Tyčový Dyson nebo robotický vysavač?

agneska1234
12. srp 2024

Zdravim,
Premyslim nad porizenim nejakeho vymakaneho vysavace.
A zajimalo by me, jestli je lepsi si poridit tycovy dyson? (v domacnosti jsem dva a mimi), nebo roboticky vysavac, ktery se o vse postara sam?
Tak co mate doma vy? Nebo cemu davate prednost?
Diky za pripadne odpovedi.

pipi_puncocha
12. srp 2024

Dyson jednoznačně. Robotický mně upřímně nevyhovuje vůbec, šel z domu. S dětmi (a zvířaty) Dyson beru několikrát denně, je to fakt pohoda. Robot nám jezdil 2 hodiny a stejně to nebylo vysáto dokonale (rohy, kolem nábytku..)

kokoska29
12. srp 2024

@agneska1234 rozhodně Dyson. Robotický vysavač mi už dva roky leží ve skříni 🙈 ze začátku jsem z něho byla nadšená, ale pak mě začalo štvát že mu musím furt uklízet z cesty všechny věci, navíc ti stejně nevysaje rohy. Co se mi narodilo dítě je Dyson v provozu několikrát denně, má k sobě hodně nadstavců takže s ním vysaješ fakt všechno.

Navíc já si užívám laser, je to taková moje terapie po tmě vysávat byt 😀

patypresdevaty
12. srp 2024

Jestli chceš mít jen jeden přístroj, pak určitě Dyson. K robotickému vždy potřebuješ ještě nějaký klasický/tyčový vysavač. A jak píše někdo výše - s miminem mi i celkem vyhovovalo, že jsem před odchodem ven vše sklidila ze země, robot všude vysál, zatímco jsme byli pryč a já to pak po návratu akorát 2-3x týdně vytřela, když už bylo vše tak hezky přichystané... S většíma dětma a neustálým bordelem všude možně už mi to jako výhoda nepřijde. Neměla bych prostě kapacitu na to, abych ještě před odchodem do školky/školy/na kroužek zvedala všechno ze země. Holt nejsme instagramová domácnost, ale domácnost, kde se žije a nějaký provozní nepořádek je tu pořád. Nehledě na to, že teď už bydlíme v domě a je tu víc míst, kam by se robot nedostal, včetně schodů. Tedy stejně bych lítala i s tyčákem.

zuzazidkova
12. srp 2024

Přesně tohle jsme řešili dva týdny zpět, koupili jsme Dyson a nelitujeme, je opravdu skvělý.

agneska1234
autor
12. srp 2024

@pipi_puncocha Dekuji za odpoved. Co mate za dyson?

agneska1234
autor
12. srp 2024

@zuzazidkova Co mate za dyson? 🙂

dashyyy
12. srp 2024

Já jsem teda pořídila robotický a k němu myčku podlah od Karcheru, robot mi to připraví a já si pak jen vytřu.. mám hodně, hodně línajícího psa a samotné vysátí je tak 45minut + 30minut vytírání, takhle mi ušetří dost času

talcot
12. srp 2024

@kokoska29 přesně! 😅 To jsem ráda, že nejsem sama, fakt večer potmě strašně ráda vysavam 😍😅

agneska1234
autor
12. srp 2024

@talcot Dobry den, co mate za dyson?

talcot
12. srp 2024

@agneska1234 Dyson V15 Detect Absolute 2023

billiejean88
12. srp 2024

@talcot a musíte u toho vysavani pořad drzet zmacknute tlačítko nebo se dá zaaretovat? U těch starších modelu se muselo pořad držet tlačítko palcem, to me trochu odrazovalo..

lovemusicsun
12. srp 2024

Mám obojí a spolu jsou nejlepší 😆 Robot vysává když doma nejsme, trochu nás to nutí i uklidit než z domu odejdeme. A Dyson mám na to ostatní.

felis
12. srp 2024

@agneska1234 Ahoj, my koupili robotický vysavač. Jsme 2 dospělí, puberťačka a dvě kočky žíjící pouze doma, takže chlupů trousí fakt hodně. Máme na podlaze dlažbu bez prahů. Hodně jsem se radila v kočkařské skupině, četla recenze - pro mě bylo stěžejší, že fakt chlupy vysaje kvalitně. Nakonec jsme vybrali iRobot Roomba i7+ s dokovací věží, takže se vysavač sám vysype do nádržky, která má poměrně veliký objem a sám se ohlásí, kdy je třeba se vysypat. Aplikace funguje skvěle, lze ho spustit, když nejsi doma a tam, kam se dostane, tak vysaje beze zbytku a není potřeba to po něm dodělávat. Kočky jsou z něho pořád perplex 😀 ale já nechápu, jak jsem bez toho dokázala předtím žít - fakt to ušetří spouuuustu času. Normální vysavač používáme na vyluxování gauče, schodů a kolem čiči-wc.

felis
12. srp 2024

@agneska1234 jinak ten co máme, tak v pohodě vyluxuje i rohy.... má prostě ty vysávací fousky dlouhý. A nám nevadí vytahovat běžný vysavač na ty věci, co jsem psala viz výše... a je to za minutku hotové. No a Ráďa (robotický) si v pohodě poradí se zbytkem a hlavně SÁÁÁÁM 😅

talcot
12. srp 2024

@billiejean88 musí se držet... Mně to nevadí, ale viděla jsem, že se dá na 3D tiskárně vytisknout "držák" 💪

zaludova
12. srp 2024

Pokud bych si měla vybrat jen 1 tak určitě dyson. Robotický vysavač je hlavně do domácností, kde nejsou "krámy" všude možně. Robotický je fajn na udržování pořádku během týdne, ale stejně se pak jednou za týden musí pořádně vyluxovat v zákoutích atd...

me_druhe_ja
12. srp 2024

Rozhodně tyčový. Měla jsem robotický a byl super. Nicméně byl super v době, kdy jsem neměla děti a byla jsem v bytě vlastně furt sama. Byt uklizený, na podlaze žádné hračky, překážky, kabely....to fungovalo.
Od doby, co mám děti, jsem ho přestala používat. Věčně se někde zasekl, něco vynechal..... úplně naprd. Mám tyčový dva v jednom, takže zároveň vysavam a vytírám a neměnila bych ani za nic.