Svítidlo v obýváku. Bodovky nebo jen centrální světlo + lampy? Jak to máte vy?

tany35
2. únor 2021

Doděláváme domeček a řešíme osvětlení. Nemůžeme se rozhodnout, jestli nainstalovat do obývacího pokoje bodovky nebo jen centrální světlo + nějaké lampy. Jak to máte vy a jste spokojeni?

martiniquest
2. únor 2021

Mame 2 stropni svetla ze 4 bodovek plus stmivatelnou lampu. Svitime prakticky jen tou lampou. Kdybych mela moznost vybirat znoa,investovala bych do centralniho svetla, ktere ma moznost volby teploty a intenzity osvetleni

mamikry
2. únor 2021

@tany35 Mame centralni svetlo a lampy, svitime vecer prevazne lampama, je nam to prijemnejsi.

cilkat
3. únor 2021

Máme obývák spojený s kk. Zároveň má v obýváku manžel "pracovní kout". V obýváku je centrální světlo, v kk taky (samostaně zapínané) + několik bodových světel (oba stoly + sporák). Co nám chybí, je bodové osvětlení pracovního koutu v obýváku.
Za mě je příjemné, že hlavním světlem se tahle v zimě dá "prodloužit den". Když potom večer jede televize, nebo už je takový ten uspávací režim, svítěj jen ty bodová světla.

mazanamatka
3. únor 2021

Stmívatelná lampa je s malými dětmi super vynález. Pokud máte možnost si zvolit s měnící barvou, tak červené tlumené světlo zapínám večer před spaním. Pokud je potřeba svítit v noci, tak červené světlo neruší spánek (využívala jsem na kojení a přebalování, aby se mimino neprobralo).

luca_34
17. únor 2021

My jsme v obýváku zkombinovali závěsné svítidlo se stojací a stolní lampou ze stejné kolekce, takže spolu pěkně ladí a osvětlení kombinujeme podle potřeby a nálady. Nejsme zastánci bodovek. Přijdou nám studené. Ale také záleží, o jak velkém prostoru mluvíme. My máme malý obývák. Kuchyně je zvlášť.

tany35
autor
17. únor 2021

@luca_34 můžeš mi poslat odkaz na ta svítidla, co říkáš? Ať se můžu inspirovat. Na trhu je takový výběr, že nevím, pro které se rozhodnout.

luca_34
22. únor 2021

Jasan, jedná se o kolekci Neordic Haldar. Posílám ti to závěsné:
https://www.obchodsvitidla.cz/p/zavesne-svitidl...
K tomu máme stolní a stojací lampu, jak jsem už psala. Myslím, že je to takové všude se hodící.

tany35
autor
15. dub 2021

@luca_34 Díky. Nakonec nám padlo do oka toto: https://www.obchodsvitidla.cz/p/zavesne-svitidl...
S tím detailem dřeva se nám hodí k zařízení. Ale i tak děkuji inspiraci.