Ahoj ve spolek. Prosim o radu. Máme v koupelně problém s plísní a teď jsme se rozhodli, že bychom si pořídili sušičku na prádlo. Ale žijeme v bytě a do koupelny se nám sušička už bohužel nevejde. Přemýšleli jsme ze bychom ji dali do chodby do vestavěné skříně, která je odvětrávaná. Ale tím, že nemáme zkušenosti bojime se aby se plíseň nezačala dělat i v chodbě. Máte prosím někdo sušičku v bytě v jiné místnosti než v koupelně a jak jste spokojene nemate problém s vlhkosti a plísní? A ještě by mne zajímalo máme vybranou sušičku Beko máte někdo tuto značku a jak jste s i spokojene? Děkuji moc za rady a postřehy bohužel se v tom vůbec nevyznáme.
Sušička by měla naopak vydávat suché teplo. Ale asi jak která. My jsme měli stejný problém tak jsme koupili 2v1. Někdo je nemá rád, ale my jsme spokojení už 5 let. ☺️
@montmirail My právě 2 v 1 máme a od té doby co ji máme se nám rozjela více plíseň v koupelně. A nejsem s ni ani úplně spokojená. Proto přemýšlíme jak to udělat, abychom mohlo mít samostatnou sušičku.
@martt Mame susicku Bosch, je to nase prvni, tak nemam srovnani. Jsem s ni vcelku spokojena, ale vadi mi, ze pradlo nedosusi uplne, takze ji poustit treba dvakrat na tentyz program. Ma nejaky senzor, ktery detekuje vlhkost, a ten malou vlhkost nepozna. Mame ji v technicke mistnosti a s plisni problem nemame. Naopak by mela byt ta vlkhost lepsi. Za sebe bych ale urcite koupila samostatne. Peru dalsi varku, zatimco susicka susi. Na pracku by vam dat nesla?
My máme sušičku v ložnici, protože naše koupelna je hrozně maličká. Pořídila jsem si svou první v květnu, vybrala jsem od Ety a našla jsem si dva programy, které používám a vyhovují potřebám.
Co se plísně týká, s tou též zápasíme. V kuchyni a právě v ložnici. Troufám si říct, že stav zdi je v ložnici lepší. Úplně se plíseň nevytratila, ale netvoří se tak rychle, jako kdysi.
Docela by mě zajímalo, jak to v budoucnu ovlivní zateplení paneláku. Přála bych si, aby šla plíseň už do kšá, protože už nevíme, jak jinak se jí zbavit. Každé dva roky malujeme, dáváme nátěry a je to úplně marný 🙄.
@mamikry Bohužel nevejde. My jsme původně chtěli každou zvlášť jenže to místo v koupelně tolik nemáme. Jsme rádi, že jsme tam vmáčkli pračku. Takze jsme nejdříve vybrali kombinaci 2v1, ale nejsem s tím tak spokojená a právě jsme si rozmysleli, že bychom tu sušičku chtěli a teď premyslime kam ji dát 🙂
@martt tak ta plíseň pravděpodobně nebude sušičkou, ale vytopeným bytem s kombinací malé koupelny.
@martt Mame susicku Beko od roku 2015. Doted funguje spolehlive, jsme spokojeni. Koupila jsem tenkrat nejvyssi radu. Ale vim, ze od te doby vseobecne susicky zacali vyrabet v nizsi kvalite - co se tyce jejich filtru. Pred 2 lety jsme kupovali susicku tchanum a na zaklade podrobneho vykladu v malem soukromem elektru vzesly dve moznosti - znacka Lord (kterou jsem vubec neznala, ale byla cenove prijatelna, cca 14tis, tu jsme koupili a slape dobre) a Miele. Zbyle znacky (vcetne Beka) mely v te dobe nedostatecne filtry, coz znamena nizsi životnost susicky.
Susicku mam nad prackou, oboji umistene v technicke mistnosti spolu s kotlem. Není tam vyssi vlhkost nez jinde v byte. Zadna plisen, nic. Ze susicky vlhko neni. Voda kondenzuje do zasobniku, ktery vylijes.
Takže sleduj filtry a já jsem podobně zjistila, že je důležitý samočistící kondenzátor. Ten, co musíš čistit, je špatně přístupný, moc se do toho člověku nechce, a zkracuje se životnost myčky.
Ještě jsem nikdy neslyšela, že by sušička v bytě způsobovala větší plíseň... Tím to určitě nebude. Máme 2v1 od LG a jsme maximálně spokojení. Do dva v jednom to chce investovat. Nějaké jebky za sedm tisíc bezchybně fungovat nebudou.
@martiniquest
Na Lord jsem taky narazila pri prochazeni susicek,vubec tu znacku neznam.
Kamoska ma Beko a kdyz ji zacal blbnout cas suseni,ze ho porad susicka prodluzovala tak filtr vymenila a susicka slape dal.
My mame susicku v předsíni, plíseň se tam nedělá, žádné vlhko z toho nejde. Ono je celkem jedno kam ji das, některé akorat dělají kraval, když jedou.
My máme sušičku v komoře, je to maličká místnost, když suším, dveře jsou dokořán a křížem mám otevřené dvě okna v bytě (plánuju to v době, kdy jsem s malým venku) a v pohodě, žádná vlhkost ani plíseň, máme to tak už třetí rok. Značku máme AEG.