Štípance. Mohou to být štěnice?

nikusa10
16. zář 2022

Ahoj🙂
Týden už plaším,že mám doma štěnice . Cely byt jsem prohledala ale vím, že ty sviňky se ukázat nějakou dobu nemusí . Každý den obrátím cely pokojíček zatím nic. Jde o to, ze syn měl před týdnem tři štípance vedle sebe. Jasný co mě první napadlo mám doma tuhle havěť. Týden už nespím jen kontroluji děti,zdi, postel …..jsem už psychicky vyčerpaná😥😥Všichni mě uklidňují, že to je komár a nebo muchničky. Samozřejmě moje hlava má nastaveno, že mám štěnice a nikdo mi to nevymluví. Tak i přesto se tady možná chci trochu uklidnit jestli i tohle udělá jiný hmyz než štěnice. Omlouvám se za román ale potřebuji se vykecat .

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 ostatni clenove rodiny - mate to same? u nas sem to mela jen ja. a to sem spala s dcerou v jeji pokoji. snad 2 tydny zpatky sem to mela podobne. nakonec to byl pavouk.... ale vim jak se citis....

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps Syn měl tohle a dcera typicky štípance od komára. Ale u syna me to zarazilo právě. Jinak doma jsem našla dva chcíplé komáry a takovou tu berušku ( ale ne tu naši)

jannym
16. zář 2022

Existuji pry nejake pasti, ktere se daji nalicit v byte (podpostel) a tak overit, zda vas potvurky navstevuji…ale zatim jsem je nikdy nemusela pouzit jen jsem o nich cetla

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 ja to mela jako vas syn, ale jak sem psala, byl to pavouk. byl strasne rychly, mensi, hned po rozsviceni svetla v pokoji si to razil na matracku. to jsem ale cihala do 4 v noci. uz mi ta bolest vadila. muz ho nakonec odnesl nekam na zahradu.

atraps
16. zář 2022

@jannym nam pomohlo dat matracku na zem, kolem ni natahnout lepenku, aby se ten pavouk na ni jednoducho nalepil.

nikusa10
autor
16. zář 2022

@jannym Jojo daji se koupit,ale četla jsem, že to je prý k ničemu . No objednala jsem si preventivně nějaký sprej na potření lišt,matrací atd .

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps asi blba otázka ale naši pavouci taky kousou ?

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 https://bugguide.net/node/view/1726489 mne pokousalo tohle... a ano, kousou I nasi🙂

jannym
16. zář 2022

@nikusa10 to neni na to je vyhubit, ale zjistit co vas kouse, pokud by to byly stenice tak stejne funguje jen opakovana likvidace firmou a pokud zijete v byte tak se pak musi udelat celej barak, nebo aspon vsechny byty na stejny stoupacce, jinak se potvory zas vracej

nikusa10
autor
16. zář 2022

@jannym ví te co tohle je hrozne těžké. Žiji v panelaku . A už tu několikrát byli ( máme super sousedy) naposled je to 3 roky co tu byli. Ale co Vám budu povídat město to ze začátku neřešilo a to jsme prosili řešilo se to až když už to měl aspoň jeden byt na patře

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps jezisi tak to bych doma nasla určitě

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 my zijeme v dome, ne v byte... ale vim, jak neprijemna je ta bolest, co proziva vas syn. a to jsem dospela.

jannym
16. zář 2022

@nikusa10 tak to znate…no co povidat, ze…preju at to nejsou stenice a pokud jo, tak pevny nervy v boji…

atraps
Autor odpověď smazal
Zobraz
nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps syna to neboli ani už nesvědí. Jen ten první den ale to říkal, že to bylo jako u komára .A pak už to neměl ani natekly nic. Jen strupy jak si to drbal. Jen jsem si všimla, že v tom měl tečky krvavé. Ale co Vám budu povídat za ten týden jsem tak zrala si dojít někam pro léky zabalit se aniž pryč

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 napochodoval az v noci... zrejme nesnasi svetlo, byl jak paralyzovany u svetla chvili, pak se vydal primo na matracku....

nikusa10
autor
16. zář 2022

@jannym prosila jsem město aby mi sem někoho poslali a třeba preventivně postrik. Ale odpověď byla nedělejte paniku. A kdyžtak brouka chytnete a pak se to bude řešit 😀

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps to bych taky nedala hrozne se pavouků bojím. A celkově téhle haveti

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 taky sem to drbala🙂)) pavouka nevim jestli mesto resi... ale ja myslim, ze to je pavouk....

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps a nemáte foto kousanců co jste měla ? Ale tohodle jsem v životě nevidela

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 nemam, odfotili sme jen pavouka, ktereho muz odchytil. pak sem fotku zaslala na stranku odbornikum na pavouky a zaslali mi odkaz (viz vyse)..

nikusa10
autor
16. zář 2022

@atraps ještě me napadla ta hnusná beruška . Teď jsem četla že taky koušou.

atraps
16. zář 2022

@nikusa10 hodne stesti a nech to dopadne dobre.

maki90
16. zář 2022

@nikusa10 14 dní zpět jsem řešila to samé. Pokousaná jsem byla já, ale děsně, několik desítek štípanců, i v řadách. Objednala jsem ty feromonové pasti, nic se nechytilo. Štípance se cca po 10 dnech vytratily a nové nemám. Pravděpodobně komáři.

nikusa10
autor
16. zář 2022

@maki90 opravdu ? A taky takhle u sebe jo?

maki90
16. zář 2022

@nikusa10 ano, i vyloženě v řadě 3,4 za sebou. Nevím, co to bylo za potvoru, ale štěnice to nebyly. Ty pasti mě uklidnily 😄 byla jsem už paranoidní, nemohla jsem spát, xkrat jsem se v noci budila a s baterkou prohlížela peřiny 🤭

nikusa10
autor
17. zář 2022

@maki90 ja taky už týden nespím a furt mám tel v ruce a kontroluji . Celkově jsem s toho dost podrážděná.

atraps
24. zář 2022

@nikusa10 zdravím, tak ako se máte? Už máte víc informací? A co váš syn?