Robot na vytírání. Jaký doporučíte?

kozaci
1. lis 2022

Ahoj holky, máte zkušenosti s nějakým robotem na vytíráním? Poradíte, který ano, případně jakým se vyhnout? Předem díky!

ellyem
1. lis 2022

My máme robotický vysavač, který i vytírá, ale pro mě je rychlejší vytřít sama 😀.

ninive211
1. lis 2022

Co jsme četla nebo slyšela recenze na robotycké vysavače, tak je to spíš na to vysávání jako takové, a oco se vytírání týče, tak to tak jako pošudlají, setřou prach, ale třeba šmouhy a zaschlé fleky (třeba od vylité limonády, že jo) stejně musíš ručně.

kozaci
autor
1. lis 2022

Jo, díky. Mě jde spíš o to vytírání. Když jsme bydleli v bytě, měla jsem s vytíráním problém. Během dne zvládnu buď vysát/zaméct a na vytírání už obvykle nedojde (i když jsem původně chci, ale mám tři hodně malé děti a ty mě moc nenechají).
Nyní bydlíme v domě, kdy samotné zametání mi zabere daleko více času než v bytě a vím že s vytíráním to bude bída....tak bych uvítala nějakého pomocníka typu robot.

me_druhe_ja
1. lis 2022

@kozaci Já mám parní vysavač dva v jednom: najednou vysavas i vytiras a můžeš i jen vysávat nebo vytírat. Za mě úplně nejvíc super úžasná věc. Měla jsem Robo vysavač, kvalitní, ale prostě uklidit mu prostor trvalo moc dlouho, věčně někde zamotanej v zapomenutym kabelu. Takže jsem to vzdala. Sice dělám ručně, ale jde to rychle a najednou. 🙂

liberol
1. lis 2022

@kozaci já mám tento a jsem moc spokojená, jediná nevýhoda je, že je poměrně těžký a chybí mi vůně čerstvě vytřeného domu 😁, nesmí se tam nic přilévat, pouze voda.

kozaci
autor
1. lis 2022

Díky. O parním vysavači jsem.nikdy neslyšela!
🙂

pinkninja
1. lis 2022

@kozaci Vlastnosti ani dovednosti parního mopu (vysavače) neznám. Ale pořád ho musíte vzít do ruky a pojezdit s ním domácnost. Do robota naleju teplou vodu a jdeme spát…👌🏻A to je ta největší pecka! Ano, zachlé věci nevytře (v kuchyni např.), ale tlapky koček, mokré otisky nohou (děti) spolehlivě. Poznám ráno rozdíl.
Máme asi nejoblíbenější značku současnosti Xiaomi.

prejeta_zaba
1. lis 2022

Symbo, jestli chceš, dohledám konkrétní typ. Samozřejmě, že to není jako od ručního vytírání, jak ti tu někdo radí. Ale práce a času to ušetří kvantum. Mám taky 3 malé děti a na to, aby bylo doma čisto, je to boží. Drobky, prach, vlasy, drobné nečistoty a rohy to setře. Lepivé fleky ne. Mám i ten tyčový vysavač a parní mop, jak uvádí
@liberol a je to těžký, hlučný...jako uklidí to, ale to radši robot a semtam si vytřít pečlivě hadrem/mopem. 😉

prejeta_zaba
1. lis 2022

@liberol namoč si ten hadr do něčeho voňavého. 😉

markyxx
1. lis 2022

@kozaci V tom případě bych to asi dělala naopak, nechat vyluxovat robota a pak vytřít sama. Tak jsem to dělala já.

fyii
1. lis 2022

@kozaci mam uz asi tri roky symbo s6max(je velmi podobny Xiomy), jen tady ma cesky pozarucni servis. jsem s nim max spokojena. Mam v kazdem patre jeden a co vysaje i kdyz si myslim, ze uz nema co je neuveritelne. Vytira taky celkem fajn, na setreni prachu super, zaslapany flek neumeje, ale to zadny. Cele roky funguji bez zavad, u jednoho jsem vymenovala baterku, ale ja je poustim klidne 3x denne.. mam veliky dum dve deti, psa, praci a jedny ruce. Predtim jsem mela Robzone a tomu furt neco chybelo- x krat servis proste kram. Tenhle symbo je bezvadny.

barumrallyebum
2. lis 2022

Ja mela Rowentu a nedoporucuji. 1) musis oddelat vsechny veci ze zeme( zidle dat na stul, uklidit kabely at se to nezamota do nich atd), 2) pod nizkym nabytkem se ti to zasekne a vytece 3) jezdi to strasne dlouho 4) je to hlasite takze zadne ze jdu spat a ty vysavej.. mam tycovy Leifheit a jsem spokojena.

pinkninja
2. lis 2022

@barumrallyebum Dovolím si nesouhlasit. Nevim, jak stary byl Vás robot, ale ten nas “parkuje” s nabijeckou pod IKEA Hemnes. Ano, o kabely se zasekne, ale rozhodne nevytece. Poslusne pocka na vyprosteni. A spodni část bydleni (Cca 65 m) ma hotovou za asi 30 m a to přehráním. A v app mu lze vymezit, kam nema jezdit, ale to je fakt k nicemu, proste tam neuklidi…🥴

barumrallyebum
2. lis 2022

@pinkninja kupovala jsem ho loni, nevim ale jak stary model to byl. Ale kdyz se mi sprajcl mezi zidlema/ pod posteli tak pokazde vytekl, protoze furt mopoval. Nakonec jsem ho dala mamce, ta to pouziva jen na vysavani a je spokojena. Ja uz bych robota nechtela ani od te nejlepsi znacky na svete.