Zdravim holky, delsi dobu jsem se vyhybala teto vymozenosti, ale okoli mluvi o tom, jak je to opravdu uzasna uspora casu... Proto se ptam, date mi typ na roboticky vysavac, ktery zvladne i vetsi mnozstvi m2(chci ho do rodinneho domu), nespadne ze schodu, da se ovladat dalkove pres telefon a idealne, aby umel i vytirat😉? Cenu bych si predstavovala tak do 15tisic, mozna o chlup vic.
Já mám Xbot 5 pro a sem fakr spokojená 🙂 luxuje mi 2x denně spodní i horní patro, dohromady cca 150m2. Každý den nabere velikou hromadu chlupů a prachu.
Ja ho mela,ale vratila. Zalezi jak mate usporadanou domacnost. Za prvé my mame prahy, to jsem si rikala ze by nemuselo vadit, holt se bude vysavac prenaset. Ale taky mame 2 deti a dost hracek. Takze kdyz jsem nejdriv musela vsechno ze zeme poklidit, zvednout židle a udelat misto pro vysavac,tak me přišlo jednodušší vzit obyčejný a jen ten nabytek posunout. Taky jsem nesnesla jak chaoticky jezdil, nektere misto 5x, neco vubec. Kdyby mel pul hodiny vysavat 1 místnost, tak cely dum dela vic jak cely den. Ja vysaju ta pul hodiny všechno.
Xiaomi roborock sweep one s50. Nejlepší investice ever 🙂 projdi hlavní zeď, teď se tam objevilo pár tipů a recenzí na tento tip, rozhodně nejezdí chaoticky, přejede prahy, umí vytřít (nečekej ale od žádného robota bůhvíjaký vytírání, chybí tam ta lidská síla), ovládání mobilem, silný sací výkon a jako bonus? Dcera si hračky uklízí rychlostí blesku, když řeknu, že někam posílám vysavač 😂
A jinak co se týče kapacity. Byt 81 m2 (luxovaná plocha cca 50 m2) zvládne dvakrát vyluxovat a ještě mu zbyde cca 30% baterky. Zábrana, aby nejel třeba ze schodů, se dělá magnetickou páskou nebo virtuální čarou v mobilu.
Driv jsme meli Robzone, ted nedavno jsme koupili novy od Xiaomi. Xiaomi je fakt luxusni, s tim predchozim se to neda vubec srovnat.
@zuuzav
Záleží, co od toho čekáš. Já chtěla pravidelné setření vlhkým hadrem od takového běžného zaťapání. Na to to funguje skvěle. Pokud čekáš vytření zaschlých fleků, to nezvládne. Ale to nebude dle mého skromného názoru problém tohohle typu, ale obecně všech robotických vysavačů - jejich principem je, že na ně nacvakneš nádobku s vodou, hadřík a vysavač přejíždí podlahu. Neexistuje tam z logiky věci nějaký tlak zvrchu, který používáš ty rukou, když máš v ruce obyčejný mop, musíš pořádně přihlásit a vzít to třeba několikrát sem a tam. Já jsem s jeho mopováním spokojená, dělá to, co jsem od něj čekala a znovu bych brala model s mopováním, byť bývají dražší. Když se někdy něco vylije, utírám to hned, robota mám fakt na to, když vyluxuju, tak pak ještě jednou nebo dvakrát projedu mopováním a ten hadřík je poměrně dost špinavý. Takže jak píšu, záleží, co čekáš. Naschlé skvrny od bláta, džusu, atd. to nevezme, ale myslím, že takový robotický vysavač ani neseženeš.
@zuuzav to mopování musíš nastavit v mobilu. Takže pokud je zasunutá nádržka, tak za sebou potáhne mokrý hadr, nic si nevysouvá. On při tom mopování stejně i luxuje, ale já to nemám ráda, nemám ráda ten pocit, že luxuje a přitom vláčí mokrý hadr, protože jak se točí a počítá si terén, tak se nevyhne tomu, že vytírá ještě neluxovanou plochu. Ale to je můj osobní problém, kamarádce to třeba nevadí vůbec. Takže bys mohla večer nasadit nádržku, zapnout ráno rovnou, ať vytírá a přitom už i luxuje. Ale jako že bys to udělala v etapách, to nejde, aniž bys u něj byla. Akorát ten hadřík musíš předtím namočit, takže do rána ti uschne, to by bylo blbý.
Mám robzone s možností vytírání, ale to vůbec nepoužívám. Moje mamka měla vorwerk, po něm koupila robzone kvůli ceně, ale pak si stejně radši zase koupila vorwerk, že je lepší. Akorát je docela drahý a teda nevytírá pokud vím...jinak robotický vysavač je super věc, dáš ho vysávat a mezi tím můžeš dělat něco jiného...je fakt že mu musíš ten prostor trošku přizpůsobit a občas vysát normálním vysavačem, pokud se robot všude nedostane
https://www.roboticky-vysavac.cz/symbo-xbot-5-pro Mam tento a jsem naprosto spokojena. Ma dve nadobky, bud vetsi jen na vysavani nebo 2v1 na vysavani a vytirani soucasne. Setre z povrchu lehci necistoty, ale po mopovani je to vzdy poznat 🙂 ma i apku na tel,ale tu jsem si jeste nestahla. Za me supr pomocnik, jo musi se predem uklidit hracky, ale ja ty vetsi nechavam byt a poberu jen ty mensi,co by se mohly zamotat do kartace
@marticcelli dum mame asi 130m a zmakne ho najednou
Urcite doporucuji- za me irobot roomba, mam ho jiz 10 let, posledni rok mam novy, protoze tomu prvnimu po 9 letech odesla baterka 🙂
Holky dekuji, budu jeste patrat. Ale urcite do nej pujdu. Jako jednu z dalsich obrovskych vyhod vidim to, ze se muze v klidu zapnout i vecer, kdyz jdou deti spat a nikoho to nerusi.
Robzone mam uz nejaky rok a spokojenost velka, ma ho cela rozsirena rodina 🙂 ja byla po vyzkouseni vsech moznych skepticka, ale mile me prekvapil. mam profi sadu i vytira, ale jednou za cas stejne vytahnu mop a vysavac