Robotický vysavač. S jakým máte zkušenost?

pabka
10. kvě 2020

Ahoj holky, chystáme se vybrat robotický vysavač, bez vytírání. Chceme nějaký dobrý, když už. S jakým mate opravdu dobre zkušenosti? Je rozdíl mezi těmi levnějšími a drahými? Jaký? Moc děkuji všem za všechny postřehy.

marti89
10. kvě 2020

Mám iRobot Roomba 876 pořízen před 2 roky, jsem moc spokojená (pobere prach, vlasy, psí štětiny, vysaje dobře koberec i ostatní povrchy, přejede práhy, nespadne ze schodů).

Spíše si vypiš požadavky, co by měl zvládat (koberce, přechod přes práh až 2 cm - důležité i u koberců, senzor proti pádu ze schodů, automatické časování, vracení se na nabíječku a pokračování po dobití, přídavné senzory proti vjezdu - když některou místnost chcete automaticky vynechávat, kapacita baterie a odpadní nádobky, typ kartáčů a počet bočních kartáčků, náhradní díly a servis) a samozřejmě cenové rozpětí investice.

Velmi dobře mi poradili na roboticky-vysavac.cz , kde jsem si i vysavač zakoupila. Do levného bych nešla, nesplnil by spoustu požadavků, co jsem potřebovala (hlavně ty senzory proti pádu a nepřejedou někdy na olemovaný kusový koberec). Třeba z té Roomby si jde domluvit i ukázku přímo doma, což je ideální.

pabka
autor
10. kvě 2020

@marti89 děkuji moc za info, já prave moc nevěděla, na jaké info se zaměřit, tak promyslím, cos uvedla. Schody nemáme, tak alespoň to už mám vyřešeno 😂 zatím jen vím, ze nechci vytírání.
Koberce nemáme, jen jeden kusovy, vysoký chlup.
A jak tito roboti zvládají židle u stolu? Zajedou mezi nebo musím zidle od stolu vysunout?
A drobnosti na podlaze? Například květináč s květinou?
Moc díky.

marti89
10. kvě 2020

Překážky objedou, ti levnější se v podstatě od nich odráží a jezdí bezcílně, dražší a s připojením na aplikaci, se dají programovat, kde mají jezdit a jak. Do toho bych nešla, dá se to hacknout a získat tak detailní přehled o vybavení bytu (výhodou je možnost vypuštění na dálku třeba z práce a že přes kamerku vidíte, co se doma děje). Židle je lepší zvednout, on sice pod nima projede, ale nohou je tam hodně a zbytečně se vybíjí, jak se tam pod nima motá. A rozhodně zvednout dobné hračky - propisky, z Kinder vajíčka.. protože by to mohlo zničit kartáče.

pabka
autor
10. kvě 2020

@marti89 já si prave říkám a přemýšlím, kolik přípravy je potřeba, jestli není stejně rychlé vytáhnout lux... 😂🙈

pabka
autor
10. kvě 2020

Koukám na tento, ale uklidi 80m2 na jedno nabití, takže cely dům ne, taky tak ten váš?

j.b.
10. kvě 2020

Tak já už rok mám Neato d6 a jsem velmi spokojená. Máme cca 120m2 a zvládá to v pohodě.

berenika39
10. kvě 2020

máme tenhle. je vtipný, mluví česky, normálně ti nahlásí, co potřebuje, na bežný denní úklid úplně pohoda. Mám ho ráda🙂
https://www.alza.cz/tesla-robostar-iq500-d56556...

Jezdí přes tři místnosti, všude se vejde, vysává i vytírá, nepotřebuje moc energie, vystačí si na jedno nabití.

dandaa
10. kvě 2020

Měla jsem půjčene roboty roomba, xiaomi a sencor. Vyhrál sencor, měsíc nám uklízí doma a je skvělý. Máme velký dům 5kk 200m2, jezdí denně, někdy i 2x, vydrží těch 120m2. Díky aplikaci uklízí tam kde je potřeba, je nízký tudíž projede pod nábytkem a i pod kuchyňskou linkou když dám pryč lištu. Navíc je oproti ostatním méně hlučný, nádobu na odpad má dostatečnou, nikde už doma nemám ani chlup z našich psů a mé dlouhé tmavé vlasy. Koberec není problém, překážky typu práh-ty my v domě nemáme, ale přejede přes podnož dětské kolébky. Za tu cenu je daleko lepší než ty jednou tak drahé co jsem tu měla na zkoušku. https://m.alza.cz/sencor-srv-6250bk-d5705040.ht...

pabka
autor
10. kvě 2020

@berenika39 jak koukám, tak ten můj predvybrany je na prd se svými 80m2... tenhle uvádí víc než 3x tolik, díky

leymea
10. kvě 2020

Za me doporucuji od Xiaomi 😉 meli jsme driv Robzone a Xiaomi za stejnou cenu 100x lepsi 🙂

pabka
autor
10. kvě 2020

@dandaa dekuju za tip, taky máme přes 200m2, tak bych rada aby aspoň obývák vzal najednou...

pabka
autor
10. kvě 2020

Holky a využíváte to vytírání? Mě přijde, ze přeci musí mít v sobě tak málo vody, ze pak vytírá tou špinavou? Nedovedu si představit jak taková malá věc muže vytrit velký dům s malou nadobou vody... a přípravek? Nerozumím tomu 🙈

pabka
autor
10. kvě 2020

@leymea a muzu se zeptat v čem? Na ten Robzone jsem prave koukala...

berenika39
10. kvě 2020

@pabka nestalo se nám, že by chcípnul kvůli nedostatku energie.....

berenika39
10. kvě 2020

@pabka a to vytírání, já mu to vyměním před každou místoností. Není to tak, že by umyl úplně všechno, ale když ho pustíš pravidelně, udržuje to......máme i uklízecí firmu, takže mezi tím to zvládá v pohodě. Hlavně - nenechá plovoučku mokrou ....

berenika39
10. kvě 2020

@pabka jednu místnost ti vezme v pohodě. a za mě - to, že mluví česky, to je pohodaaaaaaaaaaaaa

leymea
10. kvě 2020

@pabka robzone jsem dostala asi pred 7 lety, takze dneska uz muzou vyrabet lepsi modely. Robzone si jezdil jak chtel, nemel v tom zadny system. Samozrejme dokud jsem nepoznala Xiaomi tak jsem to neresila. Jenze minuly rok se uz rozbil tak jsme koupili novej a ten nevynecha jediny misto, ma v tom system, v aplikaci vsechno vidim, ovladam ho atd. Jakmile uklidi cely byt tak jede na nabijecku. Coz Robzone vysaval do vybiti. Mame byt cca 79m2 a kdyz uklidi tak mu jeste zbyva cca 75% baterie. Takze 200m2 by zvladnul v pohode (pokud je hladka podlaha, na koberci se rychleji vybiji)

pabka
autor
10. kvě 2020

@leymea díky moc. Mame jen plovoucí podlahu a jeden kusovy koberec s vysokým chlupem.

sayast
10. kvě 2020

Máme Xiaomi roborock s6. Je vytiraci a jsem nadmíru spokojena

dandaa
11. kvě 2020

@pabka nám těch 120 minut stačí na celý dům, ale má fakt minimum překážek, všude projede dobře. Vytírání nevyužívám. Ani by mu nádrž nestačila na cely dům.

malenka3
11. kvě 2020

Xiaomi roborock S5
- překážky objíždí, jezdí systematicky a ne jak idiot, do věcí nenaráží
- má vysoký savý výkon, zvládá v pohodě koberce s nízkým vlasem
- vytírá, na běžné stírání stačí (nečekat, že vytře zaschlé letité fleky, princip vytírání u všech robotů je, že tam má hadr a je tam malinká nádržka, ze které odkapává voda na ten hadr, takže defacto on přejíždí tim mokrým hadrem přes místnost. Zabahněnou předsíň dobře nevytře, ale na pravidelné setření je naprosto super)
- nutnost ovládání přes WiFi (bez něj využiješ tak třetinu funkcí)
- rozhodně nesleduje domácnost a vybavení 🤦‍♀️ má to senzory, ne kameru. Senzory vnímají překážky, ale fakt nepoznají, jestli to je stůl, krabice nebo počítač.
- mluví sice anglicky, ale nenakecá toho tolik, aby se člověk těch pár nutných věcí nenaučil.
- appka se pořád zdokonaluje, takže před rokem, kdy jsem ho koupila, ještě třeba neuměl luxování po místnostech, musela jsem mu vykreslit zónu. Dnes? Díky aktualizaci appky mám byt rozdělen na místnosti a dvěma ťuknutími mu řeknu, ať vyluxne jen ložnici třeba.
- máme být 80 m2 a vyluxuje a spotřebuje přitom 30% baterky. Ještě nikdy se nestalo, že by nestačila baterka. Ale mysli na to, že kouzlo robota je, že vyluxuje kdykoliv, jakkoliv. Já luxuju celý byt najednou, jen když mizíme pryč, to je třeba dvakrát týdně. Ale mnohem, mnohem častěji ho třeba ráno pošlu do pokojů, kde se spí, pak po obědě jdeme ven a pošlu ho do kuchyně, předsíň ho nechám vysávat pokaždé, když někdo přijde zvenku. A na tohle krátké luxování nic nesežere a hned pak jde do nabíječky a je pořád v podstatě nabitý. Takže já osobně bych tenhle parametr pro mě nepovažovala za tak důležitý.
- máme byt 80m2. Ale mysli na to, že spoustu místa zabírají zdi a nábytek, takže u nás je reálná luxovaná plocha je asi 50 m2, takže na to taky myslet při porovnání kapacity.
- za pár týdnů ho budu mít rok a musím říct, že jsem do něj pořád zamilovaná jak puberťačka. Velký lux už prakticky nevytahuju, protože tenhle vyluxuje fakt dobře. A když luxuje denně, tak tady nepoletuje prach, který by zalejzal do koutů a míst, kam se robot nedostane.
Pro mě tenhle přístroj je nejlepší investice desetiletí 😅

marti89
11. kvě 2020

Ten můj zvládne 3 místnosti se 2 koberci (cca 2 x 1,5 m nízký chlup), potom se zadokuje, dobije a přendam ho na chodbu (ložnice, koupelna a záchod) a ještě dá chodbu dole u mami. Moje mami to považovala za vyhazování peněz, dole má krom kuchyně všude koberce a jak si chodí každý víkend pro robota, velký vysavač se už dlouho nevytáhnul.. Kdyby nebyly koberce, těch 170 m2 by dal v pohodě, na koberci se vybije rychleji.

pabka
autor
11. kvě 2020

@malenka3 mockrát díky za informace, hodně mi pomohly, už jsem se nadchla. Já vůbec nevěděla, ze je takový velký výběr... díky moc

fyii
14. kvě 2020

@pabka jen xiaomi nema v ČR oficialni zastoupeni, tudiz pozarucni opravy nejsou. V dobe zaruky 2 let se problem resi s dodavatelem a pak co? to me odradilo, ze jsem si koupila podobnx Symbio s opravnami v ČR a funguje bezvadne

pabka
autor
14. kvě 2020

@fyii reklamaci ale přece resis s prodejcem, tam, kde produkt koupíš...?

malenka3
14. kvě 2020

@fyii já myslím, že to takovej trabl nebude. Vzhledem k boomu značky Xiaomi v ČR tady mají dobré zastoupení.
https://xm.cz/blog/dotaz/dotaz-na-pozarucni-ser...

dandaa
14. kvě 2020

@fyii co říkal brácha(dělá v alze) tak se teď déle čeká na díly a autorizované servisy tu jsou

marla86
14. kvě 2020

My mame nove asi 14 dni, vybrali nsme podle dtestu viledu, na koberce pry propadak, ale na tvrdy podlahy ktery mame predci i mnohonasobne drazsi roboty. Jsem zatim spokojena.

fyii
15. kvě 2020

@malenka3 to ale neni zadne jejich oficialni zastoupeni, bohuzel, jen se to tak tvari Projed si na ne recenze na netu😉