byva casty histamin, lepek...), ale ten princip, ze kdyz mas prujmy potrebujes vic jist, protoze neefektivne zpracovavas je stejny, ale potreba aby jedl veci, ktere mu neskodi. Zdravy organismus po prejidani tloustne, ne spousti prujmy.

miryp
10. čer 2024

Nepotřebuješ zámek na lednici, potřebuješ změnit stravovací návyky celé rodiny. Přestaň ty věci kupovat a nebude je jíst. Nemá to žádný přínos pro něj ani pro jiné členy rodiny. Peníze investuj do kvalitní stravy. Stejně tak se zaměř na to, zda máš ten jídelníček dětí správně nastavený, zda odpovídá kalorický příjem a rozložení maker jejich potřebám. A pokud malý trpí na průjmy, pak řeš příčinu. Jak už padlo výše, patrně v takovém případě trpí nějakou potravinovou alergií či intolerancí a v důsledku nedůsledné (žádné) diety má z důvodu zánětlivých procesů propustná střeva a tudíž se mu živiny ze stravy špatně vstřebávají. Nejčastěji dětem vadí mléčné bílkoviny, vejce a případně lepek.