Přemýšlím, že bych rodičům pořídila robotický vysavač, jsou staří, začínají zdravotní trable a chovají 2 kočky... Ale.. Bydlí v klasickém bytě 3 + 1, tedy samá zeď, dveře, nábytku ani nemají moc, jsou to vzdušné prostory a všude je PVC, nicméně jde mi o vaši osobní zkušenost, zda opravdu robotický vysavač stačí 1 x naprogramovat a pak si žije svým životem + zvládne tyhle překážky nebo bude jezdit v obýváku a sousedící kuchyní dokola a dál se nedostane.. ? Fakt nemám zkušenost, jen se zahradní sekačkou, kdysi, ta byla fajn, ale přece jen to byl vymezený obdélník zahrady, žádná složitost.
My máme v klasickém 3+1, vysává téměř denně. Přejede práh i vyšší koberec. Místnosti si zmapoval skvělé a vysaje opravdu dobře. V týdnu vysávám 2x normálně a zbytek zařídí robot 😊
My jsme ho dostali, sama bych si ho nekoupila. Jak píše barmil - musíš mu všechno uklidit. Ten můj umí i vytírat, ale stejně si vytřu radši sama. Když už mám zvednuté židle a kytky, tak je to pro mě jednodušší. Samozřejmě nevysaje za gaučem a tak, taky to neumí za dveřmi (mezi otevřenými dveřmi a zdí) - já mám všude vinylovou podlahu, takže tam ten prach je a je vidět. Taky se musí po každém použití čistit - tedy minimálně nádobka na prach, protože když je plný, tak to pak rozmetá zpátky. Taky se musí čistit ostatní části (kartáče, hadr po vytírání, senzory). Zlatý vysavač, ten vezmu a když vysaju, tak vrátím zpátky a čistím ho, až když je plný pytlík. Jestli by třeba nebyl lepší ten tyčový vysavač, teď je na něj plno reklam.
Taky jsme ho dostali a téměř nepoustim, buď se někde zasekne nebo prostě stejně nevysaje všechno. Ten náš původně právě patřil manželově babičce a taky ho odložila s tím, že ona si uklidi lip i a bolavou kycli. Jako vysaje pěkně, nicméně to bych musela mít holobyt.
@altalia a to ja teda mam uz druhy a prikoupila jsem si druhy stejny do patra. Ted uz frci vice nez rok a je bezvadny. Nic moc mu neodklizim, kabely nemam, kvetinac objede dokola, pod kych.zidlema mi projede, sice mu to chvili trva, ale dava to. Ted mam Symbo LASERBOT 360 S7Ovladatelný přes telefon , pred tim jsem mela robzone a tenhle je daleko lepsi, bezporuchovy. Jede u nas x krat denne, deti, pes.
Máme nějaký levnější, ale co máme prcka a málo času na úklid, jsem za něj moc ráda. Jasně, nedostane se za dveře, rohy musíš občas projet sama, ale to dělám beztak při vytírání. A nutí nás to nemít moc věcí po zemi 😀 Ale já fakt nerada vysávám, tahat vysavač ze skříně, skládat, do toho brečí malá, protože se jí nezdá, jak hučí... I ten levnější se dá ovládat na dálku přes WiFi, takže případně vidíš, jestli uklidil, nebo náhodou někde trčí. Ale kabely uklidíš jednou a i ostatní věci člověk vychytá...už se mi nezasekl, ani nepamatuju 🙂
@altalia musíš zvednout židle, schovat kabely, ideálně zvednout i květináče atd, aby tam bylo fakt co nejméně překážek a vysavač neměl kde se zaseknout. Počítej s tím, že to nezajede třeba pod sedačku, nízký TV stolek, nevybere to úplně rohy..takze stejně budou muset vyndat normalni lux a preluxovat. V kombinaci s tyčovým bez kabelu to je ideální, ale samotné to fakt neuklidi.
Ja ho pouštím, kdyz jdem ven, každý den, aby to sebralo prach, ale stejně když se uklizi, tak se i luxuje.