Ahoj holky, máte zkušenosti s nějakým robotem na vytíráním? Poradíte, který ano, případně jakým se vyhnout? Předem díky!
Co jsme četla nebo slyšela recenze na robotycké vysavače, tak je to spíš na to vysávání jako takové, a oco se vytírání týče, tak to tak jako pošudlají, setřou prach, ale třeba šmouhy a zaschlé fleky (třeba od vylité limonády, že jo) stejně musíš ručně.
Jo, díky. Mě jde spíš o to vytírání. Když jsme bydleli v bytě, měla jsem s vytíráním problém. Během dne zvládnu buď vysát/zaméct a na vytírání už obvykle nedojde (i když jsem původně chci, ale mám tři hodně malé děti a ty mě moc nenechají).
Nyní bydlíme v domě, kdy samotné zametání mi zabere daleko více času než v bytě a vím že s vytíráním to bude bída....tak bych uvítala nějakého pomocníka typu robot.
@kozaci Já mám parní vysavač dva v jednom: najednou vysavas i vytiras a můžeš i jen vysávat nebo vytírat. Za mě úplně nejvíc super úžasná věc. Měla jsem Robo vysavač, kvalitní, ale prostě uklidit mu prostor trvalo moc dlouho, věčně někde zamotanej v zapomenutym kabelu. Takže jsem to vzdala. Sice dělám ručně, ale jde to rychle a najednou. 🙂
Díky. O parním vysavači jsem.nikdy neslyšela!
🙂
@kozaci Vlastnosti ani dovednosti parního mopu (vysavače) neznám. Ale pořád ho musíte vzít do ruky a pojezdit s ním domácnost. Do robota naleju teplou vodu a jdeme spát…👌🏻A to je ta největší pecka! Ano, zachlé věci nevytře (v kuchyni např.), ale tlapky koček, mokré otisky nohou (děti) spolehlivě. Poznám ráno rozdíl.
Máme asi nejoblíbenější značku současnosti Xiaomi.
Symbo, jestli chceš, dohledám konkrétní typ. Samozřejmě, že to není jako od ručního vytírání, jak ti tu někdo radí. Ale práce a času to ušetří kvantum. Mám taky 3 malé děti a na to, aby bylo doma čisto, je to boží. Drobky, prach, vlasy, drobné nečistoty a rohy to setře. Lepivé fleky ne. Mám i ten tyčový vysavač a parní mop, jak uvádí
@liberol a je to těžký, hlučný...jako uklidí to, ale to radši robot a semtam si vytřít pečlivě hadrem/mopem. 😉
@liberol namoč si ten hadr do něčeho voňavého. 😉
@kozaci mam uz asi tri roky symbo s6max(je velmi podobny Xiomy), jen tady ma cesky pozarucni servis. jsem s nim max spokojena. Mam v kazdem patre jeden a co vysaje i kdyz si myslim, ze uz nema co je neuveritelne. Vytira taky celkem fajn, na setreni prachu super, zaslapany flek neumeje, ale to zadny. Cele roky funguji bez zavad, u jednoho jsem vymenovala baterku, ale ja je poustim klidne 3x denne.. mam veliky dum dve deti, psa, praci a jedny ruce. Predtim jsem mela Robzone a tomu furt neco chybelo- x krat servis proste kram. Tenhle symbo je bezvadny.
Ja mela Rowentu a nedoporucuji. 1) musis oddelat vsechny veci ze zeme( zidle dat na stul, uklidit kabely at se to nezamota do nich atd), 2) pod nizkym nabytkem se ti to zasekne a vytece 3) jezdi to strasne dlouho 4) je to hlasite takze zadne ze jdu spat a ty vysavej.. mam tycovy Leifheit a jsem spokojena.
@barumrallyebum Dovolím si nesouhlasit. Nevim, jak stary byl Vás robot, ale ten nas “parkuje” s nabijeckou pod IKEA Hemnes. Ano, o kabely se zasekne, ale rozhodne nevytece. Poslusne pocka na vyprosteni. A spodni část bydleni (Cca 65 m) ma hotovou za asi 30 m a to přehráním. A v app mu lze vymezit, kam nema jezdit, ale to je fakt k nicemu, proste tam neuklidi…🥴
@pinkninja kupovala jsem ho loni, nevim ale jak stary model to byl. Ale kdyz se mi sprajcl mezi zidlema/ pod posteli tak pokazde vytekl, protoze furt mopoval. Nakonec jsem ho dala mamce, ta to pouziva jen na vysavani a je spokojena. Ja uz bych robota nechtela ani od te nejlepsi znacky na svete.
My máme robotický vysavač, který i vytírá, ale pro mě je rychlejší vytřít sama 😀.