V bytě máme na podlaze permanentně prach. Pomůže čistička vzduchu?

verisek001
30. srp 2024

Ahoj, jdu si pro radu/zkušenosti. Žijeme v bytě, všude mám jen podlahy. Denně nám tu jezdí robotický vysavač a denně vytírám, ale stejně, když doma chodím bosky, tak mám na nohách nalepený prach. Třeba hodinu po vytření. Ta si říkám, zda by pomohla čistička vzduchu? Nebo něco jiného?

normalnimatka
30. srp 2024

Pořídit koberce... koberec ten prach na chvíli podrží, jak vysaješ, je čisto, ale mimo vysátí když jdeš, tak to nikde nevíří, a rozhodně se ti nebude lepit na nohy 🙂
čistička (ionizátor) ten prach pohlcuje, ale docela málo, to by stejně ten prach jen zmírnilo. bys musela pořídit do každý místnosti třeba a jet permanentně naplno, a stejně by to asi nebylo stopro.

alubif
30. srp 2024

Pořiďte si sušičku. Největší množství prachu je v oblečení. Jinak rozhodně ne koberce, to samý roztoč a to ve v tom koberci drží.... Kolikrát do roka se ti chce tepovat koberce.... Podlahu člověk vytírá často.

dominikasn
30. srp 2024

Pokud máš vroubkatou podlahu, nepomůže nic, jen výměna

verisek001
autor
30. srp 2024

Podlahy jsme letos v lednu v celém bytě dělali nový 🙈 a koberce nechceme. A ano, když si rukou přejedu přes podlahu, tak cítím vroubky, takže řešení asi není 🤦‍♀️ sušičku máme, ale zatím ji moc nepoužíváme, tak asi začneme.

normalnimatka
30. srp 2024

@alubif tak já se na kobreci neválim a nijak to nedejchám přímo...🙂))) roztoči jsou problém v posteli. díky koberci bordel s jeho přidruženejma plísněma atd nevíří tolik ve vzduchu. a koberec právě stačí vysát, a máš uklizeno. cokoliv hladkýho musíš pořád vysávat a pořád vytírat. a stejně je to furt zabordelený. to bys fakt musela dělat každej den, a kdo na to má čas?

vroubkatou podlahu jsem nepochopila... to jakože když je podlaha dokonale hladká, tak ten problém s prachem není?:D

ani sušička mi nepřijde jako závratný řešení. že bych viděla rozdíl v tom, jestli prádlo sušim někde jinde, nebo doma, to fakt ne...

me_druhe_ja
30. srp 2024

Ono se prostě práší. Všude na světě. Někdy víc, někde min.
Kdybych měla řešit, že nemám 10000% čistou podlahu bez smitka prachu, tak bych se zbláznila...
Nebo si porid papuce, to se nelepí pak. 😀 😀
Jinak mě se taky lepí na nohy všehno, dceři zase skoro nic. Takže i tohle je dost individuální.

plea
30. srp 2024

Sušička prašnost v domácnosti snížila odhadem minimálně o 70%, teda aspoň pocitově. Před pořízením sušičky jsem nacházela chuchvalce prachu třeba třetí den po vysátí, teď ani náznak.

elesse
30. srp 2024

Me teda prijde, ze co mame susicku, v te mistnosti se prasi uplne maximalne. Jinak neporadim, mame psa😂 kez by byl na podlaze jen prach

alubif
30. srp 2024

@normalnimatka u rodičů a tchanovcu mají koberce a doma to opravdu už nechci - manžel si prosadil v ložnici a máme pod konferenčním stolkem a nejvíc bordelu se vysaje z těchto dvou ploch. Opravdu chlív se drží hlavně v nich a třeba na bílých ponožka je to znát. moje máma je ujeta na úklid a tchýně má normální čistou domácnost a stejně jsou koberce plně prachu a v podstatě neuklididtelne. . První na co se na alergologie ptaji jaké máte peřiny a jsou doma koberce.... Od doby co máme sušičku máme mnoho méně prachu v domácnosti. Na to se mimochodem ptaji taky na alergologii.