Prosím pěkně,
budeme poprvé kupovat pračku a sušičku. Sušičku jsme doteď neměli a pračku máme už deset let co jsme dostali od babičky 😂
Na co se prosím koukat při výběru? Rádi bychom každé zvlášť ne 2v1. Budou stát na sobě. Nejde mi o značku ale jaké funkce by měly umět? Na co si dát pozor při výběru? Něco vás po nákupu překvapilo?
Moc děkuji za Vaše zkušenosti 🙏
Pokud mám pračku na 7kg, sušičku bych koupila na 9kg prádla, není to pak zmačkané. U sušičky bych se ptala, zda si všechny filtry můžu vyčistit sama, aniž bych 1x do roka musela volat technika. U některých sušiček může třetí filtr vyčistit jen technik. Je vzadu a bez rozebrání jej nevyčistíš. Funkce podle toho, zda jste sportovní rodina nebo pokud pereš a sušíš košile, tak program u pračky Košile a u sušičky Na žehlení. Nejčastěji suším na program Suché do skříně. Těžko ti někdo poradí program, mně by stačily 3.
@majena39 My máme LG a je parádní. Má velkou spoustu programů a přes aplikaci se dají i stáhnout další. Nedávno jsme objevili program Ekonomické sušení, které šetří energii, každopádně na tenhle program dávám i oblečení, který podle lístečku do sušičky nesmí - suší při celkem nízké teplotě a šetrně.
Pak mě napadá, jak máte vyřešený odpad. My necháváme sušičku normálně vypouštět jako pračku, ale má i nádobu na vodu, kterou musíš po každým sušení vylévat.
Sušička nám stojí na pračce a ten mezikus pod ní má ještě navíc takovou vysouvací poličku s velkou nosností, takže si na to odložim koš a skládám do něj, žádné ohýbání 😊
Nástavce na boty a podobné vychytávky jsem nepořizovala a myslím, že mi to nechybí.
Jinak jsou pak fajn voňavé ubrousky (používám vlhčené), ještě to prádlo tak hezky dovoní, aviváž totiž nedávám 🙂
Myslím, že rozměry a energetický štítek jsou asi jasný 🙂
@gats já upřímně tu sušičku zas tak moc používat neplánuji. Nikdy jsme ji neměli a i když jsem byla dva roky u rodičů, kteří ji měli, tak jsem do ní nikdy nic nedala. Ale teď máme malé děti, tak občas na ručníky nebo lůžkoviny aby mi to tu Nestrašilo na sušáku si myslim bude dobrá. Jinak dál plánuji sušit hlavně venku nebo v sušárně. Ale občas v zimě právě řešíme, že ty velké kusy schnou dlouho tak bych je prdla do sušičky. Takže když párkrát za rok vyliju baňku na vodu, tak to snad nebude tak hrozné 🙂
@majena39 ahoj, tak prvotně mě překvapilo, jak je sušička hlučná. Ale když jsem vybírala sušičku, chtěla jsem, aby byla stejné značky jako pračka. No a pak jsem řešila, zda je nutné pořizovat navíc nástavec na sušení prádla a nástavec na skládání prádla. Nakonec nemám ani jedno a nechybí mi to. Samozřejmě jsem řešila energetickou třídu a aby byla možnost úspory energie - což ale prodlouží dobu sušení. Jo a taky aby se nám vešla do dveří koupelny, kvůli instalaci.