Robotický vysavač. Jaký pořídit?

aurelie34
17. lis 2019

Hezký den, na vánoce chceme koupit nějaký robotický vysavač. Vzhledem k tomu že budeme mít 2 malé děti blízko sebe, tak se mi bude hodit každý ušetřený čas. Nemám s nimi ale žádnou zkušenost a ráda bych nějaký co opravdu kvalitně vysaje jak koberec tak tvrdé podlahy. Cenový limit je 10 000 kč. Poraďte nějaký osvědčený co máte doma.

malenka3
17. lis 2019

Xiaomi-roborock-sweep-one-s50 je opravdu fantastický

mom140
17. lis 2019

Souhlasím s @malenka3 .. tady na koníku na doporučení jedné maminky přímo tenhle koupilo dost ženských. Já mezi nimi a nedám na něj dopustit. Jede každý den a někdy i 3x 🙂

malenka3
17. lis 2019

@mom140 ano, ano, i já jsem jednou z nich a jedinou chybou je, že jsem se ke koupi neodhodlala dřív. 😀 doporučuji ho, kudy chodím.

mom140
17. lis 2019

Já se odhodlávala vic nez rok :D a taky nevím na co jsem čekala

babanci
19. lis 2019

Já bych ho taky chtěla, ale mám na podlaze dost věcí. Jako myslím např. květníky, koše na knížky. Budou mu tam překážet. Musím teda všechno ze země zvedat nebo to nějak objede? Tím pádem ale zase za tím nevysaje. Zkrátka nevím, jestli je to pro nás vhodné.

malenka3
19. lis 2019

@babanci objede to. Asi takhle, když to vše poprvé zvedneš a necháš ho vyluxovat vše a pak to vrátíš a necháš ho potom každý den projet plochu a tyhle věci už jen objet, myslím, že budeš spokojená. Protože já tím, že ho pouštím denně, tak překvapivě nemám bordel ani v koutech a částech, kam se kvůli rozměrům nedostane. A to proto, že jak luxuje denně, tak není, co by do těch koutů padalo.
Píšu to ale s vědomím, že nemáme doma zvíře, víření prachu a bordel v domácnosti se zvířetem je přeci jen jiné.

babanci
19. lis 2019

@malenka3 Díky, žes mi to objasnila. Zvíře nemáme. Luxuji i tak denně, jsem trochu maniak na pořádek a taky denně šiju, takže nitě a namšení z látek. V kuchyni zase kraluje můj muž, vaří báječně, ale děsně nadělá. Nemáme koberce nikde, jen dřevo a dlažbu.

babanci
19. lis 2019

@malenka3 Vloni jsem si o něj psala ježíškovi, ale asi to nepochopil. 😀 Přinesl mi zatkávací stroj, který jsem si teda taky přála. Letos musím znovu.

malenka3
19. lis 2019

@babanci já si na ten úklid taky potrpím. Dlouho jsem byla skeptická, nechtěla kupovat nějaký kompromis, roboti kolem 5 tisíc, co byl můj finanční strop, měli v recenzích spoustu ale. Pak jsem se rozhodla, že si udělám radost a v červenci předčasné Vánoce a investuju 2x tolik za něco, co nemá v recenzích chybu. Bylo to to nejlepší rozhodnutí. Žila jsem v domnění, že stejně budu muset jednou za týden vyluxovat normálně právě kvůli těm koutům. Bylo fakt příjemné překvapení, že to je zbytečná práce, protože tam nic není. Takže klasický Lux vytáhnu teď sotva jednou měsíčně, teď s miminkem doma ještě méně často.
U nás má robot zkušenosti se vším - dlažba, lino, plovoucí podlaha a koberce. Vše na jedničku.

babanci
19. lis 2019

@malenka3 Přesně to jsem si říkala. Že to bude asi jen tak napůl a že stejně budu muset ten vysavač vytáhnout. Kolegyně ale má a taky chválí, dokonce mi nabídla, že mi ho půjčí, abych si to vyzkoušela. Muž hledal na netu a ptal se po známých a tvrdil mi, že aby za něco stál, musel by stál kolem dvaceti tisíc. Tak mu to rozmluvím a koupí za desítku.

malenka3
19. lis 2019

@babanci já jsem ty recenze dlouho studovala. Tvůj muž má pravdu, že aby za něco stál, nemá smysl kupovat ty levnější. Akorát že ten xiaomi je ve stejné kategorii jako mobily - špičková kvalita, vynikající funkce za cenu o třetinu až polovinu nižší, než topkové značky. Já byla u mobilů vždy Samsungáč. Pak si z finančních důvodů pořídila xiaomi mobil za poloviční cenu proti Samsungu, přitom kvalita naprosto srovnatelná, už ho mám přes dva roky, doporučila ho dalším kamarádkám a nemůžu si stěžovat. Proto jsem vsadila na xiaomi i tady a byl to dobrý krok.
Pročtěte ty recenze, nevím, jestli je ten typ, co jsem doporučila, pořád číslo jedna na Heuréce, ale recenze nelžou.

lobella
20. lis 2019

Holky prosim poradte, akorat premyslim nad koupi pro rodice, my decka jsme se odstehovaly, takze barak 120m2 uklizi mama sama, maji kralika, ktereho vypousti se probehnout, takze chlupy a mama luxuje kazdy den, maji take dost prekazek na zemi (zidle, kvetinace, rotoped atd) k tomu klasicke prahy asi cca 1,5cm....premyslim,zda nejaky poridit nebo ne, chci mamce odlehcit, ale uz ji slysim... Ten kram tady jezdi 3 hodiny a stejne to neni poradne, ja to mam za pul hodiny uklizene...prosim vyvradte mi tuto vetu, ze je to skvela investice, minimalne premyslim nad vysavacem, ale premyslim i nad 2v1 s mopem, vsude maji lino nebo dlazbu, zadne koberce....co doporucite?

malenka3
20. lis 2019

@lobella překážky to objede, tím bych se netrápila, pokud jich nemá plný byt, že už se tam jinak robot nehne. Prahy mohou být potíž, my máme doma dva cca 1,5 cm. Z tvrdé plochy mi ho zvládne přejet, i když s tím má potíž, z koberce ho už vyjet nezvládne. Přijde na to, jak přesně ten práh vypadá, když má oblejší hrany, je to pro něj snazší.
Mop je na takové to údržbové čištění naprosto super. Pokud bude mít maminka na podlaze ale zaschlé fleky, které musíš sama silou vytřít, tak to robot nedá.
No, těžko říct, já myslím, že by maminka byla spokojená, ale znám tuhle generaci skeptiků, kteří si nenechají moderní novinky vecpat. Můžete to zkusit koupit a když maminka nebude spokojená, tak si ho můžete vzít domů vy 😉

erikamaj
24. lis 2019

i za mě Xiaomi .. pokud se jedná o cenu a kvalitu tak tohle .. i v testech vyšel při nejlepších .. https://vas-pomocnik.cz/vysavace/#roboticke jakože prvni je nejaky Neato, ale tenhle nepoznam vůbec a druhy je Xiaomi takze nelžu, ze je spolehlivej