Pracka LG hlásí chybu LE. Máte zkušenost? Kolik stála oprava?

lolajda
24. čer 2020

Ahoj nestalo se vam u pračky LG te vam hlásila chybu LE (asi přetížení motoru)... mam pracku na 9kg, dala jsem prat prosteradlo a povlečení a vubec se nerozjela a zahlasila tuto chybu ... kolik popřípadě stala oprava?

kacinda
24. čer 2020

Zkuste otevrit a znova pořádně dovřít dvířka, už se mi to stalo. Pak jsem znovu pračku pustila a v pořádku. Nebo když je v pračce málo prádla a nemůže ho vyždímat, taky to může hlásit tuto chybu.

uzivatelkapetra
24. čer 2020

Vykopala jsem návod a asi tě nepotěším.
Zkus vytáhnout na nějakou dobu ze zásuvky a zkusit zapnout znova, ale pokud to bude stále hlásit chybu, asi je to hotové.
Ale tak LG mají záruku 10 let na motor ne?

uzivatelkapetra
24. čer 2020

Omlouvám se že se to nahrálo vzhůru nohama

evinahosta
24. čer 2020

@lolajda ahoj, máme LG a mně to hlásí LE, když špatně zavřu dvířka.nebo tam třeba je skříplý kousek oblečení. Případně kdyby to nebylo toto, zkus pračku třeba na čtvrt hodiny odpojit ze zásuvky a pak znovu zapojit a zkusit zapnout

lolajda
autor
24. čer 2020

Odpojila jsem, nikde nic nezavazí... a zase LE... mela jsem tam jen prosteradlo a povlečení... mam ji na 9kg, byla poloprazdna

zelenaesmolda
24. čer 2020

@lolajda
LG ma zaruku na motor 10 let jak uz tu nekdo psal,resila bych to s vyrobcem 🙂

vineta
24. čer 2020

@lolajda Také se mi párkrát stalo, pomohlo prádlo lépe rozprostřít v bubnu, vypnout a zapnout a bez problému.

lolajda
autor
24. čer 2020

@zelenaesmolda řekli mne, v obchodě kde jsem ji kupovala, ze uz je po záruce😏

zelenaesmolda
24. čer 2020

@lolajda res s vyrobcem,ne prodejcem 🙂

lolajda
autor
24. čer 2020

Tak mne bylo řečeno, ze na motor sice je záruka 10 let, ale toto je součástka mimo motor, ze to maji dobre vymýšlene,ze motor samotný se nepokazi asi nikdy, ze vzdycky neco kolem... takze to odvezl.. 1600,- oprava

zirimje
16. dub 2024

@lolajda Ano, vím o co jde. Hláška LE PŘETÍŽENÍ MOTORU je špatná Halova sonda. Měla jsem tento problém už 2x a měnili (autorizovaný servis) mně součástku, která se jmenuje Halova sonda. Stojí cca 350 Kč. Vymění se a pračka jede dál (teda pokud nemáte v pračce ještě další závadu). Pokud je Halova sonda špatná, pračka napustí vodu a neroztočí se buben, nerozjede se. A pak už vodu ani nenapustí a nejde vůbec. Sonda se vymění a problém je vyřešen. Jak se to mění vím. Najdete na to videa.

zirimje
16. dub 2024

Hláška LE PŘETÍŽENÍ MOTORU není to, že by byl špatný motor. Motor se pokazí málokdy. Tato součástka, - halova sonda je součástka mimo motor - u bubnu.

zirimje
16. dub 2024

Předtím, než mně pračka LG chybovou hlášku LE PŘETÍŽENÍ MOTORU zobrazila, tak při několika posledních praních to v pračce tak škrkalo, drhlo. Jakoby buben drhnul o něco a pračka měla jiný zvuk. Prostě to škrkalo.

zirimje
16. dub 2024

Součástka jde taky sehnat, šikovný a důsledný chlap to vymění a taková ženská taky. Ale samozřejmě, že od servisu to máte možná jistější. Ale pokud problém v pračce není závažnější, tak to zvládne schopný člověk.

zirimje
16. dub 2024

Pokud už nemáte pračku v záruce, řeší se se servisem. Doporučuju autorizovaný servis LG nebo schopného servisáka na spotřebiče, o kterém víte, že je schopný, spolehlivý, ví a umí. Já mám lepší zkušenost s autorizovaným servisem.
2x jsem přímo tuto opravu řešila a tuto vadu na pračce měla, tak vím. Halovu sondu mám doma.

zirimje
16. dub 2024

Vyměnit halovu sondu není nic těžkého.

vkovalenko
20. čer 2024

Halovku jsem vyměnil, ale pračka nejede. Už se ani netočí buben.