Potravinove dózy. Máte zkušenost?

lobella
21. srp 2024

Ahoj, nema tu nekdo zkusenost s touto sadou doz na potraviny?
https://www.mall.cz/potraviny-dozy/deco-haus-do...
Shanim hranate dozy, potrebujem jich dost a je to samozrejme randal. Na mouky,testoviny, ryze, orechy atd. Pripadne doporucte klidne jine. Shanim hranate s gumovym tesnenim kvuli molum atd.

zuzkasim
21. srp 2024

Sháněla jsem před 3/4 rokem, holky tady mi doporučily od Tescomy, tento typ https://www.tescoma.cz/doza-airstop-1-4-l?gad_s.... Chtěli jsme, aby se i snadno otevíraly, dobře držely, no požadavků spousta. Vzhledem k tomu, že ty z mallu jsou normální přeprodej z Číny, se přiznám, že jsme nakonec taky koupili tam. Dělají je tam i pro tu Tescomu. Máme 2. jakost, takže ten průhledný plast je na mnohých lehce poškozený, jakoby potečený tím plastem, což nemá na funkci žádný vliv, když je dóza naplněná, vidět to není vůbec. Těsní dobře, manipuluje se s nimi taky dobře. Chválí všichni členové rodiny. Stačí prohleda aliexpress nebo alibabu.

sigyn
21. srp 2024

My máme koupené od Lock & Lock, snad už 6 let jedou v zápřahu a fungují jako nové. Na mouku používáme tyto: https://www.kuchynskepotreby.cz/doza-na-potravi... na těstoviny apod. pak zase kulaté. Jinak ty na Mallu jsem kupovala jinde asi za 100 Kč celou tu sadu, dokonce i ta krabice je stejná 😀 Zrovna ji tu mám před sebou. Ale tyhle raději nepoužívám na jídlo, ale třeba šroubky, semínka apod.

lobella
autor
21. srp 2024

@sigyn take jsem ty z mallu nasla jinde za polovic...a jak tesni a drzi vicka prosim?

lobella
autor
21. srp 2024

@zuzkasim dekuji za recenzi, chtela bych prave plast a hranate a ne aby nas to zruinovalo,tak me tyto zaujaly hned

sigyn
21. srp 2024

@lobella Zatím drží dobře. Vodotěsnost jsem nezkoušela, jen jsem tedy nikde na krabici nenašla, že by byly vhodné do myčky, jak tam tvrdí.

lobella
autor
21. srp 2024

@sigyn dekuji