Prádlo - praní. Někdo podobně a vyřešil to?

24. čer 2023

Zdravím a prosím o radu. Nemáte někdo podobou a vyřešenou zkušenost? Týká se praní ručníků a utěrek - prášek, aviváž. Dám do sušičky, dobře se vysuší. Jakmile se do ručníku utřu nebo utřu jednu várku nádobí, ručník / utěrka smrdí zatuchlou vodou.
Prosím, nemáte někdo tip, ja tento problém vyřešit? Moc děkuji!

galatea_a
24. čer 2023

Aviváž nedávej, když sušíš v sušičce, je to zbytečné. V čem pereš a na kolik stupňů?

autor
24. čer 2023

@galatea_a - peru na 60

autor
24. čer 2023

a většinou Ariel

daisy95
24. čer 2023

Proto jsme se zbavili susicky, pomocnik je to skvelej ale ve finale sem musela prat mnohem casteji nez kdyz dam pradlo uschnout normalne na susak.. treba povleceni vyprany v Lenoru mi vydrzi vonet i 3 dny.. po suseni v susicce par hodin

galatea_a
24. čer 2023

To se ti začalo dít až teď nebo odjakživa? ještě se podívej, jestli sušíš na správný program. Jinak já utěrky peru na 90, ručníky 60. Můžeš vyzkoušet i jiný prášek.

veronicka89
24. čer 2023

Zkusit pridavat nejakou desinfekci sensitive k prasku

veronicka89
24. čer 2023

A susit uplne do extra sucha

goovana
24. čer 2023

Mě tohle přesně dělá ariel gel...jiný gel mi to nedělá

properjoey
24. čer 2023

Dělá to praní v gelu a aviváž. Vždycky na ručníky a utěrky to chce fakt prášek a bez aviváže. V současných se toho už nezbavíš....

eva118
24. čer 2023

Taky mi začaly smrdět ručníky po Ariel gelu. Zbavila jsem se toho tak, že peru na 90, k praní přidám půl tablety do myčky a už zásadně jenom prášek. Kamarádka si koupila novou pračku a tu starou dala mamce. Ta nemá odtok do odpadu, takže pak viděli, co teče z pračky po prvním vyprání v prášku, ona prala jen v gelu. Kusy černé, fuj.

kaaacaaatkooo
24. čer 2023

Ručníky i utěrky na 90, odděleně od ostatního prádla. Peru v Euroně, normálně prášek + aviváž + přidávám k ručníkům i Bioaktivní odstraňovač skvrn. Ručník, je-li dobře vysušený (sušička, venek), nesmrdí. Teď nám jeden den smrděl, ale bylo to špatným schnutím, měli jsme doma velké vlhko. Klidně písněte zprávu, poradím víc.

veronicka89
24. čer 2023

@daisy95 vy perete a dusite veci kvuli vune ? Ja treba vuni na pradle nesnasim... vadi mi to i na lidech na verejnosti...

Je to proste chrmicky puch. Pokzd chvi hezky vonet msm parfem . Obleceni je ciste a neutralni...

jana_zofie
24. čer 2023

Mne to taky udelalo pradlo. Nejen rucniky, ale i tricka. A u tech mi to fakt vadilo. Moje tricka, synovy... Ja tipuju ze to bylo kvuli prasku, ale uz jsem slysela i nekoho, ze se mu to stalo s celou prackou kvuli jednomu tricku, udajne to nektere delaj, zr smrdi a zasmradi celou pracku. 🤷‍♀️ Ale mne se to nezda. To by mi toho zdaleka nesmrdelo tolik a tak dlouho... V kazdem pripade jsem prasek zmenila, prepiram to s desinfekci na pradlo nebo octem misto avivaze a uz je to lepsi, i kdyz jeste to nektere veci trochu delaji. Avivaz jsem nikdy nepouzivala.

daisy95
25. čer 2023

@veronicka89 to je mi lito ze vam vune cisteho pradla vadi na lidech.. ja treba vonave pradlo miluju, kazdeho vec 😀😀

veronicka89
25. čer 2023

@daisy95 ne vune cisteho pradla ,vune chemickeho pripravku ,ktery v okoli 2m prebiji veskere jine vune ...

daisy95
25. čer 2023

@veronicka89 ok, ja vas nazor respektuju tak se mozna zkuste naucit to same 😀😀😀😀😀

ivkasolavova
25. čer 2023

Nám to smrdělo taky jednu dobu a to ze sušičky ,byla někde voda musela pořádně nechat vysušit ,a pokud dáváte do sušičky tak se nesmí dávat aviváž