Požadavky na novou varnou desku. Na co se zaměřit?

vita_
22. únor 2022

Maminky, do nového domu budeme kupovat varnou desku. Můžete mi, prosím, dát tipy, na co se při výběru zaměřit? Na bytě jsme měli kombinovaný sporák se sklokeramická deskou. Předpokládám, že do domu už vybrat indukci (plyn nemáme). Jaké ovládání vám vyhovuje víc-slider nebo tlačítka plus a mínus? Jsou důležité takové ty funkce-rozeznání velikosti hrnce, možnost spojení dvou varných ploch a další vychytávky? Jsou indukce opravdu hlučné? Popř. máte tip na nějakou konkrétní, nejlépe bílou? Děkuji 🙂

moonulka
22. únor 2022

Na vše odpovědět neumím, ale třeba já mám slider, mamka tlačítka plus mínus a rozhodně je slider uživatelsky přívětivější. Zmáčknu jednou a mám přesně ten výkon, který potřebuju. Spojení dvou varných ploch nemám a ani bych pro to nenašla využití. Hlučná trošku je, ale jen když nastavím maximální výkon pro rychlé uvedení vody do varu. Jinak při běžném vaření není slyšet 🙂

danvitka
22. únor 2022

My máme indukci, klasicky číselník mi vyhovuje. Největší vychytávka je udržování teplého jídla, turbo režim (voda bublá fakt hned).
Spojení plotýnky je taky dobrá věc. Ne každé nádobí bere dobře. Nejlepší za mě Tefal nádobí. Samozřejmostí časovač apod..... 👍

j.a.n.i
22. únor 2022

@vita_ Nemam indukci, s ohkedem na nádobí jsem chtela klasickou sklokeramiku, ale určitě doporucim sluder a detskou pojistku.

levandule_k
22. únor 2022

Mám indukci, nevyznám se v pojmenování tlačítek, ale mám na displeji 4 plotýnky a u každé číslo 1-13, tlačítko maximální výkon pro rychlý var (fakt to jde do varu během chvilky). Spojení plotýnek nemám, nikdy jsem to nepotřebovala. Známá mi říkala, že je super, že ji mám v rámečku, že nehrozí uštípnutí, oni ji mají bez rámečku a že jí to vadí.

sigyn
22. únor 2022

U indukce jedině slider pro každou plotýnku, mačkání +/- je na palici. Určitě by neměl chybět ani časovač, rychlý var (často označen jako P nebo PowerBoost) a funkce Stop & Go / Pauza. O zdvojených plotýnkách jsem četla, že nefungují moc rovnoměrně, takže výsledek není nic moc.
Oproti sklokeramice je to hlučnější, protože to více "funí" a také některé hrnce mohou pískat (nám píská jen úplný low-end z Ikey), ale jak si člověk na indukci zvykne, už nechce nic jiného 🙂

jana_zofie
22. únor 2022

Mne treba mackani nevadi. Spojeni plotynek nemam. Powerboost je pecka a ano, jednou ma clovek indukci a nechce nic jineho.

vita_
autor
22. únor 2022

Holky mockrát děkuju za odpovědi. A můžu se ještě zeptat k tomu slideru? Funguje tak, že posunu prstem na stupeň ohřevu jaký chci i tak, že kliknu třeba na 7 a okno se mi to tam posune? ( Neco jako ovládání hlasitosti nebo posunování videa)

j.a.n.i
22. únor 2022

@vita_ Kam tuknes prstem, takovy stupeň se nastavi.

lpch
22. únor 2022

Za me jeste doporucim vyssi prikon, ten ohrev je pak rychlejsi

vita_
autor
22. únor 2022

@j.a.n.i super! Děkuji 🙂

vita_
autor
22. únor 2022

@lpch ano, dívám se po tech nad 7000 W

tynka9
22. únor 2022

mám indukci s klasickou číselnici 1-9 a mezi nimi ještě tečku (půlstupeň) a vyhovuje mi to víc než slider nebo +/-. Jinak za mě super vychytávka jak u indukce, tak u trouby je časovač. Se 3 malýma dětma se zapomenu strašně snadno a opravdu moct si načasovat jednotlivé plotýnky i troubu je super. Hlučná trochu je, ale nic tragického, co by mě extra obtěžovalo.

kakba
22. únor 2022

@vita_ myslim, ze nebylo uvedeno, ale ja bych nevybirala klasickou velikost, ale 90*60.

vita_
autor
22. únor 2022

@tynka9 A náhodou značku asi už nevíš, že? Číselníci jsem ještě nikde neviděla.

hojda
22. únor 2022

Nám se deska rozbila a nové je fakt šílená. Stačí trošku páry a plotýnky se vypínají, nebo naopak zapínají.....Děs běs. Dělá to taky někomu?

janule0123
22. únor 2022

@vita_ za mě super BOSCH; ideálně udělat přípojku na 3 faz jestli nemáte ..jsou i desky na jednofaz; jen nevyuzijete plný výkon … nehuci; jen na režim boost, celkem rychle vre voda takže super .. baví mě i budík pro každou plotynku zvlášť 🤩nemusím nikde zapínat odpočet případně dva … 😂když chci stopnout víc veci …s rámečkem mě vyhovuje víc …

jana_zofie
23. únor 2022

Casovac je parada, trifaze nutnost
@hojda jenom kdyz to vylozene omylem poliju nakondenzovanou vodou z poklicky.

tynka9
23. únor 2022

@vita_ Bosch, ale nevím už přesný tip. Takhle nějak vypadá, ale s tímhle designem je tam víc tipů a nemám čas hledat, který je ten náš. Další funkce - boost, spojení dvou plotýnek (nevyužila jsem). Vařím na ní 4 roky a neměnila bych

zelenaesmolda
23. únor 2022

@vita_
Indukce urcite hlucna neni,me vyhovuje plus a minus a casto vyuzivam casovac.

zelenaesmolda
23. únor 2022

@sigyn
ty jo,konecne vim,co znamena to P,diky :D

tynka9
23. únor 2022

@vita_ omlouvám se ještě za češtinu. TYP samozřejmě 😀

lucka662006
23. únor 2022

@tynka9 Taky mám bosch a jsme moc spokojeni, vařím na ní 10 let pro celou rodinu - vím to, protože tolik je dceři 🙂 a ještě nikdy nebyl žádný problém. Příště bych chtěla asi opět Bosch, ale není nutné ji měnit. Mám ji v rámečku.

vita_
autor
24. únor 2022

@tynka9 😃 ani jsem si nevšimla, děkuji za rady ;)