Zdravím a prosím o radu. Nemáte někdo podobou a vyřešenou zkušenost? Týká se praní ručníků a utěrek - prášek, aviváž. Dám do sušičky, dobře se vysuší. Jakmile se do ručníku utřu nebo utřu jednu várku nádobí, ručník / utěrka smrdí zatuchlou vodou.
Prosím, nemáte někdo tip, ja tento problém vyřešit? Moc děkuji!
@galatea_a - peru na 60
a většinou Ariel
Proto jsme se zbavili susicky, pomocnik je to skvelej ale ve finale sem musela prat mnohem casteji nez kdyz dam pradlo uschnout normalne na susak.. treba povleceni vyprany v Lenoru mi vydrzi vonet i 3 dny.. po suseni v susicce par hodin
To se ti začalo dít až teď nebo odjakživa? ještě se podívej, jestli sušíš na správný program. Jinak já utěrky peru na 90, ručníky 60. Můžeš vyzkoušet i jiný prášek.
Zkusit pridavat nejakou desinfekci sensitive k prasku
A susit uplne do extra sucha
Mě tohle přesně dělá ariel gel...jiný gel mi to nedělá
Dělá to praní v gelu a aviváž. Vždycky na ručníky a utěrky to chce fakt prášek a bez aviváže. V současných se toho už nezbavíš....
Taky mi začaly smrdět ručníky po Ariel gelu. Zbavila jsem se toho tak, že peru na 90, k praní přidám půl tablety do myčky a už zásadně jenom prášek. Kamarádka si koupila novou pračku a tu starou dala mamce. Ta nemá odtok do odpadu, takže pak viděli, co teče z pračky po prvním vyprání v prášku, ona prala jen v gelu. Kusy černé, fuj.
Ručníky i utěrky na 90, odděleně od ostatního prádla. Peru v Euroně, normálně prášek + aviváž + přidávám k ručníkům i Bioaktivní odstraňovač skvrn. Ručník, je-li dobře vysušený (sušička, venek), nesmrdí. Teď nám jeden den smrděl, ale bylo to špatným schnutím, měli jsme doma velké vlhko. Klidně písněte zprávu, poradím víc.
@daisy95 vy perete a dusite veci kvuli vune ? Ja treba vuni na pradle nesnasim... vadi mi to i na lidech na verejnosti...
Je to proste chrmicky puch. Pokzd chvi hezky vonet msm parfem . Obleceni je ciste a neutralni...
Mne to taky udelalo pradlo. Nejen rucniky, ale i tricka. A u tech mi to fakt vadilo. Moje tricka, synovy... Ja tipuju ze to bylo kvuli prasku, ale uz jsem slysela i nekoho, ze se mu to stalo s celou prackou kvuli jednomu tricku, udajne to nektere delaj, zr smrdi a zasmradi celou pracku. 🤷♀️ Ale mne se to nezda. To by mi toho zdaleka nesmrdelo tolik a tak dlouho... V kazdem pripade jsem prasek zmenila, prepiram to s desinfekci na pradlo nebo octem misto avivaze a uz je to lepsi, i kdyz jeste to nektere veci trochu delaji. Avivaz jsem nikdy nepouzivala.
@veronicka89 to je mi lito ze vam vune cisteho pradla vadi na lidech.. ja treba vonave pradlo miluju, kazdeho vec 😀😀
@daisy95 ne vune cisteho pradla ,vune chemickeho pripravku ,ktery v okoli 2m prebiji veskere jine vune ...
@veronicka89 ok, ja vas nazor respektuju tak se mozna zkuste naucit to same 😀😀😀😀😀
Nám to smrdělo taky jednu dobu a to ze sušičky ,byla někde voda musela pořádně nechat vysušit ,a pokud dáváte do sušičky tak se nesmí dávat aviváž
Aviváž nedávej, když sušíš v sušičce, je to zbytečné. V čem pereš a na kolik stupňů?