Vnímáte velký rozdíl mezi levnými a lepšími (all in one) tabletami do myčky?

21. bře 2023

Kupuju zpravidla nejlevnější tablety, dávám i leštidlo, doplňuji sůl. Na nádobí se mi ale dělají nehezké bílé šmouhy. Myslíte, že s dražšími tabletami by to bylo lepší? Uvažuji, zda má smysl zkusit to.

levandule_k
21. bře 2023

Kupuji značku Jar Platinum all in one, leštidlo nepoužívám, jen sůl do myčky. Myje to dobře. Měla jsem Finish, ale nemyly tak dobře. Levnější varianty nemám vyzkoušené.

autor
21. bře 2023

@levandule_k Hele, a za kolik je ten Jar? zdá se mi, že jsem někde viděla cenu kolem 400 za balení, což mi přišlo fakt moc. Nebo se pletu? Navíc teda značku Jar moc nemusím..

levandule_k
Autor odpověď smazal
Zobraz
levandule_k
21. bře 2023

Teď je v akci na Alze za 579 Kč/125 ks tablet 4,63 tableta

ondul
21. bře 2023

Používám finish a nádobí je zcela čisté, bez map, šedých povlaků. Nebude to spíš myčkou?

jana7ka
21. bře 2023

Vidím rozdíl hlavně mezi značkou. JAR je podle mne nejlepší a nejen platinum.

autor
21. bře 2023

@ondul Myčka je skoro nová, a není z nejlevnějších, takže to asi ne....

mysh_me
21. bře 2023

Ja osobne jsem mela problem se spravnym davkovanim te soli a lestidla… malo soli a je tvrda voda a nemyje to, moc soli zase dela hnusne nadobi na pohled, pak se to snazis pretlouct lestidlem, no furt neco resit proste nebylo nic pro me. Pouzivame tablety all in one, bud finish nebo somat, nakupujeme vzdy do zasoby kdyz je vetsi akce, a jsme moc spokojeni, mycka myje super, hodis tabletu zapnes a vic neresis 👍 pochybuju ze te obyc tablety bez akce se soli a lestidlem a spol vyjdou vyrazne levneji nez ty all in one v akci… me to ale kazdopadne za tu pohodu stoji. Jo a jar platinum myji taky stejne dobre, ale me pak vadi jak to nadobi silne voni, takze ty uz nekupujeme.

lv
21. bře 2023

Za me je Jar a Finish nejlepší, z levnych snesu sem tam lidl, ale tak dobrý neni a jine vyzkousene (i DM) mi nevyvovuji vubec

autor
21. bře 2023

@mysh_me Hele, jestli vychází tableta kolem 1,50 nebo 5 či 6 korun , to ti v součtu pár stovek určitě udělá. Sůl koupíš do 30 korun balík. Leštidlo nevím. Je to prostě o prioritách, já taky řešila ekologii ,ale už na to nějak nemám energii, možná půjdu cestou nejmenšího odporu.

sam96
21. bře 2023

Já měla nějaký finish platinum nebo tak nějak byly to kapsle co se rozpustily samy a jar platinum a tyhle jsou opravdu top
Potom jsem koupila obrovskou krabici finish Classic a to je shit ze to vyhodim
Nádobí špinavé, myčka smrdela úplně humus
A to filtr čistím každý večer takže to není ze by sem na to kašlala proste to nedokáže tu myčku umýt jako ty kapsle platinum takže za mě fakt je lepší si připlatit.

mysh_me
21. bře 2023

Je pravda ze ekologii neresim no… taky nevim jake jsou presne ceny, tohle hlida spis manzel, a kdyz zaveli ze jsou tablety za dobrou cenu tak se zasobime. Ale pokud by teda byl rozdil v cene levne a drahe tablety 4-5Kc, tak to pri jedne mycce za den vychazi na 120-150,- mesicne… to je max 1800 za rok kazdodenniho myti. A to nepocitam naklady na ty dalsi pripravky… jako neni to uplne zanedbatelna suma kdyz se to nascita, ale 150 mesicne je jeden obed v praci v restauraci nebo jedno drahy kafe, coz teda radsi a snadneji usetrim jinde… mi prijde ze za to pohodli ktery mi to prinasi to asi stoji 🙂

arevb
21. bře 2023

Já jsem spokojená s tabletami z DM ta jejich značka a nebo kupují v Lidlu taky tu jejich značku. A jsem teda spokojená.

autor
21. bře 2023

@mysh_me Jo, když se to takhle propočítá, tak asi jo, to máš pravdu. Je to prostě o prioritách!

xcassiopea
21. bře 2023

používám Glanz Meister platinum, české e-shopy, ale zboží z Německa. Je to srovnatelný výsledek jako Finish i Jar, přidávám jen sůl, máme hodně tvrdou vodu. Cenově taky spokojenost.

martt
21. bře 2023

Ja jsem dříve používala tablety Finish nebo Somat , ale zůstávali mi v myčce nerozpuštěné a přišlo mi , že moc nemyjou. Ted používám jen kapsle od Jaru a musím říct, že to je znát. Koukám vždy, kde to mají v akci za pěknou cenu a nakoupím třeba i dopředu. Naposledy jsem nakoupila tak , že jsme rok nemuseli kupovat 🤣.

blondynka400
21. bře 2023

Kupuji all in one, dle toho, co je v akci. Většinou Finish, Somat, Jar. Dm Lidl a pod fakt ne. Nekupuji ty nejlepší ( i když i ty třeba občas v Albert vychází nejlépe), takový ten střed. Úplně rozdíl nevidím, ale mám hodně kvalitní myčku a hlavně dávám tabletu rovnou do myčky, ne do "zásobníku", v tom řada lidí dělá chybu. Sůl, leštidlo nedávám, není potřeba a to mám hodně tvrdou vodu.

baris
22. bře 2023

Já používám jen Jar Platininum a nepřidávam nic - ani sůl, ani leštidlo.

Ostatní tablety do myčky mi dělaly fleky nebo se to pořádně neumylo. Takže ve finále neušetříš, protože to musíš umýt znovu 🤷🏻‍♀️

shirilka
22. bře 2023

Používám Finish nebo Sonat, obojí all in one a žádné šmouhy, nerozpuštěná tableta nic. Kupuju v akci třeba baleni, co vydrží půl roku rok, tableta za 2.5-3kc... Mame sakra tvrdou vodu a nemáme s tím žádný problém. Ale ty stejné tablety jsem dala i mamce a zůstávají ji částečně nerozpuštěné v myčce a nevíme proč, taky má tvrdou vodu a jediný rozdíl je v tom, že my máme myčku Beco a ona Whirlpool...

goovana
22. bře 2023

Vyzkoušela jsem finish i jar ale za mě nejlepší tablety s DM ( jejich znacka)

dominge
22. bře 2023

Absolutně vůbec. Když dělali Dtest, tak nejlépe dopadly obyčejné Kaufland tablety

martt
22. bře 2023

@shirilka Možná to bude myčkou. My máme také myčku Whirpool a Finish a Somat tablety mi zustavali také nerozpuštěné.

jane46
22. bře 2023

Pouzivam nejake noname z Tesca nebo Lidl a nemam s nimi zadny problem. Cena kolem 2,7 Kc/ks. Ty z Tesca bych se vubec nedivila kdyby padaly ze stejne linky jako treba Somat, vypadaji totozne. U minule mycky jsem na hodinovy program davala tabletu primo na dno, jak tu nekdo pise. U nove uz nemusim. Ale radi to na nekterych krabicich s tabletami.

majena39
22. bře 2023

@blondynka400 jak chybu? V návodu myčky je přítmí kam se ta tableta ma dávat 🙄

mamora
22. bře 2023

Já střídám Jar all in one a ty neobyčejnější Finish, podle toho jestli mám v myčce třeba jen talíře a hrnky nebo opravdu špinavé hrnce. Přidávám i levné leštidlo (cca jednou do měsíce) a sůl (to už ani nevím kdy naposledy)

lovemusicsun
22. bře 2023

Já zásadní rozdíl nevidím. Ať koupím jaké koupím, tak je nádobí čisté, max je rozdíl ve vůni, některé tablety jsou více výrazné než jiné. Kupuji většinou Finish nebo Jar, ty co jsou v akci, můžou to být i ty levnější řady. Vždy dávám sůl a leštidlo, toho tam jde fakt malinko. Vždy dávám tabletu do zásobníku a nikdy se mi nestalo, že by se nerozpustila. Máme myčku Bosch.
Jo a jsou i takové expertky, které tablety půlí, aby ušetřily. Na to tedy nemám nervy, ale skoro bych řekla, že by nádobí bylo čisté i s půlkou tablety.

blondynka400
22. bře 2023

@majena39 to ano, souhlas, je. Já to tak taky dlouho dělala. Než by bylo vysvětleno, jak myčky fungují a že to není ideální. Hlavně u krátkých programů a na nižší teplotu. Myčka tu tabletu vyhodí do prostoru poměrně pozdě (každá značka toto má jinak, proto někde je /není problém s rozpuštěnou tabletou) a díky tomu látky v tabletě působí o dost později, než by měli (když to hodně zjednoduším). Takže ano, když jí dáš do zásobníku, nic tím nezkazíš, ale přijdeš o velkou část účinnosti tablety. Za mne to je fakt rozdíl co se týče umytí, zda jí dáš do zásobníku a nebo rovnou. Na dost tabletách už píší správné použití.

majena39
23. bře 2023

@blondynka400 ahaa. No vida. Na tabletách jsem to teda nezkoumala. Ale snad můj eko program na 3,5 hod myje dost dlouho aby umyl pořádně 🙏

malanoha
23. bře 2023

Kupujeme jedině All in one, Finish nebo Somat. K tomu ještě doplňujeme leštidlo a sůl, často čistíme filtr. U nas ve městě je voda fakt tvrdej hnus🙄 Ale dřív jsme bydleli jinde, kde byla lepší kvalita vody a hlavně byla měkká a tam bohatě obyč tablety stačily...