Dobrý den, potřebuju poradit... Řeším výběr kombinované pračky se sušičkou. Zatím mám v hledáčku značky LG, Bosch a AEG... Prát budou asi stejně, ale jde mi o sušení. Chtěla bych prádlo vytáhnout z pračky a rovnou ho dát do do skříně...
@zelenaesmolda protože místo?🙈
Mám LG a jako nouzovka dobré, ale pokud chci hned do skříně, musím prát fakt málo prádla. Kapacitu mám 10 , na sušení by mělo být 7, ale aby to nebylo zmuchlané, tak max 3. Tedy myslím bavlnu, mačkavé prádlo.
Mám špatné zkušenosti. Po měsíci reklamace. Opravář se klepal na čelo, že to je nejhorší vynález. Raději jsem pořídila pračku a sušičku na sebe, mám již několik let
@lusiesss
Ja tedka resim susicku,misto taky nemame a budu ji mit nakonec asi v loznici.
Co jsem mela kdysi v pronajmu tu 2v1 tak to bylo naprd,to pradlo nebylo nikdy suche a bylo zmackane.Na dosuseni dobre ale na suseni rovnou z pracky ne.
Dcera si cca pře měsícem pořídila kombinaci značky Haier, zatím je moc spokojená, pere i suší dobře.
@kakamila12
Ale dost zerou co jsem se divala treba oproti Beko.Namatkou sjem ted nejakou rozklikla a spotreba 266kwh je teda masakr.
@zelenaesmolda Kombi Beko jsem na Alze taky našla se spotřebou 264. Je to spotřeba praní a sušení.
@kakamila12
Tak ja jsem se divala na samostatne susicky a vim,ze treba Hoover zere o hodne vic nez Beko.Tak jsem pocitala,ze to bude stejne i u tech kombi.Nicmene je dobre,ze jsme to tema nakously protoze treba si to autorka jeste rozmysli.Ta spotreba je fakt o hodne vyssi.Samostatna Beko susicka zere kolem 160-180,zalezi na modelu.
@zelenaesmolda No ale samotné praní je spotřeba např. u Beko cca 62, takže když to sečteš se sušením, není to tak velký rozdíl. Já se nechci dohadovat 🙂, taky myslím, že je lepší mít dva přístroje, ale někdy to prostě nejde. Já třeba mám pračku v koupelně, sušička na ni dát nejde (nad ní je kotel) a jinam se prostě nevejde. Tedy do ložnice nebo do obýváků by se vešla, ale tam ji mít nechci 🙂 .
@kakamila12
U nas taky nejde dat do koupelny,ani do kuchyne takze zbyva loznice.A radsi ji budu mit v loznici nez menit pracku a kupovat 2v1 🙂
Jinak ja se nedohaduju,diskutujeme 🙂
Elektřina je mi celkem jedno... Mame fotovoltaiku, takže peru a suším zadarmo👍 jinak mám už 3 kombinaci pračky se sušičkou a nikdy jsem s nima neměla problem, samozřejmě neočekávám, že vydrží 10 let... Nyní mám bosch a prádlo po sušení normálně poskládám a dam do skříně, bez problémů... Spíš mě zajímalo to AEG, o značkách jako je Beko a podobné se nebavím...
@lusiesss
Jinak LG jsou dost poruchove.Pracky super ale susicky moc ne.A ten servis je drahy.
Ja mit na to misto tak jdu asi do AEG,strasne se mi totiz libi vzhledove 🙂
@kakamila12 mám to stejně, nad pračkou mám bojler a jinam odpady a vodu kvůli sušičce opravdu tahat nebudu...
@zelenaesmolda ložnici mám v patře a neni tam ani voda a ani odpad... Prostě musí byt 2v1, jiná možnost není😉
@lusiesss
Vsak na susicku neni treba odpad.Me to dokonce v obchode nedoporucili,ze kdyz se neco podela tak ty opravy jsou drahe,ze lepsi je sbirat vodu do te nadobky.
@zelenaesmolda hele, prostě 2v1 stačí? Tohle není diskuze o tom co je lepší, tohle je diskuze kterou zvolit z dostupných 2v1. Díky za pochopení
@lusiesss
Ok.Jenom zvaz to,ze kdyz pujde do opravy protoze se pokazi tak budes i bez pracky,treba mesic 🙂
@zelenaesmolda nebudu 👍
@lusiesss
jakto?
Švagrová přešla že Siemense na AEG a lituje. Být tebou bych zůstala u Bosche.
@alubif
a proc lituje?me se ty AEG strasne libi tak chci vedet proc ne 🙂
Měla jsem kombinovanou AEG, kvůli úspoře místa, byla skvělá, bez poruchy šlapala 5let. Prala jsem a sušila v podstatě nonstop a po pěti letech ze dne na den odešla. Výhoda kombinace je, že člověk nemusí preskládavat prádlo z pračky do sušičky, takže jsem vždy navolila program a přišla až k hotovému. AEG garantují 10let na spotřebiče, takže u té kombinace je potřeba počítat s tím, že vydrží polovinu. Po přestěhování jsem si koupila opět AEG, tentokrát pračku sušičku zvlášť a kvalita praní i sušení je lepší. Pokud bojujete s místem, raději bych šla do kombinace, než nemít možnost sušičky vůbec.
Já mám samostatně stojící AEG a prádlo je vlhké i zmačkané, ale porovnání s jinou sušičkou nemám. Vysuší se jen na program outdoor, na veškeré bavlny atp. zůstává po 2 hodinách vlhké. A nemyslím, že bych tam dávala prádla moc, skoro žádná trika ani kalhoty do sušičky nedávám.
Nedávno jsem tam měla opraváře praček (na pračku AEG, po 2,5 roce začala protékat odpadní hadice z nějaké praskliny) a říkal, že sušičky jsou lepší ty s nádobkou, že jsou méně poruchové.
@helen_h
me to taky v obchode prodavac nedoporucoval napojovat na odpad,ze kdyz je tam nejaky problem tak ty opravy jsou drahe
Ja bych do kombinovaneho spotrebice nesla.Proc chces 2v1?