Pěkný večer jaké máte zkušenosti jsou lepší žaluzie nebo rolety den a noc ? Děkuji za zkušenosti.. 🙂
Taky jsme přešli z žaluzií na rolety a je to lepší. Nevím, jak zastíní den a noc, my máme klasické.
@zdenamestan teď máme nově žaluzie vyměněné za rolety den a noc a jsme nadšení, vypadají krásně i interiér s nimi, zastíní hezky, do ložnice a dětského pokoje jsme brali tmavě šedé z řady Black out, ať je na spaní co největší tma co to jde... U nás jsou v oknech vidět čím dál víc, takže asi jsou s tím lidi spokojení... A tchýně když je u nás minulý týden poprvé viděla je bude objednávat též do celého bytu, moc se jí líbily... A firma, u které jsme si nechali vše zrealizovat je dělá do vodících lišt, takže žádná silonová lanka co by se trhala a nic takového...
@beruska1889 mužu poprosit o foto ? A máte třeba i na francouzskXh dveří? 🙂 Chtěla bych vědět jak to v reálu vypadá.. dekuji
@beruska1889 a ještě můžu poprosit o název firmy ? 🙂👍
Máme rolety den/noc, zatím teda jen v ložnici, a je to super změna oproti žaluziím. Firmy se tu psát nemůžou asi, ale začíná to na F a má to celkem 4 písmenka. Mají dobré recenze, tak jsme to zkusili a budeme dávat i do zbytku místností.
@sedmiteckas jasný už vím 👍🙂 tak to je fajn. Asi jsem rozhodnutá.
@zdenamestan foto můžu udělat zítra za světla, to bude asi lepší ... Na balkonové dveře nám je teprve budou dodělávát, chybí mi tam ty vodící lišty, jinak roleta už na dveřích je ... Původně měly být 2 kusy, na každý díl dveří zvlášť, ale já kvůli malým dětem chtěla jednu roletu zhora, ať ji můžu vytáhnout a děti se mi k tomu nedostanou a nebyl to problém, vypadá to i mnohem lépe 👍
@zdenamestan ano firma, od které je máme je Climax.cz, na stránkách mají síť prodejců dle konkrétního místa realizace...
@zdenamestan teď si zařizujeme bydlení a už od začátku sem si naprosto jistá že žaluzie mejt nebudu takže jednoznačně den a noc taky si je budu kupovat rodiče je mají v ložnici je pravda že když je zatáhnou tak nemají uplnou tmu jako s žaluziemi ale mám dojem že prodávají v různých barvách a s větší schopnosti zatmavovat
@zdenamestan Záleží, co od toho čekáš. Obojí jsem měla.
Žaluzie ti více zatemní, více nepropustí teplo, ale jejich údržba je opruz a musí se navrtat. Rolety den a noc ti světlo rozptýlí, nepotřebuješ záclonu a pokud je budeš chtít mít sundavací, tak mysli na to, pokud máš rám okna hned u zdi, neotevřeš okno do kořán.
My máme doma rolety den a noc ze stránky -🦓shop a neměnila bych, ikdyž neotevřu okno a dveře do kořán. Pokud je budeš pořizovat, tmavší ti udělají větší tmu. A do kuchyně nebrat bílé, ale smetanové, jinak ti časem zflekatí kvůli mastnotě.
Me sice strasne rozciluji zaluzie kvuli cisteni, ale ted v tech vedrech bych je nemenila. Vyborne odrazeji slunce a diky zatemneni mam doma o dobrych 5 stupnu min nez kdyz zaluzie rano nezatahnu (plus rano vyvetram a nez zacne byt hic, zavru okna). Navic mi dost vyhovuje, ze si diky nim muzu dobre regulovat svetlo v byte.
Jsme v paneláku a původní žaluzie začínají pomalu dosluhovat. Loni jsme jednu vyměnili za roletu den/noc. Vypadá slušně, zastíní velmi podobně, jako ty klasické žaluzie, pokud budete brát něco světlého. Ty tmavé prý zastíní víc. Do dalšího okna se rozhodujeme co tedy a zatím nevím, funkčně to vychází v podstatě na stejno. Jak se ty rolety po čase čistí, zatím netuším🙂
@beruska1889 mohla bych se prosim zeptat,na ty blackout rolety kdyz je mate pres den neni moc tma v mistnosti?rozmyslim jakou latku kam dat a.nevim si.rady,aby deti nemely moc tmu v pokojicku a nemusela je uplne vytahovat.
@sedmiteckas mohla bych se zeptat jakou latku nebo vysku zatemneni jste volili do loznice?popripade jakou gramaz mela latka?chtela bych prave od te firmy co asi mate vy ale nemohu se rozhodnout jakou barvu.Chtela bych blackout do loznice ale bojim se,ze bude pres den moc tma v mistnosti kvuli ten blackout pruhum.dekuji
@fialka2016 přes den je to podle mě akorát, je tam šero, ale ne úplně tma, syn mi tam díky tomu hezky spí... V noci, když jsou zatažené úplně, je opravdu úplná tma, takže pro nás na spaní ideální... 👍🙂 Tak nám klasické žaluzie nezatmavily...
@fialka2016 takhle to vypadá u nás v ložnici právě teď, úplně zatažené... Pro představu, jestli to stačí
@beruska1889 myslela jsem když jsou přes den ale nezatažené zcela jestli není v místnosti tma.Máte blackout?
@fialka2016 aha, no takhle vypadaji v pokojíčku rozdělané teď... Tma mi tam nepřijde... I když dnes je u nás škaredě, zataženo a prší...
@fialka2016 dali jsme tam roletu s názvem Nature Magnum temná ocel a kód má AA3340. Je to už vyšší gramáž. Akorát pozor, já si neuvědomila tu barvu, chtěla jsem tmavě šedou, a to ona je, ale zároveň když a ní svítí slunce, jde tak jakoby do železna. Paní mě na to telefonicky upozorňovala, jenže pak jsme si nechávali zaslat ještě další vzorky a zapomněla jsem na to. Ale tím, že je to v ložnici, to tak neřeším....
My tedy máme jen rolety (žaluzie coby den/noc ani neznám) a za mě paráda. Dříve jsme měli obyč žaluzie, a to se furt řešil prach, plísně... s roletami je to mnohem lepší a takové vzdušnější. Nevýhodou je stejně jako u každých rolet, že rády praskají lanka, závěsné háčky atd. Takže určitě to chce hodně náhradních dílů. Také je třeba brát v úvahu, že jsou různé stupně zastínění, kdy třeba světlejší se více hodí třeba do obvyváku a do ložnice to chce zase ty nejtmavší (průhledné po zatáhnutí nejsou ani jedny). A také jsem často slyšela, že v Polsku jsou o 1/3 levnější, že se to vyplatí kupovat přímo tam.