Topení v domě. Jaká je ideální teplota?

13. lis 2024

Na kolik stupňů doma vytápíte? Topíte i v noci? A čím topíte- plynem, dřevem, uhlí, elektřina...? 🙂

nelly_strokova
Autor odpověď smazal
Zobraz
misha31
13. lis 2024

Drevem v krbu a mirne pritapime plynem. Obyvak, herna, kuchyn, wc koupelna, chodba - 21-22 stupnu, pokoje nahore, loznice 19 stupnu.

uzivatelkapetra
13. lis 2024

Automat na hnědé uhlí , v obýváku nejčastěji krb a 22 a více stupňů, všude jinde relativně chladno.
A co ty autore?

emillyhk
13. lis 2024

Máme menší dům a topíme dřevem v krbových kamnech. Ale topíme jen v přízemí, nahoru chodíme víceméně jen spát, tak je zbytečné tam vytápět. I tak je tam 20°C. Dole topíme tak na 23-25°C, syn je malý, hodně si hraje na podlaze (dlažba), tak topíme víc 🙂

felis
13. lis 2024

Ahoj, my topime plynem. Máme přenosný termostat, ktery je standardně v predsini, ale prenasime ho do obyvaku, kde je chladněji. Přes den je nastavený na 22, v noci na 21. Když jedeme pryč na déle než dvě noci, tak ho dáváme na 19-20. Tohle je prostě ideální pro nás. Máme starý dům po kompletní rekonstrukci vč. zateplení, foukane izolace, nových oken, atd. Podle mě hodně záleží i právě na těchto okolnostech. V našem domě není zima od podlahy, nikde natáhne, všechno hezky tesni a zároveň není vlhko a netvoří se plíseň. M

amazienka
13. lis 2024

Topíme dřevem v krbovkách v přízemí, takže v obýváku nám to někdy vyroste na 23, tak pak odvětráváme. V pokojíčkách je 21, v noci kolem 18 a v ložnici přes noc 16.

barmil
13. lis 2024

Kotel na pelety, v obýváku krb. V obýváku když jsme doma na 22, když ráno odcházím stahuji na 20,5. V koupelně si pred mytim prihrivam elektrickým topením V podlaze. V ložnici netopime nikdy, je tam 18st.

dandaa
13. lis 2024

Máme plynový kotel a teplovodní podlahovku, každý pokoj svůj termostat. Ložnice a dětské pokoje se automaticky na noc stahují na minimum ať se dobře spí. Jinak máme nastaveno 22,5 stupňů. Náklady na topení nam z větší části hradí výnos z prodeje přebytků které máme z fve .

eldoradoh
13. lis 2024

Rekuperace + topení v podlaze. Přes den, když jsme doma, je to nastavené na 22. Přes noc je to nastavené na 20, v ložnici na 19. Každý pokoj se nastaví zvlášť. Ráno kolem 5 to začne opět vytápět na 22. Celkově si to žije vlastním životem 🙂

V létě je reku super, v domě je krásně přjemně i v největších vedrech.

konidana
13. lis 2024

máma topí plynem, přes den na 19st. v noci na 16st

hennrietta
13. lis 2024

Máme plynový kotel.
Přes den 21 - 22 a v noci 19 - 21 podle toho, jak sepne.

sonaxoxo
13. lis 2024

@konidana ráno už bych se neprobudila..🤣🤣 to není rýpání, to je fakt..😁

konidana
13. lis 2024

@sonaxoxo ja se zas nevyspim, kdyz je nad 19st. Jako ve dne je mi u mamky obcas zima, ale tak jsme zvykli se navliknout, no.

sonaxoxo
13. lis 2024

@konidana rozumím.😁 Já jsem zas teplomil, nebudu raději psát, na kolik topím já..😁 i když v ložnici vysloveně mít horko taky nemusím.✌️ Ale pod peřinou musím být i v létě. 😁

mischel117
13. lis 2024

Ahoj topime tepelným čerpadlem. Teplota nastavena na 22st. Teplota nastavena na celý den.

kupi
13. lis 2024

Čerpadlo, 22,5 ve všech místnostech

zlatik1
13. lis 2024

@kupi my přešli z plynu na kotel na tuhá.. topime dřevem, někdy prohodíme uhlí.. v obýváku mame 24 .. a je mi zima .. v ložnici 20 , v dětském 22,aby tam mohli být.. ale máme starý kamenný dům..

pakeros
13. lis 2024

Máme kotel na plyn.Topime na zhruba 24,5 stupňů.Přes noc 21-22.Mame starý domeček bez zateplení.Takze když neseném kotel tak tu je ráno klidně 16 stupňů.

herminka
13. lis 2024

Máme plynový kondenzační kotel, topíme na 20,5 °C (v noci 18,5, ale v ložnici máme vypnuté topení).

katule1990
13. lis 2024

@sonaxoxo Moje tchyne ma v zime v loznici 10 stupnu i min 😂. My mame v nejteplejsi mistnosti 20 (obyvak). V kuchyni netopim skoro vubec, dnes rano tam bylo 13, to uz bylo teda moc i na me 😅.

teate
13. lis 2024

Topíme plynovým kotlem, máme všude 21-22st. V ložnici 19.

mishka87
14. lis 2024

Máme starší kamenný (zateplený) dům s dlažbou na podlaze a peletová kamna v obyváku jsou nastavená na 24°C. Reálně je v místnosti méně, protože zbytek tepla jde i vedle do kuchyně a chodby. U dítěte v pokoji je při zapnutém topení taky cca 22°C. My v ložnici topíme nejdříve od prosince nebo když mrzne více dní po sobě. Ale jen na noc. Tam je teplota na topení nastavená na 21°C (reálně 19°C).

petrasipkova1
14. lis 2024

nejlépe mi je když je doma 23 stupňů, nebo ohřátá podlaha a vzduch 22. Topíme zplynovacím kotlem na dřevo uhlí.

zaludova
14. lis 2024

Topíme plynem. Nastaveno máme na 20,5. Topení se spouští jen k ráno do 7 hodin, aby bylo teplo když vstáváme a pak spíná zase až odpoledne do 20hodin. Máme termostat, kde je možné nastavit jednotlivé dny, takže i to sepnutí odpoledne je nastavené podle zvyklostí a o víkendu to naopak topí celý den.

verysucha
14. lis 2024

Topeni v podlaze v celem dobe, obyvak 21-22, nahore pokoje a loznice, kolem 20, na spani i 18. A v koupelne klidne 23🙂

j.kriv
14. lis 2024

Podlahové topení, obytné místnosti 20,5, v noci 19, koupelna 21

xer
14. lis 2024

Byt, plynovy kondenzacni kotel, topeni mame zapnute jen kuchyn s obyvakem - termostat mame na 22, v noci na 21.
Jinak vsude jinde nezapiname vubec topeni. Pak az kdyz hodne mrzne (a dlouho)tak zapnem na zachode a v koupelne podlahove ale to jen vyjimecne.

arkapo
14. lis 2024

Ještě tam měla být otázka: A kolik ročně zaplatíte? 😄

angelinie
14. lis 2024

Topíme komplet elektřinou, na 23 stupňů, máme dvoupodlažní dům. Já miluju teplo, děti zase milují chodit doma skoro bez oblečení 😎 a my vlastně často taky. Na spaní míváme otevřená okna.

bigbig
14. lis 2024

Máme plynový kotel (klasické radiátory) a krbová kamna na peletky. Termostat máme nastavený přes noc na 17.5 a přes den na 19. Večer, když topíme v kamnech, je dole v obýváku okolo 21 stupňů.